Lantbruk

Idyllisk skogsfastighet med fritidhus

Högsta bud

2 400 000 kr

Högstbjudande: 1 700 000 kr

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
12,8 ha
Skogsmark
9,5 ha
Inägomark
3,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,3 ha
Boyta
66 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

OSBY MÖRKHULT 1:6

Adress

Mörkhult 1227 28396 Killeberg

Om fastigheten

Unikt tillfälle att förvärva ett idylliskt fritidsboende i Mörkhults skogsrika landskap som präglas av lugn och fågelsång! Traditionellt och väl underhållet fritidshus från början av 1900-talet med alla dess bekvämligheter såsom kök, badrum, sovrum och vedugn. Likväl en välbevarad ladugård som formar en härlig kringbyggd gårdskänsla. Omgiven av blommande syrén- och rosenbuskar och goda möjligheter till grönskande trädgårdsland. Öppen inägomark om ca 3,3 ha ha samt produktiv skogsmark om ca 9,5 ha. Här är den ultimata platsen att komma till ro med egen trädgård, naturliga bersåer och varierande skogspartier med en fastighetsareal om totalt 12,89 ha.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Boningshus

Insynsskyddad bostadshus omgiven av öppen markyta uppförd i början av 1900-talet på torpargrund samt mindre källare, under tak av tegel, fasad av stående träpanel och kopplade tvåglasfönster. Uppvärmning genom vedspis samt oljefyllda el-element. Enskilt vatten via grävd brunn och enskilt avlopp via trekammarbrunn med infiltration. Boarea på 66 kvm enligt taxeringsuppgifter innehållande entré och hall, kök med matplats och hydrofor under vasken, sovrum, vardagsrum och wc/badrum med dusch samt tvättmaskin. Isolerad ovanvåning med allrum och sovrum. Förvaring i kattvind. Bostaden har löpande renoverats. Gjorda renoveringar:
2005 - Byte av fasad samt vissa fönsterbyten. Ny trekammarbrunn samt infiltration.
2010 - Nyare elinstallationer

Bostaden och gårdsmiljön är trevligt belägen med vacker och lummig trädgård och här hörs inte mer än fågelsång och vinden genom träden. En perfekt fritidsfastighet för dig som söker lugn och ro med närhet till den svenska, vackra skogen.

Ladugård

Ladugårdsbyggnad i bra beskaffenhet. Byggnadsyta om 194 kvm enligt taxeringsuppgifter innehållande verkstad och förrådsutrymmen, rymlig loge för maskinförvaring samt magasin på övre våning. Träfasad och tak klätt med eternitpannor.

Vedbod

Byggnadsyta om ca 52 kvm. Tak klätt med plåt och rödmålad träfasad.

Skogsuppgifter

För fastigheten finns en skogsbruksplan upprättad i november 2019 av Victor Nordell, LRF Konsult.

Enligt skogsbruksplanen omfattar fastigheten ca 9,5 ha produktiv skogsmark med ett uppskattat virkesförråd om ca 1 271 m³sk med avverkningsförslag om ca 974 m³sk. Medelbonitet om 8,4 m³sk/ha/år med en årlig tillväxt om ca 44 m³sk. Trädslagsfördelningen är 56 % gran, 28 % tall, 15 % björk och 1 % utgör blandad löv. För mer ingående information se den bilagda sammanställning och avdelningsbeskrivning.

Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

Gårdskarta

Den här fastigheten har en interaktiv Gårdskarta på www.lrfkonsult.se/fastigheter/ . Klicka upp Gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig och genom att klicka på olika områden få upp aktuell information om t.ex. skogens ålder och virkesvolym.

Driftskostnader

Elförbrukning: 11 321 SEK (inkl uppvärmning)
Försäkring: 5 144 SEK
Avlopp: 1 750 SEK
Renhållning: 1 744 SEK
Sotning: 1 672 SEK
Vägavgift/snö: 400 SEK
Totalt: 22 031 SEK
Antal personer i hushållet: 2

Energideklaration

Energideklaration behövs ej på grund av att byggnaden på fastigheten inte är eller används som permanentbostad.

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick i vari den befinner sig.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som han kan grunda sitt köpbeslut på.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Jakt

Jakten övergår till köparen på tillträdesdagen. Förekommande vilt som rådjur, älg, vildsvin samt inslag av dovhjort.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 31 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter