Lantligt boende

Idylliskt fritidsställe

Högstbjudande

590 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • tis 18 jun, kl 16:30 - 17:30

    Läs villkor

    Varmt välkommen att ringa/maila för att boka in dig till visning!

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
2,6 ha
Skogsmark
2,4 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha
Boyta
50 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

BROMÖLLA VÄSTANÅ 9:13

Adress

Tundahlavägen 125-70 29594 Näsum

Om fastigheten

Vid foten av Västanåberget, bäddat bland vacker bok- och granskog präglar fågelsång och lugnet detta typiska trähuset med bevarat kakelugn. Här är den ultimata platsen att komma till ro med egen damm, naturliga bersåer och varierande skogspartier med en areal om totalt 2,8 ha. Närhet till Näsums by som förfogar över diverse bekvämligheter såsom matbutik, bageri och postombud.

Hitta hit

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Insynsskyddad bostadshus omgiven av öppen markyta och naturliga bersåer uppförd slutet på 1800-talet på torpargrund samt mindre källare (med varmvattenberedare och hydrofor), under tak av tegel, fasad av stående träpanel och kopplade tvåglasfönster. Uppvärmning genom el-element, kakelugn och vedspis (godkänd skorsten). Enskilt vatten via grävd brunn och enskilt avlopp via äldre trekammarbrunn (behöver att göras om). Fiber finns. Taxerad boarea om ca 50 kvm och taxerad biarea om ca 11 kvm innehållande groventré, kök med vedspis och bevarat bakugn, vardagsrum med kakelugn, sovrum samt badrum med dusch, toalett och tvättmaskin.

I anslutning till bostadshuset finns det en jordkällare.

Ekonomibyggnad

Ekonomibyggnad med en byggnadsyta om ca 35 kvm uppförd under tak av eternitplattor och fasad av stående träpanel. Byggnaden inrymmer olika förråds- och förvaringsutrymmen.

Ekonomibyggnad

På fastigheten finns två äldre ekonomibyggnader/bod i rivningsskick.

Markuppgifter

Fastigheten förfogar över skogsmark om ca 2,5 ha enligt uppmätning på fastighetskartan. Arealen omfattas mestadels av bok- och granskog i varierande ålder.

Jakt

Jakträtten är ej upplåten och tillfaller köparen på tillträdesdagen.

Driftkostnader

Elström: ca 6 000 SEK/år
Renhållning: 300 SEK/år (dispans)
Slamtömning: 1 900 SEK/år (dispans til 2020)
Försäkring: 1 500 SEK/år
Fastighetsskatt: 3 225 SEK/år
Totalt: 12 925 SEK/år

Bostaden har används som fritidsboende.

Tillträde

Tillträde kan ske omgående.

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick i vari den befinner sig.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som han kan grunda sitt köpbeslut på.

Områdesbeskrivning

Natursköna Västanå som utmärks av sitt kuperade landskap belägen mellan Ryss- och Västanåberget precis i utkanten av Näsum och Ivösjön. Näsums by innehar livsmedelsbutiker, bageri, kiosk- och restaurang, postombud, hårfrisör och kyrka. Skånetrafiken trafikerar med fasta turer med linje 561 till Olofström eller till Bromölla med anslutning till tåget.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 100 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Kontakta oss

Liknande fastigheter