Lantbruk

Jord-och skog utanför Arboga

Högstbjudande

4 200 000 kr

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
27,8 ha
Tomtområde
27,8 ha
Virkesförråd
4 667 m3sk

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

ARBOGA HAMRE 1:24

Adress

Hamre 251 73295 Arboga

Om fastigheten

Jord-och skogsfastighet strax norr om Arboga. Välutvecklad skog med åkermark intill. God tillgång på vilt. Fastighet för mindre jordbruk, djurhållning och rekreation.
Charmigt bostadshus med eldstäder. Ladugård/loge för djurhållning eller annan verksamhet.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Beskrivning

Gården Lilla Sätra ligger cirka 5 km norr om Arboga i brytning mellan skog och slättbygd. Här ges möjlighet till boende nära naturen med åker och skog inpå knuten. Fastigheten ligger väl sammanhållen med växling mellan inägorna och skogen. Gården lämpar sig för småskaligt jordbruk, djurhållning, boende med friluftsliv.

Mangårdbyggnad

Charmig rödfärgad stuga i ett och ett halvt plan troligen byggt i timmer och brädfodrad. Taket är klätt med tegel. Nedervåningen består av tre rum och kök, huvudingång med hall och separat gästtoa, groventre med tillgång till wc/badrum/tvättstuga. Köket är stort och lantligt med vedspis och murad kåpa. I taket sitter stången för brödkakorna fortfarande kvar på sina smidda krokar. Inredningen är äldre men rustik. Intill ligger en liten kammare med golvluckor till em matkällare. Två rum ligger i fil med söderläge det ena med vedkamin det andra med kakelugn. Alla fönster är av typen enkelglas med innanfönster.
Övervåningen består av två större rum samt ett mindre, alla under snedtak. Utmed sidorna löper inredda garderober. Våningsplanet har kopplade 2-glasfönster.
Uppvärmning sker med vedspis, kakelugn, kaminer och direktverkande elelement. Vatten värms med elektrisk varmvattenberedare.
Vattnet kommer från grävd brunn. Avlopp till 3-kammarbrunn utan infiltration. Taxerad boyta är 57 m2, taxerad biyta är 11 m2.

Ladugård/loge

Äldre ladugård med höskulle och loge. På plan två finns en kallluftstork för spannmål och förvaring. Gödselplattan har väggar samt plåttak. Hela byggnaden är uppförd i trä. I öster finns en äldre del under snedtak med tegel. Ladugårsdelen har betonggolv, logdelen dels betong och delvis jordgolv. Denna del av byggnaden har plåttak. Taxerad yta 312 m2.

Garage

Garage byggd i trä med plåttak och betonggolv.

Bykstuga

Bod byggd i stående rödfärgad panel. Tidigare använd som bykstuga.

Åkermark

För orten normal produktionsförmåga. Täckdikning utförd 1982 och 1983, täckdikningskarta finns. Stödrätter finns för 13,31 ha, värda 1684,06 Euro. För år 2019 är det sökt stöd för träda och marken lämnas vid tillträdet obearbetad.

Skogsuppgifter

Skogsbruksplanen upprättades under juli 2019 av Andreas Wistrand. Total areal är enligt planen 27,7 ha varav 12,7 ha är produktiv skogsmark. Virkesförrådet är bedömt till 4 667 m³sk vilket ger 367 m³sk/ha. Boniteten är 6,8 m³sk/ha och tall är det dominerande trädslaget med 57 % därefter gran 40 % och löv med 3 %. Hela skogsinnehållet ligger i åldersklassen 80-109 år. Planen är inte gjord som "grön plan" därmed har inte avsättning till NS och NO gjorts.

Samhällsinformation

https://www.arboga.se/

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 22 600 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter