Lantbruk

Jord- och skog utanför Örebro

Högstbjudande

7 500 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
44,0 ha
Tomtområde
44,0 ha
Virkesförråd
1 153 m3sk

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

ÖREBRO RAMSTA 1:4 och Örebro Ängsdal 1:1

Adress

Ramsta 563 71991 Vintrosa

Om fastigheten

Jord- och skogsfastighet med bara 16 km till Örebro. Här finns möjlighet till odling, djurhållning, hästverksamhet och friluftsliv med jakt och naturupplevelser. Två charmiga hus för generationsboende eller boende med eget företag.

Hitta hit

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Bostadsbyggnad

Mangårdsbyggnad med timmerstomme och stående brädfodring. Taket klätt med betongpannor och fönster med 2-glas. Huset har två våningsplan, det nedre med en välkomnande hall som leder till vardagsrum, kök, toa, grovingång och övre plan. Vardagsrummet är generöst tilltaget med fönster i tre väderstreck och en härlig öppen spis med insats. Köket har plats för den stora familjen eller middagskalaset. Innanför köket finns ett kontor/sovrum.
Övervåningen har tre sovrum, hall, badrum samt utgång till en balkong med morgonsol. Uppvärmning sker med jordvärme och vattenburet system. Vatten och avlopp är enskilt och delas med flygelbyggnaden. Taxerad yta 100m2

Flygel

Brädfodrad timmerbyggnad som renoverades under 2014/15. Taket har tegelpannor och huset vilar på en torpargrund med två matkällare/vinförråd. Fönster med isolerglas och uppvärmining med jordvärme kopplad med golvvärme. Nedervåningen består av hall och två rum, toa med dusch samt ett stort modernt kök. Vardagsrummet har öppen spis med insats. Övervåningen når man från det öppna köket via en trapp. Det är inrett med 2 rum under snedtak med synliga bjälkar. Husets yttermått är cirka 6*14 meter.

Verkstad/Maskinhall

Stor isolerad verkstad med gjutet golv och golvvärme. Rullport som klarar stora maskiner. Total yta cirka 145 m2. Bredvid ligger en maskinhall med gjutet golv och två större skjutportat. Del av hallen har förstärkta väggar för planlagring av spannmål. Maskinhallens yta är cirka 435 m2. Hela byggnaden klädd med stående rödfärgad panel och försedd med plåttak.

Tork

Torkanläggning med Svegmatork från mitten av 1980-talet och 8 lagringsfickor. Uppskattad lagringskapacitet cirka 350m3. Allt inrymt i äldre loge med stående brädfodring och tak av tegel och delvis plåt. Utvändig utlastningsficka. Tippgrop och elevator med påbörjad men ej färdigställd renovering.

Vagnslider/stall

Byggnad uppförd i delvis timmer och delvis stående rödfärgad panel. Taket är tegelklätt. Det inrymmer garage, förråd samt stalldel med fyra boxar.

Åkermark

Välarronderad åkermark kring brukningscentrat. Total areal enligt 2019-års EU-ansökan 34,15 ha. Del av åkermarken täckdikades under början av 2000-talet.
Åkrarna i väst berörs av Spångakärrens invallningsföretag.

Betesmark

Total areal enligt 2019-års EU-ansökan 0,53 ha.

Skogsuppgifter

Planen som upprättats av Mellanskog är från 2019. Total areal produktiv skogsmark uppgår till 10,8 ha. Virkesförrådet är bedömt till 1 153 m³sk vilket ger 107m³sk/ha. Boniteten är 7,2 m³sk/ha. Gran är det dominerande trädslaget med 56 % därefter kommer tall med 27 % och löv med 17 %. Kommande skogsvård innebär röjning av ungskog samt eventuella gallringar.

Jakt

Jakten är för närvarande utarrenderad med 6 månaders uppsägningstid.

ENERGIDEKLARATION

Energideklaration utförd 2019-06-19. Energiprestanda beräknas till 93 kWh/m2 och år.

ÖVERLÅTELSEBESIKTNING

Utförd av OBM-gruppen 2019-05-08.
Säljaren har tecknat dolda felförsäkring.

SOTNINGSBESIKTNING

Sotningsbesiktning ej utförd då uppvärmning sker med jordvärme.

Arrende/nyttjanderätter

Mangårdbyggnaden är förnärvarande uthyrd med uppsägningsbart kontrakt

Epilog

Jord- och skogsfastighet med bara 16 km till Örebro. Här finns möjlighet till odling, djurhållning, hästverksamhet och friluftsliv med jakt och naturupplevelser.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 4 540 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter