Skogsfastighet

Jord- och skogsfastighet i Bävik

Högsta bud

4 800 000 kr

Utgångspris: 5 900 000 kr

Visa bud

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
66,7 ha
Skogsmark
42,3 ha
Åkermark
20,0 ha
Småhusmark
1,2 ha
Skogsimpediment
0,8 ha
Myr/kärr/mosse
2,2 ha
Berg/hällmark
0,2 ha
Virkesförråd
11 052 m3sk
Boyta
180 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

SUNNE BÄVIK 1:4 & 1:33

Adress

Bävik 16 68696 Östra Ämtervik

Om fastigheten

Bebyggd jord- och skogsegendom belägen i Bävik, Östra Ämterviks församling, Sunne kommun. Fastigheten angränsar till två sjöar. Den produktiva skogsmarken utgör ca 42,3 ha och har ett beräknat virkesförråd om ca 11 000 m³sk och en bonitet om 6,6 m³sk per ha. Fastigheterna ingår i Fölsjöns vvo om ca 4 800 ha som är uppdelat på tre sektioner. Gemensam älgjakt. Enskild småviltsjakt.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Ladugården

Ekonomibyggnad med loge, djurstall och en mjölkkammare.

Bostadshus

Bostadshus i ett plan med hel oinredd vind. Byggår 1909. Huset är byggt i timmer/trä med träbjälklag och står på en källargrund/torpargrund. Fasad av stående träpanel och yttertak av aluminiumplåt. Kopplade tvåglasfönster. Självdrag. Bostadshuset är helrenoverat 1986. Vattenburen uppvärmning via ved/el. Kombipanna NIBE Vedex 3000 installerad 2005 med tre ackumulatortankar á 500 l. Vedspis (godkänd) och kakelugn (bör provtryckas) som komplement. Djupborrad brunn belägen på Bävik 1:4, gemensam med grannen. Enskilt avlopp från 1986/88, ej miljögodkänt enligt dagens krav.

Planlösning:
Kök med vedspis (godkänd att elda i) och äldre köksinredning. Kylskåp, spis och diskmaskin. Vardagsrum/sal med trägolv och en kakelugn (bör provtryckas). Tv-rum med plastmatta. Hall med utgång till inglasad veranda med infravärme. Tre stycken sovrum med fyra inbyggda garderober i vardera samt ett mindre sovrum med en garderob. Hygienrum med WC och tvättställ, badkar, duschplats, tvättmaskin (toppmatad) och tvättbänk. Ett större förrådsrum samt ett mindre förråd med genomgång till köksfarstun. Pannrum med betonggolv, källarkök med tvättbänk och en äldre spis. Isolerat sovrum och gillestuga, matkällare, hygienrum med WC och tvättställ samt dusch (betonggolv), förrådsrum uppdelat på två utrymmen. Övre plan utgör ett enda stort oisolerat utrymme med utgång till en oisolerad glasveranda.

Skogsuppgifter

På fastigheten finns en skogsbruksplan upprättad 2015-09-11 av Mellanskog. Planen är framräknad 2016-2019 av LRF Konsult. Enligt skogsbruksplan omfattar skogsmarken 42,3 ha med ett virkesförråd om 11 052 m3sk varav 8 927 m3sk är S1 och S2 skog.

Skogsvård

Köparen är medveten om att fastigheten är i behov av föreslagna skogsvårdsåtgärder eller sådana åtgärder som behövs för att främja fastighetens framtida kvalitets- och volymtillväxt.
Se skogsvårdsåtgärder i upprättad skogsbruksplan.
Det åligger köparen att överta ansvaret för samtliga föreslagna åtgärder som finns på fastigheten per tillträdesdagen.

Skogsvårdslagen

På brukningsenheter med produktiv skogsmark om 0 - 100 ha får maximalt 50 ha vara kalmark och skog under 20 år. På brukningsenheter över 100 ha produktiv skogsmark får föryngringsavverkning inte ske i sådan utsträckning att mer än hälften av brukningsenhetens produktiva skogsmarksareal kommer att bestå av kalmark och skog yngre än 20 år (den sk 50% regeln). För nybildade fastigheter yngre än tre år gäller särskilda regler.
Som brukningsenhet räknas normalt den produktiva skogsmark inom en kommun som tillhör samma ägare.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Åkermark

Åkermark om totalt ca 16 ha. Marken är utarrenderad, se mer information under arrende/nyttjanderätter.

Betesmark

Betesmark om ca 3 ha. Marken är upplåten, se mer information under arrende/nyttjanderätter.

Arrende/nyttjanderätter

Jordbruksarrende föreligger på åkermarken om ca 16 ha, med ett flerårsavtal och en uppsägningstid på ett år. Betesmarken om ca 3 ha är upplåten årsvis.

Stödrätter

Uttagna stödrätter är uthyrda.

Forn- och kulturlämningar

Flertalet fornlämningar finns registrerade i avdelning 12 och 13.

Naturvärden

Inga nyckelbiotoper eller höga naturvärden finns registrerade på fastigheten. (Källa Skogsstyrelsen).

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd behövs ej för privatperson.

Fiske

Fiskerätt i Fryken och Skacksjön.

Jakt

Fastigheten ingår i Fölsjöns vvo och Sydöstra Sunnes ÄSO.

Fastighetsbeteckningar

I försäljningen ingår fastigheterna Sunne Bävik 1:4 samt 1:33. Fastigheterna är samtaxerade.

Visning

Visning sker den 3 och 8 september. Anmälan sker till susanne.tranberg@lrfkonsult.se. Skog och mark undersöks på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande.
Ett tips är att Surfa in på vår hemsida www.lrfkonsult.se/fastighetsformedling och sök upp fastigheten via din smartphone. Där kan du via "Visa Gårdskarta" på ett enkelt sätt se vart på fastigheten du befinner dig och skiftenas läge. Markera med fingret på kartan för att se avdelningsbeskrivning med mera.

Skattetal

Öre, penningar 108

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 11 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter