Lantligt boende

Körsbärshagen, ca 4,5 hektar

Högstbjudande

3 975 000 kr

Budgivning pågår

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • sön 25 aug, kl 14:00 - 15:00

    Läs villkor

    Öppen visning, välkomna!

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
4,5 ha
Övrigmark
0,8 ha
Skogsmark
1,7 ha
Åkermark
1,7 ha
Småhusmark lantbruk
0,3 ha
Boyta
162 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

STRÄNGNÄS SNYTBERGA 2:3

Adress

Körsbärshagen 64591 Strängnäs

Om fastigheten

Tillfälle att förvärva Körsbärshagen med dess byggnader och mark om ca 4,5 hektar strax väster om Strängnäs. Byggnationen utgörs av ett rymligt, nyrenoverat bostadshus, ursprungligen från 1914 och tillhörande nybyggd carport. En mindre ladugård med potential att hysa hästar samt en verkstadsbyggnad för mindre traktorer eller motsvarande. En permanent placerad villavagn med tillhörande altan fungerar som gäststuga. Nuvarande ägare har även låtit fylla ut ett större markområde som med god marginal skulle rymma både ridbana och/eller uppställningsplats för maskiner.

Hitta hit

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Rymligt,enskilt beläget bostadshus ursprungligen uppfört 1914. Tillbyggt 1970 och de senaste åren renoverat med bl.a. nytt kök (2013) och nytt badrum och gästtoalett (2016). Två våningsplan med garage i den tillbyggda delen.
Den nyare delen är rest med trästomme på gjuten grund med fasad av stående träpanel under tak av plåt (nytt 2017).
Den ursprungliga huskroppen är uppförd på torpargrund med stomme av timmer och fasad av liggande träpanel och slammat, målat tegel. Takbeklädnad av plåt. Nya (2017) energiglasfönster förutom fyra som utgörs av kopplade tvåglasfönster.

Huset är de senaste åren smakfullt renoverat med modern, öppen planlösning och gott om förvaringsmöjligheter. Bostaden är indelad i 6 rum (tre sovrum) och kök. Tillkommer gör två rymliga entréer/hallar, helkaklat badrum med dusch och gästtoalett. Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Angränsande bastu. Golven består till största del av ekparkett samt klinkers.

Uppvärmning sker primärt med två luftvärmepumpar samt elelement och elgolvvärme i hallen, badrum samt gästtoaletten. Möjlighet att elda i braskamin i köket (fungerar men skorstenen är inte besiktad)

Den taxerade boytan uppgår till 120 kvadratmeter med biyta om 20 kvadratmeter. Tillbyggnadsyta enligt taxeringen 35 kvadratmeter. Verklig boyta sannolikt närmre ca 160 kvadratmeter. Angiven boyta får inte anses utgöra någon garanti från säljarens sida. Den som önskar veta exakt boyta uppmanas att kontrollmäta på egen hand.

Enskilt vatten från borrad brunn. Enskilt avlopp till trekammarbrunn med infiltration. Inget föreläggande.

Fiber finns indraget i huset.

Carport

Nybyggd carport på gjuten platta (72 kvm) med stomme av trä och fasad av stående träpanel under tak av plåt. El finns framdraget.

Ladugård/Loge

Välbevarad äldre ladugård/loge rest med stomme av timmer och fasad av stående träpanel/liggande timmer under tak av plåt. Invändigt indelad i lider och förvaringsutrymmen. Möjligt att bygga om till stall. El finns.

Garage/verkstad

Före detta svinhus ombyggt till garage och verkstad. Gjuten platta med murade putsade väggar under tak av plåt. Luftvärmepump finns men den har inte använts och säljaren vet inte i vilken kondition den är i.

Gäststuga

Villavagn om ca 42 kvadratmeter. Används som gäststuga. Indelad i vardagsrumsdel/kök, tre sovrum samt badrum/toalett med wc, dusch och kommod. Stor altan i söderläge (ca 30 kvadratmeter) Vagnen ingår i försäljningen. Sommarvatten finns indraget. Avlopp kopplat till huvudbyggnadens avlopp.

Villavagn om ca 42 kvadratmeter. Används som gäststuga. Indelad i vardagsrumsdel/kök, tre sovrum samt badrum/toalett med wc, dusch och kommod. Stor altan i söderläge (ca 30 kvadratmeter) Vagnen ingår i försäljningen. Sommarvatten finns indraget. Avlopp kopplat till huvudbyggnadens avlopp.

Åkermark

Enligt mätning uppgår åkermarksarealen till ca 1,67 hektar. Marken är inte utarrenderad.

Skogsuppgifter

Skogsmark om totalt ca 1,7 hektar. Bedömt virkesförråd om totalt ca 275 skogskubikmeter. Avverkningsanmälan på del av skogsmarken är inskickad men skogen kommer inte avverkas av nuvarande ägare.

Jakt

Jakten är tillgänglig för köparen från och med tillträdesdagen.

Energideklaration

Energideklaration är ej utförd. Säljaren kommer i köpekontraktet ta med en klausul som avtalar bort rätten att upprätta en energideklaration på säljarens bekostnad.

Naturvärden

Inga nyckelbiotoper, höga naturvärden eller fornminnen finns registrerade på fastigheten. (Källa Skogsstyrelsen).

Hundgård och staket

Hundgården norr om huset ingår och kommer inte tas bort av säljaren. Staketet söder om huset som fungerat som rastgård för hundar ingår och kommer inte tas bort av säljaren.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig. Säljaren har inte upprättat någon överlåtelsebesiktning. Den slutliga köparen ges möjlighet att på egen eller med konsult besiktiga fastigheten och dess byggnader före kontraktstecknande.

Besiktning och boendekalkyl
Besiktning kan ske vid visning eller vid särskilt tillfälle efter överenskommelse med undertecknad.

För upprättande av boendekostnadskalkyl kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Skogsinventering
Skogen är inte inventerad i fält. Angiven skogsvolym kommer från Skogsstyrelsens tjänst "Skogliga grunddata" och är behäftat med osäkerhet. Det åligger köparen att själv kontrollera skogsuppgifterna.

Fastighetsbeskrivningen och sidotjänster
Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en skrivelse där det betonas att de i fastighetsbeskrivningen lämnade uppgifterna är ungefärliga.

Informationen i fastighetsbeskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material. För felaktigheter i detta material ansvaras ej. För händelse som inte kunnat förutses eller påverkas och som ändrar givna förutsättningar ansvaras ej. LRF Konsult förbehåller sig rätten att ändra fastighetsbeskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande. LRF Konsult ägnar sig åt s.k. sidoverksamhet och förmedlar annonserbjudande till Hemnet Service HNS AB, fast ersättning lämnas indirekt med 300 - 800 kronor.

Dokumentation av budgivare
Fastighetsmäklaren är skyldig att upprätta en dokumentation över budgivare/intressenter med namn, kontaktuppgifter och belopp som bjudits. Vid avtalsslut skall dokumentationen överlämnas till köpare och säljare. Vill man vara anonym finns möjlighet att använda sig av ombud. Kontakta fastighetsmäklaren för mer information.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs för juridisk person.

Väg

Infartsvägen från Överåsvägen till fastigheten regleras med servitutsrätt de första ca 20 metrarna, därefter är vägen enskild och tillhör fastigheten.

Områdesbeskrivning

Enskilt läge med nära till kommunikationer. Badplats vid Sjöborg ca 2,3 km norrut. Gott om skogsstigar samt motionsspår ner mot vattnet där många av tradition rastar sina hundar eller rider. Närmsta förskola ca 2 km.

Kommunikationer

Ca tio minuter in till Strängnäs med bil (9,7 km). Tåg därifrån till Stockholm tar ca 50 minuter.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 2 633 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Övrigt

Kontakta oss

Liknande fastigheter