Lantbruk

Lantbruksfastighet med fina förutsättningar

Högstbjudande

12 800 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast fre 29 Nov

Visning

  • tor 14 Nov

    Läs villkor

    Anmäla krävs. Vänligen kontakta mäklare eller assistent några dagar före visningsdagen för att boka in tid.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
39,0 ha
Tomtområde
39,0 ha
Boyta
158 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

SJÖBO VANSTAD 45:2

Adress

Röddingevägen 277 27570 Lövestad

Om fastigheten

Lantbruksfastighet med fina förutsättningar. Välskött åkermark men möjlighet till bevattning. Gårdscentrum med vackert läge i ett böljande och öppet landskapet. Total areal på 39 ha, varav 35 ha åkermark.

Bilder

Visa alla bilder

3D-foto

Fakta

Byggnader

Gårdscentrum

Samlat gårdscentrum​ i fastighetens sydöstra del. Mycket trivsamt läge på en mindre höjd med storslagen och vacker vy runt omkring. Den ursprungliga 4-längade gården har med tiden utvecklats med flera ekonomibyggnader samt även ett nytt bostadshus från slutet av 60-talet.

Bostadsbyggnad

Bostadsbyggnad uppförd 1968 med en boarea på 158 kvm och en biarea på 94 kvm. Stomme av leka och gjutet bärlager, källare under hela bostaden. Fasad av tegel, samt yttertak av eternit. Uppvärmning via vattenburet system från jordvärme. Egen brunn och enskilt avlopp.

Bottenplan
Huvudentré i bostadens mitt med hall och trapp till övre plan. Precis innanför entrédörren ligger det första badrummet med duschkabin, wc och tvättställ. Stort vardagsrum i den södra delen av huset, härifrån kan man ta klivet in till den inglasade altanen där tidig vårsol och vacker vy är något att njuta av. Kök med plats för matbord. Köksentré med liten hall. Två sovrum.

Vindsplan
Öppen hall med fönsterkupa. Tre sovrum och toalett med wc och tvättställ.

Källarplan
Gillestuga med eldstad. Pannrum. Flera förvaringsrum. Garage. Badrum med bastu. Tvättstuga.

Garage och verkstad

Isolerad byggnad, murad med leca och putsad fasad, yttertak av eternit. Uppdelad i tre sektionen med stor port till vardera del. Stora fönsterpartier med sydligt läge ger både ljus och värme. Byggarea 144 kvm

Längor i U-formation

Gårdens ursprungliga stallbyggnader och tillbyggnader till dessa. Här låg tidigare även det äldre bostadshuset som nu är rivet. Varierande byggkonstruktion med yttertak av plåt och eternit.

Den västra längan på 115 kvm består av äldre magasin. Den mellersta tillika södra längan på 391 kvm är ett kostall med uppbindning och tillhörande mjölkrum. På loftet finns sinnrikt uppförd torkanläggning med soluppvärmd luftspalt, som kan användas till att torka högkvalitativ hö. Den östra längan på 89 kvm har silo till havrepannan och pannrum, havrepanna med kulvert in till bostaden, ej i bruk men har endast använts en kortare tid.

Maskinhall

Maskinhall med fasad av plåt och yttertak av plåt samt eternit. Den äldre delen har hårdgjord golvyta av fyllnadsgrus och tillbyggnaden har gjuten platta. I tillbyggnaden finns även ett isolerat snickeri. Totalt byggarea på 826 kvm.

Grisstall

Murad stallbyggnad med isolerad platta och yttertak av eternit. Stallinredningen är till större del borttagen. Foderrum samt pannrum med äldre oljepanna. Totalt byggarea på 645 kvm.

Halmloge

Öppen halmloge, trästomme klädd i plåt och jordgolv. Totalt byggarea på 216 kvm.

Poolrum och pool

Påbörjad poolanläggning med poolrum och pool. Vackert beläget med utsikt över det böljande landskapet med skiftande natur. Reningsverk, värmeväxlare mm från 2011 men aldrig använt.

Plansilo och gödselbrunnar

Två stycken plansilos 24m x 8m och 20m x 12m. Två gödselbrunnar.

Åkermark

Välskött åkermark med bra produktivitet. Den totala arealen åkermark är på ca 35 ha, all mark ligger samlad runt om gårdscentrat och har en god arrondering. Åkermarken är behovsdikad och lätt kuperad, med en medellerhalt runt 17-20%.

En stor fördel med åkermarken på denna fastighet är att det finns möjlighet till bevattning av nästan hela arealen, undantag är de ca 2 ha som ligger öster om Röddingevägen. En anlagd bevattningsdam finns i fastighetens norra del och idag finns 3 hydrater utspridda på fastigheten. El finns framdraget till bevattningsdammen.

Jakt

Jakträtten tillfaller köparen på tillträdesdagen.​

Jordbruksarrende

Jordbruksmarken är utarrendera. Arrendet är uppsagt och köpare kan tillträda marken 2020-03-14. Marken avlämnas med ca 26 ha insådd höstvete.

Stödrätter

Stödrätter motsvarande åkerarealen följer med
fastigheten.

Arealer

Fastighetsregisterarealen för hela fastigheten är 38,95 ha

Enligt blockkartan är arealen åkermark 35,09 ha.

Enligt uppmätning på karta är det norra obrukade området, norr om diket, där vattendammen finns ca 0,9 ha. Övrig areal på ca 3 ha är vägar, öppna diken mm

Visning

Kontakta mäklare för bokning av visningstid. Besiktning av marken kan även ske på egen hand, med sedvanlig hänsyn till fastighetsägare/arrendator, eventuell jakt samt växande gröda.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 719 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter