Lantligt boende

Lantbruksfastighet med två charmiga fritidshus

Högsta bud

2 650 000 kr

Utgångspris: 2 975 000 kr

Visa bud

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
15,2 ha
Skogsmark
7,7 ha
Skogsimpediment
1,5 ha
Inägomark
5,2 ha
Väg och kraftledning
0,1 ha
Övrigmark
0,7 ha
Virkesförråd
1 136 m3sk
Boyta
83 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

ORUST GÄDDEBRÄCKA 1:2, 1:6, 1:8-10

Adress

Medstugan 315 47393 Henån

Om fastigheten

En unik lantbruksfastighet med två äldre bostadshus av fritidskaraktär och två äldre redskapsbodar. Från båda husen är det en underbar, fri utsikt över det öppna jordbrukslandskapet. Bra möjlighet till uthyrning med närhet till Slussen! Fastigheten omfattar ca 5 ha åkermark och 7 ha virkesrik skogsmark. Egen småviltsjakt.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Äldre bostadshus med klassiska Bohuslänska attribut. Huset är uppfört i 1,5 plan med stenlagd grund, vitmålad stående träpanel och rött plåttak. Huset var åretruntbostad fram till 60-talet och har sedan dess använts som fritidsbostad. Fastigheten omfattar 83 m² boyta enligt taxeringsuppgifterna. Bostaden har ett vattenburet system kopplat till vedspis. I huset finns även en kökspanna samt elradiatorer. Huset har sedan flera år tillbaka inte värmts upp och sotning har inte gjorts. Frostvakt finns inne på toaletten och vattenledningarna töms efter sommarsäsongen. Vatten tas från enskild grävd brunn gemensam med Lillstugan samt närmast intilliggande granne. Vattenledningarna ligger inte på frostfritt djup. Äldre enskilt avlopp till stenkista. Köparen av fastigheten får därmed vara beredd på att anlägga en ny avloppsanläggning. Något föreläggande från kommunen finns inte. Fastigheten ligger utanför området för kommunalt vatten och avlopp.

På entréplan finns hall, wc, ett enklare kök med matplats och skafferi, vardagsrum samt sal med kakelugn. På övervåningen finns två isolerade sovrum varav ett har utgång till en nybyggd balkong, ett oisolerat rum samt förvaringsutrymmen. Mindre jordkällare under huset.

Lillstugan

Charmigt gårdshus uppfört i 1,5 plan där övervåningen är oinredd med nyttjas sommartid. Klassiskt Bohuslänsk stil med vitmålad träpanel, stenlagd grund och rött plåttak. Bostadens uppvärmningssystem är direktverkande el samt vedeldning i köksspis. Huset har sedan flera år tillbaka inte värmts upp och sotning har inte gjorts. Vattenledningarna töms efter sommarsäsongen. Delat vatten och avlopp med det andra boningshuset.

På entréplan finns farstu, wc, enkelt kök med matplats samt vardagsrum med kakelugn. På övervåningen finns ett isolerat sovrum och två övriga rum som nyttjas sommartid. Till huset finns två uteplatser samt en utedusch.

Vedbod/förråd

Äldre träbyggnad uppfärd på stenlagd grund, klädd med vitmålad träpanel och yttertak av lertegelpannor. Byggnaden rymmer vedbod, ett isolerat rum med elelement och ett fd utedass.

Smedja/vagnsbod

Äldre träbyggnad uppförd på stenlagd grund, träpanel med yttertak av lertegelpannor. Byggnaden används som vagnsbod och förråd.

Skogsuppgifter

På fastigheten finns en skogsbruksplan upprättad i mars 2017 av Skogsguiden Sverige AB, Lars A, inventeringen är tillväxtberäknad med programmet PC-Skog. Enligt skogsbruksplanen omfattar fastigheten ca 7,7 ha produktiv skogsmark. Virkesförrådet uppskattas till ca 1 100 m³sk. Fastighetens medelbonitet beräknas till 5,3 m³sk/ha/år. För mer information se bifogad skogsbruksplan eller ring LRF Konsults Skogsmästare Anders Skogsberg på tel 0521-57 24 23. Spekulanter skall vara väl medvetna om att uppgifterna från skogsinventeringen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa.

Inägomark

Enligt skogsbruksplanen så omfattar fastigheten drygt 5 ha jordbruksmark. Marken ligger i närhet till bostadscentrum men på andra sidan landsvägen. Marken är i sin helhet utarrenderad och genererar en intäkt om 6 500 kr inkl moms.

Jakt

Egen småviltsjakt. Marken ingår i ett älgjaktlag dock ingen jägarplats i dagsläget.

Vägar

Del i en väg, Varfjäll, som de senaste åren har varit befriad från avgift. För 2020 är årsavgiften 1 140 kr.

Friskrivning för dolda fel

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten. Spekulanter uppmanas att undersöka fastigheten och dess byggnader noggrant.

Lös egendom

Fastigheten säljs inklusive en stor del av lösöret och ingen slutstädning kommer att göras.​

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 275 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Skogsinformation

Kontakta oss

Liknande fastigheter