Lantbruk

Lantlig boende vid Åbytorp

Högstbjudande

3 800 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
27,1 ha
Tomtområde
27,1 ha
Virkesförråd
1 017 m3sk
Boyta
135 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

KUMLA ÖSTRA ÅBY 4:1

Adress

Östra Åby 105 69293 Kumla

Om fastigheten

Hitta hit

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadsbyggnad

Välplanerad mangårdsbyggnad uppförd 1968 i ett och halvt plan med hel källare. Fasaden är klädd med tegel och yttertaket har betongpannor. Fönster med energiglas installerades under 2015 i bostadsdelen. Från husets huvudentre når man kök, vardagsrum samt ett sovrum. Köket är ljust och rymligt och har plats för matgrupp. Kökssnickerierna är utformade i ljust trä och det finns induktionshäll, separat ugn, micro samt diskmaskin och kyl/frys. Köket nås även via en grovingång med tillgång till toalett och duschkabin. Vardagsrummet är stort med fönster i tre väderstreck, öppen spis med braskasett.
Vid entren finns ett trapphus som leder till våningsplan två samt källaren . Övervåningen har möblerbar hall, 3 sovrum, badrum med toalett och utgång till en väl tilltagen balkong. I källarplanet finns en gillestuga med öppen spis, matkällare, tvättstuga med duschmöjlighet samt 2 förråd. Till källarplanet kommer man även utifrån via en grovingång. Huset värms med jordvärme och vattenburet system. Vatten och avlopp är enskilt.

Gårdshus

Gårdshus som tidigare varit skomakarverkstad. Huset är vitputsat och inrymmer idag mindre verkstad samt förråd. Äldre detaljer finns bevarade såsom bakugn och snickarglädje.

Uthus

Äldre ekonomibyggnad uppförd med stående rödfärgad panel och med plåttak. Har tidigare varit magasin och används idag som förråd.

Bykstuga

Äldre byggnad uppförd i rödfärgad stående panel, taket är klätt med tegel.

Lekstuga

Mindre stuga anpassat för barn.

Åkermark

Enligt EU-ansökan för 2019 uppgår åkerarealen till 14,39 ha. Med marken följer stödrätter för 14,48 ha till ett värde på 1 832,09 Euro. Marken är tillgänglig för köparen från och med odlingsår 2020. På stor del av åkermarken odlas idag salix.

Skogsuppgifter

Planen som upprättats av Mellanskog är från 2015 och är uppräknad i PC-skog till och med år 2018. Total areal produktiv skogsmark uppgår till 12,1 ha. Virkesförrådet är bedömt till 1017 m³sk vilket ger 84 m³sk/ha. Boniteten är 6,3 m³sk/ha. Löv är det dominerande trädslaget med 44 % därefter kommer tall med 37 % och gran med 19 %. Kommande skogsvård innebär röjning av ungskog samt eventuella gallringar.

Jakt

Jakten är tillgänglig för köparen vid tillträdet.

Arrende/nyttjanderätter

På skogsskiftet finns en telefonmast som ägs av 3G Infrastructur Service. Årlig arrendeintäkt från 3GIS och Svenska UMTS-nät uppgår till ca 10 000 kr.

Fastighetsreglering

Ett cirka 0,3 ha stort område av fastigheten i dess nordvästra hörn på västra sidan av motorvägen har sålts. Fastighetsreglering av detta område pågår och beräknas vara klart under första hälften av 2020.

Energideklaration

Energideklarationen är utförd 2019-04-16. Energi-
prestanda beräknas till 93 kWh/m2 och år.

Överlåtelsebesiktning

Utförd av OBM-Gruppen 2019-04-16.

Epilog

Gården ligger strax utanför Åbytorp. Till Kumla centrum är det cirka 3,7 km och till Örebro c:a 23 km.​ Åbytorp har en förskola. ​I Kumla finns kommunal service,
skolor, sjukvård och affärer. För mer information om Kumla besök www.kumla.se​

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 985 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter