Lantbruk

Lantlig charm nära vatten

Högstbjudande

4 800 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
25,0 ha
Skogsmark
8,1 ha
Åkermark
14,6 ha
Övrigmark
1,1 ha
Vatten
1,2 ha
Boyta
173 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

LINDESBERG NORSLUND 6:1

Adress

Gusselbyvägen 14 71193 Lindesberg

Om fastigheten

Bergsmansgård från 1814 med storslagen utsikt över Norsviken. Pietetsfullt renoverad med den äldre charmen bevarad. Ståndsmässigt boende och möjlighet till småskaligt lantbruk, hästhållning och jakt i en storslagen natur.
Total areal c:a 24 ha, varav 15 ha åker och 8 ha skog.

Hitta hit

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bergsmansgård från 1814 med storslagen utsikt över Norsviken. Pietetsfullt renoverad med den äldre charmen bevarad.

Bergsmansgård uppförd 1814 som varit i nuvarande släkts ägo i nästan hundra år! Huset är byggt i timmer med rödfärgade paneler. Taket är tegelklätt. Det totalrenoverades med varsam hand under 2010-2011. En välkomnande hall med trapphus leder till en inre hall varifrån man når kök, vardagsrum och arbetsrum. Det lantliga köket, med separat ingång och wc, har hög maskinell standard och väl tilltagna arbetsytor. I centrum finns vedspis och kökshäll med kåpa. Köket som rymmer den stora familjen eller middagssällskapet har rejäl matplats med altandörrar till trädgården. Bredvid ligger vardagsrummet med generösa sällskapsytor och en pampig kakelugn. I fil finns ett mindre arbetsrum även det med kakelugn.
Husets andra våningsplan inrymmer den gamla paradmatsalen med dubbla kanalspisar varav den ena är falsk, bara för symmetrin skull. Intill ligger 2 sovrum i fil det ena med gjuten vedkamin. Planet inrymmer även det nyrenoverat badrummet med bubbelbad, duschutrymme, dubbelhandfat och separat toalett samt tvättmaskin och torktumlare.
Huset har dubbelkopplade fönster samt i en del rum 3-glas fönster. Uppvärmning sker med värmepanna i källaren som är kopplad till ackumulatortank och vattenburet system. Vatten och avlopp är bytta i samband med renoveringen 2010-2011. Vattnet kommer fån det kommunala nätet och avloppet går till 3-kammarbrunn med infiltrationsbädd. Därutöver finns egen brunn för bevattning. Ny el med jordfelsbrytare är installerat och elkontakter samt brytare är i "gammal stil". Taxerad yta är 173 m2. Vindvåningen är ej inredd.

Uthus

Äldre länga som tidigare beboddes av gårdens drängar och pigor. Idag används den som förråd. Väggar i rödfärgad stående panel och tak belagt med tegel.

Stall/loge

Äldre byggnad i U-form, total taxerad yta är 576 m2. Stalldelen med putsade väggar är renoverad under senare år och inrymmer 2 hästboxar. Logdelen är uppförd i stående rödfärgad panel. Taken är plåtbelagda.

Åkermark

Åkermarken ligger i anslutning till gårdscentrat och lämpar sig för mindre jordbruk eller hästverksamhet. Uppmätt areal 14,6 ha.

Skogsuppgifter

Skogsbruksplanen upprättades under våren 2018 av Mellanskog. Någon avverkning har inte skett sedan planen tillkom. Total areal är enligt planen 23,8 ha varav 8,1 är produktiv skogsmark. Virkesförrådet är bedömt till 1 431 m³sk vilket ger 177 m³sk/ha. Boniteten är 6,4 m³sk/ha och löv är det dominerande trädslaget med 75 % därefter gran 22 % och tall med 3 %. Större delen av skogsinnehållet ligger i åldersklassen 10-30 år därutöver finns några hektar i åldrarna 50-90 år. Kommande skogsvård innebär röjning av ungskog samt eventuella gallringar.

Vatten

Vattenområde på cirka 1,2 ha i Bottenån.

Paddock

Paddock 20 x 40 meter strax intill boningshuset.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 3 800 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter