Lantbruk

Lantligt boende i Mo, Vigge

Högstbjudande

600 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
3,8 ha
Tomtområde
3,8 ha
Boyta
80 kvm
Antal rum
3 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

BERG MO 5:7

Adress

Mo 415 84562 Svenstavik

Om fastigheten

I Mo strax väster om Vigge hittar ni denna mindre skogsfastighet innehållande ett skogsskifte med ett mindre gårdscentra och behagligt läge. Ett mindre hus där renoveringarna har styrts med hjärtat inkluderat tillhörande ekonomibyggnader i en trevlig by med god sammanhållning. Bättre än så här kan den som söker sitt lantliga boende inte hitta. Total areal 4 ha varav skogsmark 3 ha som utgörs av kalmark.

Hitta hit

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Entréplan:
Hall med matta och nymålad pärlspont. Härifrån nås trappan till övre plan, som även den är nymålad, samt dörr till källaren.

Stort nyrenoverat badrum med klinkergolv, kaklade väggar och golvvärme (el men är förberett för vattenburet) utrustat med duschhörna, handfat och WC. I badrummet finns en rejäl arbetsbänk och tvättmaskin. Badrummet är även förberett för badkar och torktumlare om man så skulle vilja installera det.

Kök med äldre köksinredning utrustat med diskmaskin, äldre el-spis samt kyl och frys. Matta på golv och tapetserad vägg.

Allrum med trägolv och tapetserad vägg utrustat med mysig kamin.

Liten toalett med matta och målad vägg, WC och handfat.

Övre plan:
Sovrum med trägolv och målad vägg och utrustad med vedspis.
Gästrum med trägolv och tapetserad vägg utrustad med rymliga garderober.

Källarvåning:
I källarplanet finns en gammal jordkällare med stenvalv, kanske den kan renoveras och inredas som vinkällare?

Energideklaration är ej utförd. Säljaren kommer i köpekontraktet ta med en klausul som avtalar bort rätten att upprätta en energideklaration på säljarens bekostnad.

Förråd

Förråd i sämre skick uppfört delvis i lösvirke, delvis i timmer med plåttak. Delvis trägolv, delvis betonggolv. Här finns även en bakugn fast med ett omfattande renoveringsbehov.

Förråd

Förrådsbyggnad i gott skick uppförd med lösvirke och plåttak.

Vedbod

Nybyggd vedbod uppförd i lösvirke och med plåttak.

Byggnadssätt

Lösvirkeshus med källare och plåttak.
Enkla kopplade fönster på övre plan, det nyrenoverade badrummet har 3-glas fönster och ett 2+1-glas fönster och på nedre plan hänger 2-glas fönster.
Rökkanalen är renoverad och besiktigad under 2019. Uppvärmning med oljefyllda elelement kompletterat med en luftvärmepump (2017).
Större delen av huset el är nyinstallerad.
Vatten genom en lokal vattenförening samt enskilt avlopp med 2-kammarbrunn i behov av översyn.
Möjlighet att ansluta sig till bredbandsuppkoppling, annars god luftburen uppkoppling.

Skogsuppgifter

På fastigheten finns en skogsbruksplan som bygger på laserskannade uppgifter upprättad maj 2019 av Folke Lindblom LRF Konsult. Enligt skogsbruksplanen omfattar skogsmarken 3 ha som utgörs av kalmark. Observera att något fältbesök inte har skett av planläggaren!

Skogsvård

Köparen är medveten om att fastigheten är i behov av lagstadgade skogsvårdsåtgärder eller sådana åtgärder som behövs för att främja fastighetens framtida kvalitets- och volymtillväxt.

Enligt skogsbruksplanen finns skogsvård i form av markberedning och plantering om 3 ha. Inget skogsvårdsavtal finns tecknat för åtgärderna varför det åligger en köpare att överta ansvaret för samtliga lagstadgade åtgärder som finns på fastigheten per kontraktsdagen.

Skogsvårdslagen

På brukningsenheter med produktiv skogsmark om 0 - 100 ha får maximalt 50 ha vara kalmark och skog under 20 år. På brukningsenheter över 100 ha produktiv skogsmark får föryngringsavverkning inte ske i sådan utsträckning att mer än hälften av brukningsenhetens produktiva skogsmarksareal kommer att bestå av kalmark och skog yngre än 20 år (den sk 50% regeln).

Som brukningsenhet räknas normalt den produktiva skogsmark inom en kommun som tillhör samma ägare.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa

Jakt

Fastigheten Berg Mo 5:7 ingår i Bergs västra älgskötselområde med en areal om 35 957 ha men är inte ansluten till något jaktlag.

Fiske

Det är inte utrett huruvida fastigheten har fiskerätt.

Naturvärden

Det finns inga naturvärden registrerade på fastigheten (källa: SeSverige).

Forn- och kulturlämningar

Det finns forn- eller kulturlämningar registrerade på fastigheten (källa: SeSverige).

Visning

För visning av byggnader kontakta fastighetsmäklarassistent Jennie Pålsson 063-157114. Ingen organiserad visning av fastighetens skogsmark kommer att ske via fastighetsmäklaren, en köpare får själv låta besiktiga och undersöka fastigheten. Vederbörlig hänsyn skall därför tas till jakt, rekreation med mera samt intilliggande fastigheter och deras fastighetsägare.

Tillträde

För köpare som behöver förvärvstillstånd skall tillträde ske inom 14 dagar från beviljandet därav om inget annat avtalats. I övriga fall 30 dagar efter kontraktsdagen om inget annat avtalats. I båda fallen gäller som förutsättning för tillträde att köpeskillingen erlagts i sin helhet.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs för privatperson ej bosatt inom Bergs kommun glesbygdsområde. Förvärvstillstånd krävs alltid för juridisk person. Tillståndspliktigt förvärv söks hos Länsstyrelsen i Jämtlands län. Ansökningsavgift för privatperson 3 700 kr och för juridisk person 5 700 kr. Övriga upplysningar gällande förvärvstillstånd: Förvärvstillstånd ansökes av köparen i samband upprättande av köpekontrakt mellan parterna (köpare och säljare). Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller ansökningshandlingar och medverkar till att ansökan lämnas in till Länsstyrelsen.

Vägbeskrivning

Från Östersund kör mot Frösön och sväng över Vallsundsbron. Sväng där höger och kör ca 25 km där Ni svänger mot Oviken/Myrviken. I Myrviken svänger Ni vänster och kör ca 15 km där Ni når byn Vigge. I Vigge svänger Ni höger vid skyltning mot Mo. Följ sedan skyltning av LRF Konsult.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 430 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Skogsinformation

Kontakta oss

Liknande fastigheter