Lantbruk

Lantligt boende med 11 ha mark, söder om Mellerud

Utgångspris

1 500 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast tor 30 jan, kl 12:00

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
11,6 ha
Åkermark
6,9 ha
Skogsmark
3,5 ha
Övrigmark
1,1 ha
Småhusmark lantbruk
0,1 ha
Virkesförråd
240 m3sk
Boyta
100 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

MELLERUD HÄRLOGSBYN 1:41

Adress

Härlogsbyn 5 46492 Mellerud

Om fastigheten

Mindre gård belägen söder om Mellerud. Gårdscentrum med bostadshus, ladugård, magasin, garage och vedbod. Fastigheten omfattar 11,6 ha varav 6,9 ha mycket god åkermark och 3,5 ha skog.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Bostadsbyggnad uppförd 1935 i 1,5 plan med källare. Huset står på en murad grund med stomme av trä. Yttertaket är nyligen omlagt (2018) och består av lertegelpannor och fönstren är av typen 2-glas och tre-glas. Byggnaden har en bostadsyta om 100 m² samt biyta om 30 m² enligt fastighetstaxeringen. Bostaden värms upp via ett vattenburet värmesystem med ved-panna med el-patron (1995) och ackumulatortank på 1 150 liter. Vedspis i köket. Vatten från Grinstad-vatten och avloppet leds till en trekammarbrunn utan infiltrationsbädd. Föreläggande från kommunen finns om ny infiltrationsbädd.

Entréplan med hall med utgång till altan, köksingång, kök, tvådelat vardagsrum samt wc med dusch.

Övervåning med hall, tre rum samt garderober.

Källare med tre rum innehållande pannrum/tvättstuga, förråd och matkällare.

​Se mer info. om huset i frågelistan, ifylld av säljarna.​

Ladugård

Äldre träbyggnad på stenlagd grund med yttertak av betongpannor. Ny elcentral med jordfelsbrytare. Ladugården har en byggnadsyta om 420 m² enligt fastighetstaxeringen. Byggnaden är i dåligt skick.

Magasin

Äldre träbyggnad på stenlagd grund med yttertak av betongpannor. Innehåller ett isolerat rum för honungs-produktion och förråd. El indraget.

Garage/hönshus

Äldre träbyggnad på stenlagd grund med yttertak av betongpannor. Före detta hönshus, numera förråd och garage. El indraget.

Vedbod

Träbyggnad på plintar med yttertak av plåt. El indraget.

Åkermark

Åkermark om 6,9 ha i mycket bra skick och arrondering. Systemtäckdikad och är för närvarande utarrenderad på 5 års arrende till Stefan Broberg from 2015-01-01, för 17 500 kr/år exl.moms. Arrendatorn äger stödrätterna. Kopia på arrendekontraktet finns hos mäklaren. När de 5 åren har gått enligt arrende- kontraktet förlängs arrendet med 1 år i taget med en uppsägningstid om 6 månader, dvs att åkermarken skulle kunna vara tillgänglig för en köpare som tidigast 2021-01-01.

Skogsuppgifter

På fastigheten finns en skogsinventering utförd i december 2019 av Anders Skogsberg, LRF Konsult. Enligt inventeringen omfattar fastigheten ca 3,5 ha
produktiv skogsmark. Virkesförrådet uppskattas till ca 240 m³sk och finns i röjnings och gallringsskog med ett stort behov av skogsvård. Fastighetens medelbonitet beräknas till 9,2 m³sk/ha/år. Spekulanter skall vara väl medvetna om att uppgifterna från skogsinventeringen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa.

Jakt

Egen småviltsjakt, ingår ej i älglag.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 754 500 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Skogsinformation

Övrigt

Kontakta oss

Liknande fastigheter