Lantligt boende

Lantligt boende norr Mellerud

Utgångspris

1 300 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast tor 23 maj, kl 12:00

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
5,8 ha
Skogsmark
4,3 ha
Inägomark
1,4 ha
Väg och kraftledning
0,1 ha
Virkesförråd
71 m3sk
Boyta
113 kvm
Antal rum
4 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

MELLERUD RYR 1:27, 1:119

Adress

Ryr Myrarna 1 46471 Köpmannebro

Om fastigheten

Dalslands gård med vackert gårdscentrum, nära sjöarna Östebosjön och Ånimmen. Omfattar ca 6,2 ha varav ca 4,3 ha skogsmark och ca 1,4 ha jordbruksmark. Jakträtt ingår. Genuint bostadshus, ladugård, garage/verkstad, snickarbod samt sågverk.

Hitta hit

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Charmig äldre byggnad som är tillbyggd i omgångar, byggd i timmer/regelstomme på murad grund under yttertak av betongpannor med fasad av trä och fönster av tvåglas. Vattenburet värmesystem från en oljepanna -75 med brännare från -15 och oljetank om 2 kubik. Vatten från en borrad brunn med god tillgång och avlopp till en trekammarbrunn med infiltrationsbädd från -95. Godkänd vedspis i köket, även en öppen spis som dock ej eldas i. Entréplan rymmer hall, kök, wc/dusch (renov.-92), tv-rum, bästrum med utgång till altan. Övre plan rymmer en hall, wc, två sovrum, allrum samt kattvindar. Källaren rymmer en tvättstuga, pannrum, två förråd och en kallkällare. Utbyggnad och renoveringar har gjorts fram till 2007 av säljarnas far.

Ladugård

Ladugårdsbyggnad uppförd i trä med murad stalldel under plåt och tegeltak och med en tillbyggt maskingarage på baksidan. Större delen öppen yta med gjutet golv plus ränne, används idag främst till förrådsutrymme.

Sågverk

Äldre träbyggnad på plintar under plåttak. Har används till sågverk och där sågverksutrustningen finns kvar och ingår i köpet.

Garage/verkstad

Äldre träbyggnad på sockel under tegeltak. Inrymmer bilgarage/verkstad i norra änden och diverse förråd i södra. El finns indraget.

Snickarbod/jordkällare

Äldre träbyggnad på stensatt grund under lertegeltak. Inrymmer snickar-/redskapsbod i övre plan och en stensatt jordkällare i undre.

Skogsuppgifter

På fastigheten finns en skogsinventering utförd i mars 2019 av Anders Skogsberg, LRF Konsult. Enligt inventeringen omfattar fastigheten ca 4,3 ha
produktiv skogsmark. Virkesförrådet är lågt då det mesta av skogsmarken består av planterad kalmark och uppskattas till ca 71 m³sk. Fastighetens medelbonitet är beräknad till 8,3 m³sk/ha/år. För mer information se bifogad skogsbruksplan alternativt ring LRF Konsults Skogsmästare Anders Skogsberg på tel 0521-57 24 23. Spekulanter skall vara väl medvetna om att uppgifterna från skogsinventeringen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa.

Åkermark

Enligt uppgifter från skogsbruksplanen omfattar fastigheten 1,4 ha jordbruksmark. Jordbruksmarken har brukats i egen regi. Jordbruksmarken är för liten för att vara berättigad till eu-stöd då den understiger 4 ha.

Jakt

Egen småviltsjakt. Ingår ej i något älglag.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs för både privatperson och juridisk person som söks hos Länsstyrelsen och kostar 3700 kr för privatperson.
Förvärvstillstånd krävs dock ej för privatperson som varit mantalsskriven det senaste året eller längre inom glesbygd i aktuell kommun.

Vägar

Vägen går över grannfastighet, servitut finns men dock ingen vägförening utan underhåll och kostnad efter behov. Snöröjning vid behov kostnad ca 2000 kr/år.

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 300 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter