Lantligt boende

Lantligt boende utanför Hällevadsholm

Högsta bud

1 100 000 kr

Utgångspris: 1 295 000 kr

Visa bud

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
2,2 ha
Övrigmark
1,0 ha
Åkermark
1,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha
Boyta
104 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

MUNKEDAL ASPÅNG 5:5 (del av)

Adress

Aspång 28 45761 Hällevadsholm

Om fastigheten

Lantbruksfastighet om ca 2 ha belägen längst med Blågrönavägen strax norr om Hällevadsholm. Gårdscentrum med bostadshus, ladugård, snickarbod och traktorgarage. Möjlighet till djurhållning i mindre skala.

Hitta hit

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Med utsikt över ett böljande jordbrukslandskap ligger bostadshuset, som är uppfört 1960 i 1 ½-plan med källare, har en murad grund och fasad av vitmålad stående träpanel. Yttertaket av betongpannor är omlagt -08 och fönstren är av typen 2- eller 3-glas. Samtliga fönster utom tre stycken byttes under -02. Bostaden värms upp av ett vattenburet värmesystem kopplat till en kombipanna (-05) ved/pellets/el. I vardagsrummet finns det en luft/luft värmepump från -16. Bostaden är sparsamt isolerad. Enskilt vatten från borrad brunn (ca 2-3 år gammal) med filter för höga järnvärden. Vattenprov har inte gjorts. Avloppet leds till en trekammarbrunn. Ny skorstenskupa från -07. Påpekanden från skorstensfejarmästaren har åtgärdats löpande under åren. Enligt taxeringsinformationen har bostaden en boyta om 104 m² och en biyta om 55 m².

Entré med stor härlig veranda (byggd -16) i sydvästläge. Hall med förråd och garderober. Badrum med WC, handfat och dusch (plastmatta och våtrumstapet). Stort kök med matplats där diskbänk inkl vatten- och avloppsrör, köksfläkt och spis är från -12. Luftigt och tvådelat vardagsrum med praktiska skjutdörrar av trä. Övervåning med tre sovrum varav ett har utgång till balkong i sydost, garderober/förråd samt gäst-WC som ej är i bruk. Källaren nås via hallen alternativt via ingång från trädgården. Oinrett med rymliga förrådsutrymmen, matkällare, pannrum och tvättstuga.

Övriga upplysningar om bostadsbyggnaden:
Avloppsledningarna av gjutjärn är i mycket dåligt skick. Tidigare läckage har åtgärdats men ibland blir det stopp i ledningarna och säljarna har fått beställa spolning av rören. Elpatronen används inte. När elpatronen är påslagen läcker expansionskärlet. Gäst-WC har inget element och vintertid blir utrymmet mycket kallt.

Ladugård

Ladugård uppförd 1912. Träkonstruktion med träfasad och eternittak. Både fasad och tak är till stor del täckt av plåt. Byggnaden har en taxerad byggnadsyta om 294 m². 310 m² enligt försäkringsbolaget Länsförsäkringar. Byggnaden rymmer ett äldre gjutet djurstall, mjölkrum, vagnsbodar, utrymme för förvaring av löshö samt flera förrådsutrymmen. Tillbyggt vindskydd för hästar. El finns. Vatten fanns men är nu frånkopplat. Byggnaden är i mycket dåligt skick.

Snickarbod

Mindre stuga inredd till snickarbod. Murad grund med källare. Fasad av träpanel och yttertak av plåt. El är indragen.

Traktorgarage

Garage med murade väggar och yttertak av plåt. Byggnaden är i fallfärdigt skick.

Fiberförening

Bostadshuset är anslutet till fibernät via fiberföreningen Blå-Grön Fiber. Kostnaden för befintligt abonnemang är 349 kr/mån. Köparen skall överta medlemskapet.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs för både privatperson och juridisk person som söks hos Länsstyrelsen och kostar 3 700 kr för privatperson.

Förvärvstillstånd krävs dock ej för privatperson som varit mantalsskriven det senaste året eller längre inom glesbygd i aktuell kommun.

Friskrivningsklausul

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att skrivas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten. Köparen ombeds göra en noggrann undersökning av fastigheten och dess byggnader.

Fastighetsbildning

Området som säljs ligger under avstyckning. Ansökan till Lantmäteriet om fastighetsbildning skickades in i mars 2019. Tillträde kan därför tidigast ske först när fastighetsbildningen är färdigställd. Lantmäteriets normala handläggningstid för en fastighetsbildning är ca 12-18 månader. Kostnaden för fastighetsbildningen betalas av säljaren. Exakt areal och vilka samfälligheter och gemensamhetsanläggningar som fastigheten kommer att ha del i bestäms av lantmätaren i förrättningen.

Inteckningar

Fastigheten säljs inteckningsfri.

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Övrigt

Kontakta oss

Liknande fastigheter