Fritid, tomt & övrigt

Låt din dröm förvekligas ! Tomt vid Kultsjön

Högstbjudande

550 000 kr

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
0,2 ha
Tomtområde
0,2 ha

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

VILHELMINA STORVALL 1:108

Adress

Storvall

Om fastigheten

Vid Kultsjön ligger denna tomt på 1 797 kvm, i en av de vackraste läge med utsikt över Kultsjön och Marsfjället.

Storslagen natur med utsökta möjligheter till jakt, fiske, skoterkörning, längdskidåkning och fjällvandring. Lättillgängliga vägnära fjäll med många vackra sjöar i omgivningarna

Pris ide´550 000 kr

Bilder

Fakta

Tomtbeskrivning

Sjönära tomt

Byggnad

KULTSJÖDALEN
Kultsjödalen med Saxnäs och Klimpfjäll är i mångas ögon vårt lands vackraste fjälldal. Allt ifrån öppningsscenen vid infarten till Saxnäs till avslutningen på högfjällsplatån Stekenjokk bjuds du som besökare på vyer som får dig att tappa andan.

MARSFJÄLLEN
Området erbjuder både högalpina fjäll och mjukare lågalpina fjäll, en orörd och ren natur med kristallklart vatten. En av de saker som gör Kultsjödalen så unik är lättillgängligheten som gör det möjligt att göra varierande dagsutflykter och samtidigt bo bekvämt och äta gott på någon av våra anläggningar.

VANDRING
Vandring är en aktivitet som lockar allt fler. Vandringen ger förutom en stärkt kondition tid att både njuta av naturens storslagenhet samtidigt som det ger tid för eftertanke och en stund av rofylldhet.
Kultsjödalens unika lättillgänglighet gör området speciellt lämpat för dagsturer som ger dig möjlighet att kombinera fjällupplevelsen med bekvämt boende och god mat.
Läs mer

Marsfjället med Djupbäcksravinen, Marsfjällskåtan och Trollskalet, Satsfjället med ateljen och Rukkesvardo samt Stekenjokk, högfjällsplatån vid Norska gränsen är bara några lämpliga dagsturer.

En toppbestigning är något som ytterligare vidgar upplevelsen för dig som har den fysiska styrkan för en extra utmaning. Graipesvare med sin ovanliga serpentinsten kan erbjuda den botaniskt intresserade verkliga höjdpunkter. Här finns många växter ovanliga för den alpina miljön. Den mycket basiska stenen hyser bland annat speciellt anpassade växter.

HÖSTUPPLEVELSER
Höstens färgprakt i grönt, gult, rött och orange ibland toppad med vitt av nysnö på de omkringliggande fjälltopparna är en njutning för ögat. Det färgsprakande fjället inbjuder verkligen till stärkande dagsturer i den höga, klara luften gärna beväpnad med kamera eller ritgrejor.
Hösten är också läckergommarnas tid, nu färgas myrarna gula och röda av hjortronen och i björkbackarna sticker kantareller upp sin hattar.
Den 25:e augusti startar småviltjakten på statens marker ovan odlingsgränsen efter främst ripa vilken lockar jägare från hela Europa. Strax därefter i början på september går man ur huset för att delta i älgjakten, högtiden som för många delar året i två årstider, före älgjakten och efter älgjakten. Senare under hösten har skogsfågeljägarna sina högtidsstunder under trädskällarjakten med spetshund efter tjäder och orre.

En strålande höstdag på fjället avslutas naturligtvis bäst genom avnjutande av en riktig gourmetmiddag bestående av fjällets läckerheter såsom älgfile, ripbröst, rödingfile eller souvas, kantarellstuvning naturligtvis och som avslutning varma hjortron.

FISKE
Fisket är kanske den aktivitet som lockar de allra flesta till våra trakter. Här kan vi erbjuda ett varierande fiske både för familjefiskaren och den professionelle flugfiskaren. Inom området finns 140 km strömvatten samt ett otal tjärnar och mindre sjöar både på kalfjället och i urskogsområden som Njakafjäll. Öringen och rödingen är de dominerande arterna och det är inte för inte som Kultsjödalen kallas rödingarnas dal. Den strömlekande mycket grova fjällrödingen i Ransaren, Gikasjön och Kultsjön ger dig möjlighet att uppleva Sveriges kanske bästa rödingfiske.

Byggnadssätt

Det finns två enklare hus , utan el, vatten och avlopp

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Kontakta oss

Liknande fastigheter