Lantbruk

Matsgården och Stråsjö skola

Högsta bud

1 300 000 kr

Högstbjudande: 900 000 kr

Visa bud

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
21,0 ha
Skogsmark
9,1 ha
Åkermark
10,8 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha
Övrigmark
0,9 ha
Virkesförråd
926 m3sk
Boyta
95 kvm
Antal rum
4 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

Hudiksvall Österstråsjö 17:2, 17:4, 16:2 & 30:1

Adress

Österstråsjö 41 82479 Bjuråker

Om fastigheten

Matsgården och dess vackra omgivning ger köparen en unik möjlighet att uppleva Hälsingland. Matsgården är högt belägen med vacker utsikt över Svågadalen. Försäljningen omfattar även Stråsjö gamla byskola som är en välbevarad och pittoresk byggnad.

Bostaden på Matsgården är välhållen och har en bra planlösning. All mark som ingår är samlad runt gården. Skogen som är lövdominerad är drygt 9 hektar med en virkesvolym om cirka 900 skogskubik. Åkrar och betesmark omfattar knappa 11 hektar.

Jakt på omgivande marker i jaktklubb och möjlighet till bra fiske i omkringliggande vattendrag.

Den vackra byskolan i Stråsjö ligger belägen alldeles ovanför gården och ingår i köpet. Med sitt ljusa läge och välbehållna inre ger den lysande möjligheter som ateljé, samlingslokal eller kanske ett museum.

Hitta hit

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Matsgården

Bostaden, som är i 1½-plan, är sammanbyggd med uthuset. På bottenvåningen finns en hall och farstu, kök, tvättstuga, sovrum, kammare, vardagsrum och toalett med bad. På ovanvåningen, där det är lågt i tak, finns en hall och ett sovrum.

Den senaste renoveringen är gjord 1983 och hela huset är välskött. Byggnaden är timrad och står på granitplintar. Panelen är stående och taket är av pannplåt. Fönstren är av treglas isolerglastyp. Uppvärmningen består dels av vattenburen värme från spispannan i köket i del av huset, dels av en luftvärmepump i hallen samt av direktverkande elvärme. Skorstenen är besiktigad och godkänd. Fastigheten betjänas av eget vatten och har en egen trekammarbrunn för avloppet.

Ekonomibyggnader

Enklare, äldre kornlada samt en timrad loge, båda under plåttak.

Stråsjö skola

Äldre intakt byskola med ljust läge och välbehållet inre. Nedervåningen består av en stor skolsal, korridoren utanför, kök och rum som användes för matbespisningen. På ovanvåningen finns en lägenhet med två rum som använts av läraren. I köket finns det en vedspis samt kakelugnar i matbespisning och lärarlägenheten. Sommarvatten är indraget. Dass finns på gården. På gården finns även ett tvätthus som idag används som förråd.

Flera fastigheter

Försäljningen omfattar flera fastigheter.

Fastighet olokaliserad

En av fastigheterna, Österstråsjö 17:2, är olokaliserad, det vill säga att Lantmäteriet har inte bestämt dess gränser.

Jakt

Fastigheten ingår för närvarande i jaktklubb om ca 3500 hektar med omgivande fastigheter.

Inägomark

Inägomarken sköts för närvarande av en granne.

Skogsuppgifter

Skogsmarken, som till huvuddelen är tidigare inägomark, är lövdominerad med god bonitet. Det finns äldre bestånd som bör avverkas och gallras snarast. Det finns även ett omedelbart röjningsbehov. Skogsmarksarealen uppgår till 9.1 ha med totalt ca 900 m3sk. För ytterligare information se bifogad skogsbeskrivning.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa

Fiske

Fisket ingår i Bjuråker-Norrbo fiskevårdsområde där Svågan har bland annat öring samt harr och Norrhavrasjön aborre och gädda.

Förvärvstillstånd

Juridisk person behöver förvärvstillstånd liksom privatperson som ej varit mantalsskriven inom Hudiksvalls kommun det senaste året. Kostnaden för förvärvstillstånd är 3 700 kr för privatperson.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående
ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig
om dess skick, gränser och areal före köpet.
Köparen ges därför möjlighet till att på egen
hand eller genom konsult före köpet undersöka
fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom
om det skick vari den befinner sig.
Besiktning kan ske vid visning eller vid särskilt
tillfälle efter överenskommelse med
undertecknad.

Lös egendom

All lös egendom som finns på fastigheten vid visning ingår i köpet. Ingen ytterligare städning kommer att ske på fastigheten.

Visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning.

Områdesbeskrivning

Österstråsjö ligger i den mycket vackra Svågadalen där älven ringlar sig ner emot Dellensjöarna. Det är två mil till Ljusdal och tre mil till Delsbo. Till närmaste affär och bensinpump i Ängebo är det fyra kilometer. Där finns det även dagis och skola.

Vägbeskrivning

Fastigheten ligger i Österstråsjö. Från Delsbo kör länsväg 305 norrut och efter 15 kilometer ta vänster i Svedjebo och efter 900 meter ta vänster igen. Fastigheten ligger på höger sida efter 15 kilometer.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 24 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter