Lantbruk

Olshus

Högstbjudande

4 800 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast tis 18 jun, kl 09:00

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
14,2 ha
Övrigmark
2,0 ha
Åkermark
12,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha
Boyta
195 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

KRISTIANSTAD HAMMAR 1:18

Adress

Hommenasvägen 17 29194 Kristianstad

Om fastigheten

Stadsnära gård om 14 ha på fritt läge i Hammar. Underbar putsad 30-talsvilla med drömpotential med sina typiska 30-tals attribut så som dubbla burspråk, balkong, spegeldörrar, högt i tak och massiva fiskbensparkettgolv med fris. Till gården hör också äldre ladugård med fd mjölkstall, garage med plats för 3 bilar, dubbla plansilos och brunnar samt en dubbel maskinhall om hela 1 020 kvm. Förstklassig åkermark där 9,07 ha är stödberättigad.

Hitta hit

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Bostadsbyggnad

Putsad villa från 1934 om ca 195 kvm boarea och 96 kvm biarea som fördelar sig på 1,5 plan med källare. Stomme av tegel, kopplade tvåglasfönster i trä, tak av plåt. Kommunalt vatten och eget avlopp med trekammarbrunn och efterföljande infiltrationsbädd från 2011 som är OK. Vattenburen uppvärmning med jordvärmepump från Nibe 2011. Det är två slangar om totalt 1 000 m som är förlagda på åkern bakom lusthuset. Varmvattenberedare om 500 l från Strömsnäspannan som är sammankopplad med jordvärmepumpen.

Nedre plan fördelar sig på entréhall med trapp upp till ovanvåningen. Köket ligger rakt fram och vardagsrum direkt till höger genom vackra pardörrar. Pardörrar leder även från köket ut i matsalen. Köket från Ballingslöv har grönmålade köksluckor (teak ursprungligen) och försetts med dekorlist, plastmatta på golvet. Köket är utrustat med spis, fläkt, diskmaskin och kylskåp. I hall, matsal och vardagsrum ligger massiv fiskbensparkett av ek. På nedre plan innanför köket finns ett WC i det som tidigare varit skafferi, här finns också en entré en halvtrappa ner som även leder vidare ner i källaren. Övre plan fördelar sig på allrum, 3 sovrum varav ett med balkong samt ett badrum med toalett, tvättställ och dusch (tidigare badkar). Hela övre planet är klätt med heltäckningsmattor men de gamla trägolven ska finnas kvar under. Källaren inrymmer pannrum, tvättstuga med tvättmaskin, matkällare och gillestuga med öppen spis och elgolvvärme. En del av rummen i källaren har golv av klinker.
Lummig trädgård som bildar en oas av grönska, i en hörna finns ett lusthus med härlig utsikt över omgivande åkrar.

Maskinhall

Dubbel maskinhall om totalt 1 020 kvm med måtten 17*30 meter vardera, ena delen är byggd ca -76 och den andra ca -90. Portar på lång- och kortsida med högsta frihöjd om 4 m. Tectumhall med stålstomme och väggar och tak av plåt. Det som finns i maskinhallen vid visning ingår i försäljningen.

Ladugård

Ladugård inrymmande fd mjölkstall om ca 440 kvm, stall på spalt om ca 250 kvm, kalvavdelning samt mjölkrum och kontor. Utgödsling ur funktion. I en separat del finns fd gris- och häststall. Fasad av plåt, tak av plåt och eternit. Två plansilos i anslutning samt två brunnar, en platsgjuten brunn om ca 550 m3 och en brunn i A-betong från -95 om ca 1 060 m3.

Garage

Garage om totalt ca 85 kvm med plats för tre bilar byggt under senare halvan av 80-talet. En smörjgrop samt 3-fasuttag. Asfalterat golv, isolerade väggar, plåt på fasad och tak.

Åkermark

Åkermark om 14 ha enligt fastighetstaxeringen varav 9,07 ha är stödberättigad. Åkermarken nyttjas av annan än fastighetsägaren genom en muntlig överenskommelse om ett år i sänder. Stödrätter ingår och överförs vederlagsfritt till köparen.

Jakt

Jakträtten är inte upplåten utan övergår till köparen på tillträdesdagen.

Forn- och kulturlämningar

Enligt Riksantikvarieämbetet finns forn- och kulturlämningar på fastigheten i form av fynd av flinta som visar på tidigare boplatser.

Hammar by

I fastigheten ingår det 1089/6400 mantal i Hammar by.

Driftskostnader

Nuvarande ägare har haft följande driftskostnader 2018: uppvärmning samt hushållsel 29 269 kr, gårdsförsäkring 14 610 kr, vatten 1 238 kr, avlopp (slamtömning) 1 200 kr, renhållning 2 690 kr.

Energideklaration

Energideklaration är ej utförd. Säljaren kommer i köpekontraktet ta med en klausul som avtalar bort rätten att upprätta en energideklaration på säljarens bekostnad.

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som han kan grunda sitt köpbeslut på.

All kontakt sker enligt önskemål från fastighetsägaren endast med ansvarig mäklare. Intressenter får på egen hand, alternativt enligt överenskommelse med ansvarig fastighetsmäklare, besiktiga området. Vederbörlig hänsyn tas till omkringboende, växande gröda, pågående jakt och liknande.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 230 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Övrigt

Kontakta oss

Liknande fastigheter