Lantligt boende

Ombonat fritidsboende

Högstbjudande

1 950 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
4,4 ha
Skogsmark
1,7 ha
Betesmark
2,3 ha
Småhusmark lantbruk
0,4 ha
Boyta
34 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

Bromölla Västanå 17:19

Adress

Sibbarpsvägen 174 29594 Näsum

Om fastigheten

Unikt tillfälle att förvärva ett idylliskt fritidsboende i Västanås kuperade landskap! Traditionellt fritidshus från -10 med alla dess bekvämligheter, nytt garage och välbevarat ladugård som formar en härlig kringbyggd gårdskänsla. Omgiven av fina fruktträd, öppen inägomark om 2,3 ha samt hänförande lövskog om 1,7 ha med gräns i Lillån.

Hitta hit

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Traditionellt och hemtrevligt bostadshus med källare under hela huset uppförd 2010 på betonggrund, under tak av betongpannor, fasad av stående träpanel samt kopplade tvåglasfönster. Uppvärmning genom luft-luft värmepump (-10), braskamin samt el-element i källaren. Enskilt vatten via grävd brunn och enskilt avlopp via godkänd trekammarbrunn och infiltration (-10). Beställd fiber. Taxerad boarea om ca 34 kvm och taxerad biarea om ca 34 kvm innehållande entré, kök, två sovrum och helkaklat badrum med dusch, toalett och el-golvvärme. Källare inrymmer dusch, bastu, verkstad och matkällare. Källaren förfogar över ett extra avlopp och eluttag för anslutning av tvättmaskin.

Garage/verkstad

Modern garage/verkstad med en byggnadsyta om ca 60 kvm uppförd 2017 med trästomme under tak av enkupiga betongpannor, fasad av plåt och betongblock samt enkelglasfönster. Byggnaden förfogar över ett rymligt utrymme till traktor-/bilgarage, verkstad eller förvaring. Övre plan inrymmer loft med goda förvaringsmöjligheter.

Ladugård

Ladugård i vinkel med en byggnadsyta om ca 74 kvm. Uppförd under tak av eternit och fasad av stående träpanel samt tegel. Byggnaden inrymmer utrymmen i två plan bestående av vedbod, f.d. djurstall, verkstad, garage samt loge.

Inredning/inventarier

All inredning/inventarier ingår i fastighetsförsäljningen.

Markuppgifter

Fastigheten förfogar öppna markytor runt om gårdscentrummet som utgörs av inhägnad betesmark om ca 2,3 ha enligt uppmätning på fastighetskartan. Resterande areal om ca 1,7 ha, enligt uppmätning av fastighetskartan, omfattas mestadels av bokskog i sluttning med gräns i Lillån.

Betesmarken är muntligen utarrenderad till och med 2019-12-31.

Jakt

Jakträtten är ej upplåten och tillfaller köparen på tillträdesdagen. Förekommande vilt är älg, rådjur samt grävlingar.

Driftkostnader

Elström: 6 876 SEK/år
Renhållning: 1 000 SEK/år
Slamtömning: 1 100 SEK/år
Försäkring: 2 517 SEK/år
Fastighetsskatt: 2 520 SEK/år
Totalt: 14 013 SEK/år

Antal personer i hushållet: 2 st.

Tillträde

Tillträde kan ske omgående.

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick i vari den befinner sig.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som han kan grunda sitt köpbeslut på.

Områdesbeskrivning

Natursköna Västanå som utmärks av sitt kuperade landskap belägen mellan Ryss- och Västanåberget precis i utkanten av Näsum och Ivösjön. Näsums by innehar livsmedelsbutiker, bageri, kiosk- och restaurang, postombud, hårfrisör och kyrka. Skånetrafiken trafikerar med fasta turer med linje 561 till Olofström eller till Bromölla med anslutning till tåget.

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Kontakta oss

Liknande fastigheter