Lantligt boende

Ring 2, Linghem

Högstbjudande

3 950 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • ons 4 sep, kl 18:00

    Läs villkor

    Vänligen lämna anmälan till visning.

  • tor 5 sep, kl 16:00

    Läs villkor

    Vänligen lämna anmälan till visning.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
1,3 ha
Tomtområde
1,3 ha
Boyta
320 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

LINKÖPING RING 1:5, del av

Adress

Ring 2 58562 Linghem

Om fastigheten

I det vackra odlingslandskapet vid Örtomta ligger denna enastående bostad som stod färdig år 1927. Bostaden har totalt 12 rum och kök samt källare och håller förutom ett flertal sovrum även plats för bland annat salong, bibliotek och en stor matsal som är unik i sitt slag. Vidsträckt tomt om ca 12 700 kvm med en uppvuxen trädgård samt skogsmark. På fastigheten finns även en ekonomibyggnad som tidigare har använts som maskinhall och hönshus.

Närhet till Örtomta som har förskola och bussförbindelser till Linköping, skola upp till årskurs 6 finns i Askeby. Avståndet till Linköping är ca 20 km och till Norrköping är det ca 30 km.

Hitta hit

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Unik byggnad i 1 1/2 plan uppförd åren 1926-27 och tillbyggd år 1935, den taxerade boarean är 320 kvm och därtill finns 80 kvm biarea. Entréplanet disponeras av en hall med generösa utrymmen, uppgång till övre plan samt köket till höger, salong rakt fram och bibliotek till vänster. Kök med plastmatta och äldre standard (moderniserat omkring år 1990). Invid köket finns köksfarstu, trappan till källaren samt en pigkammare/serveringsrum. Matrum med väggmålningar och salong med parkettgolv och öppen spis. Bibliotek/kontor med parkettgolv och utgång till stenlagd veranda. Storartad matsal med stengolv och en öppen spis samt utgång till balkong. Gästavdelning med separat trappa som har två sovrum och en mindre hall per våning, samt en WC på entréplanet. Sovrummen på det övre planet har varsitt litet tvättrum med handfat.

Övre plan har två sovrum med parkettgolv och två garderober vardera, ett av rummen har även en mindre balkong. Allrum med platsbyggda bokhyllor, vedkamin och parkettgolv. Badrum med duschutrymme, wc och handfat.

Källare med hall och källaringång, matkällare, tvättstuga och pannrum. Här finns även bastu, WC och f.d duschutrymme. Vid byggnadens östra gavel finns garage och förrådsutrymmen i källare som endast är åtkomligt utifrån. I närhet till bostaden finns även en jordkällare.

Maskinhall och fd. hönshus

Maskinhall och fd. hönshus i trä, med gjutet golv och tak av tegel.

Fastighetsbildning

Försäljningen gäller område av fastighet. Området kan bilda egen fastighet genom avstyckning eller fastighetsregleras till av köparen ägd fastighet. Köparen
ansvarar för ansökan om fastighetsbildning och står kostnaden för förrättningen enligt fastighetsbildningslagen.

Köparen och säljaren skall vara skyldiga att tåla mindre jämkningar i fråga om områdets gränser, areal eller dylikt vilka kan komma att bestämmas vid förrättningen.

Forn- och kulturlämningar

Vid fastighetens norra del finns en registrerad fornlämning i form av ett gravfält (källa: Riksantikvarieämbetet).

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter