Lantbruk

Ring, Örtomta – 46 ha

Högstbjudande

9 600 000 kr

Försäljningssätt

Anbud senast mån 30 sep, kl 02:00

Visning

  • ons 4 sep, kl 18:00

    Läs villkor

    Vänligen lämna anmälan till visning. Skog, åker och beten kan besiktigas på egen hand med visad hänsyn till djur och växande grödor.

  • tor 5 sep, kl 16:00

    Läs villkor

    Vänligen lämna anmälan till visning. Skog, åker och beten kan besiktigas på egen hand med visad hänsyn till djur och växande grödor.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
45,8 ha
Skogsmark
9,6 ha
Berg/hällmark
0,1 ha
Inägomark
33,7 ha
Väg och kraftledning
0,5 ha
Övrigmark
1,9 ha
Virkesförråd
1 650 m3sk
Boyta
430 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

LINKÖPING RING 1:2, 1:5, 3:2, 3:7 samt Linköping Klevstad 7:1

Adress

Ring 1 585 62 Linghem

Om fastigheten

Gård vid Örtomta om totalt ca 46 ha varav ca 29 ha åkermark och 9,6 ha skogsmark. På gården finns en unik villa uppförd 1926-27 om ca 320 kvm boarea samt mangårdsbyggnad med flyglar och tillhörande ekonomibyggnation. Jorden samt flertalet av gårdens byggnader är upplåtna via gårdsarrende.

Hitta hit

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Ring 2

Unik byggnad i 1 1/2 plan uppförd åren 1926-27 och tillbyggd år 1935, den taxerade boarean är 320 kvm och därtill finns 80 kvm biarea. Entréplanet disponeras av en hall med generösa utrymmen, uppgång till övre plan samt köket till höger, salong rakt fram och bibliotek till vänster. Kök med plastmatta och äldre standard (moderniserat omkring år 1990). Invid köket finns köksfarstu, trappan till källaren samt en pigkammare/serveringsrum. Matrum med väggmålningar och salong med parkettgolv och öppen spis. Bibliotek/kontor med parkettgolv och utgång till stenlagd veranda. Storartad matsal med stengolv och en öppen spis samt utgång till balkong. Gästavdelning med separat trappa som har två sovrum och en mindre hall per våning, samt en WC på entréplanet. Sovrummen på det övre planet har varsitt litet tvättrum med handfat.

Övre plan har två sovrum med parkettgolv och två garderober vardera, ett av rummen har även en mindre balkong. Allrum med platsbyggda bokhyllor, vedkamin och parkettgolv. Badrum med duschutrymme, wc och handfat.

Källare med hall och källaringång, matkällare, tvättstuga och pannrum. Här finns även bastu, WC och f.d duschutrymme. Vid byggnadens östra gavel finns garage och förrådsutrymmen i källare som endast är åtkomligt utifrån. I närhet till bostaden finns även en jordkällare.

Ring 1

Bostad i 1 1/2 plan med en taxerad boarea är 110 kvm samt 50 kvm biarea. Byggnaden är uppförd i en stomme av trä och med en fasad av stående träpanel, takbeklädnad av betongpannor samt plåt. Två flyglar i träkonstruktion med tak av tegel. Bostaden har enskilt vatten och kommunalt avlopp.
Bostaden med dess tillhörande flygelbyggnader är upplåtna inom gårdsarrendet.

Ekonomibyggnader

Ladugård loge - byggnad i trä med murad stalldel, tak av eternit.
Vagnslider - träkonstruktion under tak av plåt.
Magasin - träkonstruktion med källare, tak av tegel.
Bod - byggnad i trä med tak av tegel.

Samtliga ovanstående byggnader ingår i gårdsarrendet.

Med närhet till bostaden Ring 2 finns en maskinhall och fd. hönshus i trä, med gjutet golv och tak av tegel. Byggnaden ingår ej i gårdsarrendet.

Gårdsarrende

Åker- och betesmark, ekonomibyggnader och bostaden Ring 1 är upplåtna via 5-årigt gårdsarrende där nuvarande avtalsperiod påbörjades den 14 mars år 2017. Arrendatorn har lämnat intresseanmälan om förköpsrätt.

Åker- och betesmark

Arealen åkermark uppgår enligt fastighetsregistret till 29 ha och arealen betesmark är angiven till 3 ha.

Skogsuppgifter

Skogen har inventerats av Erik Hansson inför försäljningen. Enligt inventeringen uppgår den produktiva skogsmarksarealen till 9,6 ha och bär ett virkesförråd om ca 1 650 m³sk. Se mer information i skogsbilaga.

I LRF Konsults app "Köpa Gård" finns möjlighet att få vägbeskrivning till fastigheten samt klicka på kartbilder när du befinner dig i fält via GPS för att få information från skogsbruksplanen. Råkar du kliva över till grannfastigheten upptäcker du det snabbt och kan gå tillbaka igen. I Gårdskartan finns Googles kartor och satellitbilder som bakgrundskartor till kartvyn som visar fastighetens utbredning och indelning i olika avdelningar. Man väljer lätt om man vill se fastigheten med kartbild eller satellit, med ägoslagsfärgerna tända eller genomskinliga.

Skogsvårdslagen

På brukningsenheter med produktiv skogsmark om 0 - 100 ha får maximalt 50 ha vara kalmark och skog under 20 år. Som brukningsenhet räknas normalt den produktiva skogsmark inom en kommun som tillhör samma ägare.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa

Naturvärden samt forn- och kulturlämningar

Det finns inga höga naturvärden registrerade på fastigheterna (källa: Skogsstyrelsen). Det finns ett flertal fornlämningar i området kring gårdscentrum, de utgörs bland annat av gravfält samt stensättningar (källa: Riksantikvarieämbetet).

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 255 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter