Kommersiell fastighet

Sågverk i Hörröd

Högstbjudande

995 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklaren för bokning av privat visning.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
1,8 ha
Tomtområde
1,8 ha

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

HÄSSLEHOLM HÖRRÖD 7:13

Adress

Hörröd 1377 28276 Hästveda

Om fastigheten

Nu har du möjlighet att köpa ett eget litet och inarbetat sågverk i Hörröd. Sågverket har specialiserat sig på att såga extra långa längder, upp till 16 m, såga ekstolp, lärkbrädor och stakkäppar. För brädorna finns även en planhyvel. Man tillverkar bland annat inredning till stall och ridhus, vingar till väderkvarnar, trallbrädor, jakttorn, hundkojor, bänkar och bord till vandringsleder samt säljer spån.

Sågverket är idag utrustat med bandsåg om 16 m, torkanläggning, produktionshall om ca 700 kvm med rejäl kompressor, brädlager under tak, kapsåg, cirkelsåg med spånutsug, lamellsåg, planhyvel, maskin som tillverkar stakkäppar, samt verkstad för slipning av sågklingor. Arbetsbod med fikarum och badrum.

Det finns även ett bostadshus på fastigheten som är taxerat som kontor, nuvarande ägare har haft huset uthyrt som bostad. Fastigheten säljs utan hyresgäster. I anslutning till trädgården finns ca 1 ha betesmark/blivande skogsmark med ett fårhus av enklare beskaffenhet.

Enligt säljarens uppgifter ska ingen tryckimpregnering ha skett på sågen.

Utgångspriset avser priset för fastigheten med tillhörande byggnader. Inventarier så som såg, hyvel mm går att köpa separat för den som vill fortsätta med sågverksamheten. Fullständig inventarielista kan erhållas av fastighetsmäklaren.

Möjligheten finns att förvärva bolaget Farstorps Trä AB med fastighet och inventarier. Kontakta fastighetsmäklare för information om tillvägagångssätt och pris.

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Plåthall

Hall i stålstomme med väggar och tak av plåt, öppen på ena långsidan. Används för både sågning och som lager. Betongplatta i halva byggnaden, grus i resterande delen. Försedd med elskåp och kompressor. Observera att byggåret kan vara annat än det som är angivet i taxeringen.

Överbyggd såglinje samt verkstad

Stålstomme med plåttak inrymmer cirkelsåg med spånsug, planhyvel och lamellsåg. Verkstad, mindre maskinhall och förråd i byggnad av trä som är sammanbyggd med såglinjen. Här tak av eternit. Verkstaden används för bland annat slipning av sågklingor, byggnaden inrymmer även maskin för tillverkning av stakkäppar.

Bostadshus

Bostadshus i 1,5 plan byggt 1942 om ca 109 kvm med källare under hela huset. Fasad av trä, kopplade tvåglasfönster, tak av tegel. Trekammarbrunn med efterföljande infiltrationsbädd från 2015. Vatten från djupborrad brunn med avhärdare (kalk). Vattenburen värme med luft/vatten-värmepump, luft/luft-värmepump samt kamin.

Nedre plan fördelar sig på entréhall, kök med spis, kyl/frys samt diskmaskin, förråd, vardagsrum, WC med toalett och tvättställ samt ett uterum som vetter mot husets baksida. Övre plan rymmer två sovrum. I källaren finns helkaklat badrum med dusch, teknikrum samt förrådsutrymmen.

Arbetsbod

Arbetsbod med fikarum försett med kyl/frys och diskbänk samt toalett med tvättställ, dusch och varmvattenberedare. Observera att byggåret kan vara annat än det som är angivet i taxeringen.

Lagerhall

Lagerhall byggd i trä med öppna sidor.

Tork

Tork uppförd i plåt, torkar i 60-65 grader med ackumulerande luft. Torken är försedd med dubbla avfuktare.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 3 700 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Kontakta oss

Liknande fastigheter