Lantligt boende

Sjönära byggbar skogstomt mellan Rättvik och Leksand

Utgångspris

350 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
1,0 ha
Skogsmark
1,0 ha
Virkesförråd
63 m3sk

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

Leksand Plintsberg 45:6

Adress

Skogstomt

Om fastigheten

Stor skogstomt med fantastiskt läge vid sjön Brossen utanför Rättvik. Fastigheten ligger lättillgängligt vid väg och har beviljat förhandsbesked för bostadsbyggnad. Närheten till skog och natur gör denna tomt till en unik möjlighet att skaffa ett drömboende.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs då fastigheten ligger inom omarronderingsområde. Förvärvstillståndet är kostnadsfritt. Detta förvärv kan medföra möjlighet till ytterligare förvärv av skogsfastigheter inom omarronderingsområdet. Mäklaren hjälper till med ansökan.

Skogsuppgifter

På fastigheten finns en skogsbeskrivning upprättad 2016-04-07 av LRF Konsult Falun. Enligt skogsbeskrivningen omfattar skogsmarken 1 ha med ett virkesförråd om 63 m³sk, vilken utgörs av lövdominerad ungskog.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Jakt

Eventuellt möjlighet till jakt

Fiske

Fastigheten ingår i Rättvik-Boda fiskevårdsområde, som förvaltas av Rättvik-Boda fiskevårdsområdesförening. Kontaktperson: Jonas Rantanen Tel: 070-676 28 82

Naturvärden

Inga höga naturvärden finns registrerade på fastigheten enligt Skogens Pärlor (www.skogsstyrelsen.se/skogensparlor)

Forn- och kulturlämningar

Inga forn-och kulturlämningar finns registrerade på fastigheten enligt Skogens Pärlor (www.skogsstyrelsen.se/skogensparlor)

Bygglov

Kommunen har beviljat förhandsbesked om bygglov för uppförande av bostadsbyggnad, med strandskyddsdispens.
Länsstyrelsen har dessvärre beslutat att upphäva strandskyddsdispensen.

En möjlighet är att flytta upp tänkt bostadsbyggnad, så att den verkligen hamnar mer än 100 meter i från strandkanten. Det åligger då köparen att på nytt ansöka om förhandsbesked för bygglov.

Servitut

Det finns ett servitut som ger ägaren till fastigheten Plintsberg 45:6 rätt att ha brygga/båtplats vid sjön Brossen. Se bifogad karta.

Områdesbeskrivning

Fastigheten ligger naturskönt vid sjön Brossen, endast 24 km från både Rättvik och Leksand. I Rättvik kan man ta en promenad på Långbryggan, njuta av utsikten från Vidablick eller gör ett trolskt besök vid Springkällan och Styggforsen.
Dessutom finns en av Europas mest omtalade musikarenor i det gamla kalkbrottet Dalhalla. I Leksand finns Sommarland som faktiskt är Dalarnas största enskilda turistmål. Inte långt ifrån Leksand finns världens största Clas Ohlson-butik med ett omfattande museum. Andra sevärdheter i och omkring Leksand är Naturum Dalarna, Leksands kyrka och Japanska parken.

Dokument & bilagor

Kontakta oss