Fritid, tomt & övrigt

Sjönära exploateringsmark i Unnaryd

Högstbjudande

4 000 000 kr

Anmäl intresse

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

Hylte Unnaryd 1:49

Adress

Smedjegatan 9 31451 Unnaryd

Om fastigheten

Hitta hit

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Områdesbeskrivning

Unnaryd är en vackert belägen by bredvid sjön Unnen och den mycket gamla skogen Ödegärdet, även kallat Bokhultet av ortsbor.

Marknadstraditionen har varit lagenlig i mer än 150 år i Unnaryd. Fortfarande har man regelbundet ett flertal marknadsdagar årligen.

Mitt i Unnaryd ligger kyrkan som samhället en gång byggdes upp runt och i dag finns där några av de första husen. I hembygdsparken, som förvaltas av Södra Unnaryd - Jälluntofta Fornminnes- och Hembygdsförening (SUJFH), ligger de kulturhistoriskt intressanta byggnaderna Bonadsmuseet, Arkivhuset, Vadmalsstampen, Alltinghuset och Sävsåsstugan. Bonadsmuseet är Sveriges enda separata museum för det sydsvenska bonadsmåleriet med verk av flera bonadsmålare från 1700- och 1800-talen, speciellt ett antal bonadsmålningar av Johannes Nilsson, som torde vara den mest välkände av samtliga bonadsmålare.

Projektering av en sluss och utbyggnad av den befintlig kanalen vid Önnekvarn i Unnens sydöstra del pågår för att i framtiden kunna knyta ihop Bolmen och Unnen för båttrafik.

I samhället finns en distriktssköterskemottagning. På orten finns förskola och grundskola årskurs 1-6. Intill skolan finns en sporthall.

Orten har apotek, bibliotek, sparbank, kiosk, café, bensinmack, livsmedelsbutik och flera matställen. En badplats är belägen vid sjön Unnen. I Unnaryd finns Sveriges näst äldsta pensionat, Alebo Pensionat, och Bed & Breakfast finns inne i samhället.
Lite utanför Unnaryd finns Vallsnäs camping och längre norrut finns Jälluntofta camping.

Näringsliv
AGES Casting AB, AGES Maching AB, Snickerifabrik, CE Produkter AB och Unnaryd Modell AB, Sverkers EL, Tiraholm fisk är några av ortens industrier

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 500 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter