Lantbruk

Skogsgård 65 ha, Torrskog

Högstbjudande

5 900 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast tis 3 Dec, kl 12:00

Visning

  • fre 15 Nov, kl 15:00 - 16:00

    Läs villkor

    Egen besiktning av skog och mark.

  • fre 22 Nov, kl 15:00 - 16:00

    Läs villkor

    Egen besiktning av skog och mark.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
65,2 ha
Övrigmark
0,6 ha
Skogsmark
60,4 ha
Skogsimpediment
0,4 ha
Inägomark
3,8 ha
Virkesförråd
11 306 m3sk
Boyta
135 kvm
Antal rum
6 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

BENGTSFORS BÅTVIKEN 1:6, 1:10, TORRSKOGS-ALSBYN 1:43

Adress

Båtviken 4 66691 Bengtsfors

Om fastigheten

Skogsgård belägen vid Båtviken och ca 25 km norr om Bengtsfors. Omfattar ca 65 ha varav ca 60 ha produktiv skogsmark med god bonitet och växande skog med ett totalt virkesförråd om ca 11 300 m3sk. Välhållet bostadshus, lillstuga och en äldre ladugård. Egen jakträtt, förekomst av vildsvin och en plats i älglag samt gräns i sjön Lelång.

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Äldre välhållen byggnad från 1922 i 1 1/2 plan samt källare under del med högt i tak (2,60 m) uppförd i timmer på stensatt grund, träfasad och under tegeltak. Fönster av typen enkelglas, uppvärmning via direktverkande el och vedspis. Det finns även en kakelugn samt en fattigmans kakelugn som ej är i bruk. Vatten från grävd brunn med gott vatten vattenprov inskickat för analys. Avlopp till en trekammarbrunn med infiltrationsbädd från 70-talet, köparen får vara beredd att förnya avloppsanläggningen. Entréplan rymmer en hall, wc/dusch (90-tal), kök med ved och elspis, vardagsrum med kakelugn, två rum som används till sovrum och en inglasad veranda. Övre plan rymmer en hall, tre rum, klädkammare och snedtaksrum. Källaren under del med ingång både från köket och utifrån, rymmer tre rum, matkällare, vattenpump, hydrofor och vvberedare.

Lillstuga

Välhållen äldre träbyggnad i 1 1/2 plan utan källare från 1800 talet. Inrymmer i nedre plan en farstu, kök, rum och hall med trappa upp till övre plan där det finns ett allrum och ett sovrum. Eldstad ej godkänd. Timmerstomme på stensatt rund under tegeltak. El finns indraget.

Ladugård

Äldre byggnad med timmerstomme på stensatt grund under tegltak. Äldre inredning med loge, lada, ränne, djurstall och förråd. Används idag främst till förråd och garage.

Snickarbod

Timrad snickarbod belägen öster om huset mitt i beteshagen. Timrad på stensatt grund under plåttak.

Jakt

Fiskerätt och egen jakträtt på småvilt och älgjakt i jaktlag där fastigheten har en jägarplats. Förekomst av vildsvin i området.

Jordbruksmark

Omfattar ca 4 ha blandat bete och åkermark. Brukningsrätten har varit muntligen upplåten till en granne som haft betesdjur. Inga EU-stödrätter följer köpet då säljaren ej äger några.

Skogsuppgifter

Gran dominerad skogsmark på goda boniteter med ett totalt kubikförråd om ca 11 300 m3sk varav ca 7 140 m3sk i avverkningsbara klasser. Relativt jämn åldersfördelning med ca 10 % areal under 20 års ålder. God åtkomst via enskilda och allmänna vägar.

Vägar

Gemensam infartsväg med Båtviken 1:8. Underhåll efter behov.
Andel i skogsbilvägen mot Tornnäset. Gemensam skötsel vid behov med andra delägare.
Andel i skogsbilväg mot Kölviken över Alsbyn 1:43. Fastighetens del i underhållet ca 300 kr per år.

Lösöre/städning

Säljare​ kommer endast att grovstäda byggnaderna och ta med sig en del lösöre, köparen får räkna med att en hel del lösöre kvarlämnas av säljaren och detta tillfaller köparen utan ersättningskrav från någondera part

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter