Lantbruk

Skogsgård i Bergslagen, 76 ha

Högstbjudande

3 800 000 kr

Budgivning pågår

Försäljningssätt

Bud senast fre 29 Nov

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
76,2 ha
Tomtområde
76,2 ha
Virkesförråd
5 917 m3sk

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

LJUSNARSBERG LILLA SMEDBERGET 10:1

Adress

Lilla Smedberget 203 71492 Kopparberg

Om fastigheten

I Bergslagens skogar, strax norr om Kopparberg, ligger denna fastighet med enskilt högt läge. Fastigheten har en mycket trevlig arrondering, ett skifte med växande skog 76 ha, med ett virkesförråd om ca 6 000 m3sk, vilket bäddar för ett spännande och aktivt skogsbrukande under den närmsta tiden och i framtiden. Det är en fastighet att äga om man är frilufts-, sport-, eller jakt-och fiskeintresserad. Goda jaktmöjligheter och många fina fiskevatten i närområdet. Byggnationen är ett åretrunt/fritidshus i skogen. 4 r & k, mm.

Priside 3 800 000 kr

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Beskrivning

Ungefär 9 mil norr om Örebro, ligger Lilla Smedberget strax norr om Kopparberg. Kopparberg är en högst levande och attraktiv liten ort där företagande och föreningsliv till stor del har tagit över efter jordbruk och bruksliv. Omgivningen består av fantastisk bergslagsnatur med sin skog, sina sjöar och öppna landskap. Det är 20 km till Gillersklack som erbjuder slalombacke, skidspår och en badanläggning. Det finns även ett badhus i Grängesberg, 25 km bort.
Tågstation finns både i Kopparberg och i Ställdalen med flera dagliga avgångar till Ludvika/Borlänge/Falun/Gävle/Örebro/Hallsberg.

Förskola finns i Ställdalen, skola/fritids finns i Kopparberg. Barnen får skolskjuts från hemmet.

http://www.bergslagen.com/

Golf

Närmaste banor är Stjernfors golfbana, 9 hål, 16 km från Lilla Smedberget och Svanskogens 9-håls Pay & Playbana i Grängesberg 25 km från fastigheten.
http://www.stjernforsgk.se/
http://idrottonline.se/KorpforeningSvanskogensGolf-Korpen/

Bostadshus

1 ½-plans hus med källare byggt 1948, 3 st möjliga sovrum, vardagsrum och kök med matplats. BOA 140 kvm, BIA 50 kvm.

Yttertak tegeltak/samt plåt på norrsidan. Fönster av typen 2-glas.

Uppvärmning: Vattenburen jordvärme -07.

Eget avlopp, äldre. Slamtömning.

Eget vatten. Grävd brunn, vattenprov finns från 2013.

NV: Kliv in i hallen, rakt fram ligger toalett med wc och handfat. Till höger finner man kök och matplats. Köket har ett gammaldags skafferi med frysskåp. Vardagsrum (trägolv) och ett sovrum finner man också på nedervåningen.

ÖV: Två sovrum, ett av sovrummen har man renoverat det gamla trägolvet (slipat och oljat) och fyra kattvindar, samt ett badrum med dusch och wc/handfat. Byggdes 2010 - 2011, våtrumsmatta och våtrumstapet.

Källaren innehåller tvättstuga där du även hittar vattenpumpen till brunnen, (hydroforpump från -09), förråd, 2 st frysboxar (varav en frysbox kommer säljaren att ta med), jordvärme -07, pannan är en Nibe Fighter 1225, med ny kompressor vintern 2016-17.

Ekonomibyggnad

Det finns ett flertal ekonomibyggnader, fd hönshus, pannrum, traktorgarage, carport med plats för två bilar, förråd.
Säljaren arrenderar utrymme i hönshus max 2 år.

Städning

Ekonomibyggnader och mark överlåtes grovstädade. Bostadshus överlåtes i grovstädat skick. Den lösa
egendom som på tillträdesdagen ev finns kvar övergår till köparen.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att själv undersöka fastigheten och förvissa sig om fastighetens skick. Köparen ges därför möjlighet att på egen hand eller med konsult, före köpet besiktiga fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig. Uppgifter i detta fastighetsprospekt har enbart lämnats för att informera och underlätta köparens egen undersökning av fastigheten.

För vidare information om undersökningsplikt m.m. se bilagt informationsblad.

Det åligger köparen att själv, eller med sakkunnig, kontrollera skogstillståndet inom fastigheten. I köpekontraktet kommer det att skrivas in en klausul där det betonas att de lämnade uppgifterna om skogen är ungefärliga och inte innefattar någon garanti.

Köparen har undersökningsplikt avseende plan- och bygglovsbestämmelser samt eventuella vindkraftsetableringar i området.

Friskrivningsklasul

En friskrivningsklausul kommer att finnas med i köpekontraktet där säljaren friskriver sig från fel eller brister i fastigheten. En köpare skall vara medveten om att en friskrivning av detta slag är mycket långtgående.

Skogsuppgifter

På fastigheten finns en skogsbruksplan upprättad av säljaren Thomas Andersson, planen är uppräknad och korrigerad till och med 2019. LRF Konsult har okulärbesiktat fastigheten i oktober 2019. Dominerande trädslag är gran 46 %, tall 36 % och löv 18 %. Fastighetens medelbonitet är beräknad till 7,2 m3sk/ha och år.
Skogen är välskött.
Säljarna förbehåller sig en avverkningsrätt på avdelning 3 och gallring kommer utföras i avdelning 30 samt naturvårdshuggning mellan avdelning 12 och 13, inkomsten kommer att tillfalla Säljaren.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt upp markerade. Säljaren svarar ej för ytterligare upp markering av dessa.

Jakt

Fastigheten består av ett skifte och ingår i Björnjägarns älgskötselområde. Området är på 86 040 ha och kontaktperson är Samuel Ståhl, tel. 070-342 8987.

Areal

Som underlag för arealberäkningen i skogsbruksplanen har Lantmäteriets fastighetskarta använts. Dessa arealuppgifter kan skilja sig något från äldre uppgifter i fastighetsregistret.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs. För ansökan om tillstånd tas en avgift ut, som för fysiska personer alltid är 3 700 kronor. Avgiften ska betalas till Länsstyrelsens bankgiro 5051-7697 då ansökan lämnas in.

Gårdskarta

Den här fastigheten har en interaktiv Gårdskarta på www.lrfkonsult.se/fastigheter/. Klicka upp Gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig och genom att klicka på olika områden få upp aktuell information om t.ex. skogens ålder och virkesvolym.

Budgivning

Öppen budgivning innebär att intressenter som inkommit med bud får veta nivå på högsta bud. Det kommer att stå på hemsidan att budgivning pågår, när bud inkommit.

Ett lämnat bud på fast egendom är inte bindande. Köpet är bindande först då både köpare och säljare undertecknat köpehandling.

Information

Information i denna beskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt material.

För felaktigheter, nuvarande eller eventuella kommande, i detta material ansvaras ej.

Ej heller för händelse som ägaren eller LRF Konsult icke kunnat förutse eller påverka, vilket ändrar givna förutsättningar.

Ägaren och/eller LRF Konsult förbehåller sig rätten att ändra beskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån de anser erforderligt, utan särskilt meddelande. Copyright: LRF KONSULT, 2015.

Annat

Skog och mark kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande. Visning av husen sker efter överenskommelse med mäklaren. Ring och boka tid.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 3 600 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter