Lantbruk

Skogsgård norr Fengersfors

Utgångspris

2 100 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast tor 27 jun, kl 12:00

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
12,7 ha
Skogsmark
10,2 ha
Betesmark
1,3 ha
Övrigmark
0,6 ha
Skogsimpediment
0,4 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha
Virkesförråd
3 241 m3sk
Boyta
54 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

ÅMÅL KARSBYN 1:2

Adress

Karsbyn 101 66295 Fengersfors

Om fastigheten

Kristianshög, skogsgård strax norr om Fengersfors. Omfattar ca 13 ha totalt varav 10 ha skogsmark med välskött skog med högt virkesförråd och ca 1,3 ha jordbruksmark. Jakträtt ingår. Äldre bostadshus, ladugård, vagnbod/stall/förråd, hönshus och grishus.

Den här fastigheten har en interaktiv Gårdskarta. Klicka upp Gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig.

Hitta hit

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Bostadshus i 1 och 1/2 plan, ursprungligen byggt 1909 som är tillbyggd, byggd i timmer/regelstomme på murad grund under yttertak av plåt med fasad av trä och fönster av tvåglas. Uppvärmning med el-element. Vatten från en borrad brunn och avlopp till en trekammarbrunn med infiltrationsbädd. Vedspis i köket, som inte har används på länge och måste besiktas av sotare innan användning. Entréplan rymmer hall, kök, wc/dusch , tv-rum och sal. Övre plan rymmer en hall, två sovrum, samt kattvindar.

Ladugård

Ladugårdsbyggnad uppförd i trä med murad stalldel under plåt-tak. Loge med trägolv och skjutdörrar. Djurstall med äldre inredning. Används idag främst till förrådsutrymme.

Grishus/pumphus

Grishus/pumphus uppförd i trä med murad grund under plåt-tak. Isolerat pumprum med hydropress till den borrade brunnen.

Hönshus

Hönshus uppförd i trä med murad grund under plåt-tak. Används idag till redskapsbod.

Vagnsbod/stall/magasin

Vagnsbod/stall/magasin uppförd i trä/timmer på stenfot under plåt-tak. Jordkällare i ena änden. Används till förvaring och vedbod.

Skogsuppgifter

På fastigheten finns en skogsinventering utförd i april 2019 av Anders Skogsberg, LRF Konsult. Enligt inventeringen omfattar fastigheten ca 10,2 ha
produktiv skogsmark. Skogen är välskött, virkesförrådet är högt och uppskattas till ca 3 200 m³sk. Fastighetens medelbonitet är beräknad till 11,2 m³sk/ha/år. För mer information se bifogad skogsbruksplan alternativt ring LRF Konsults Skogsmästare Anders Skogsberg på tel 0521-57 24 23. Spekulanter skall vara väl medvetna om att uppgifterna från skogsinventeringen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa.

Inägomark

Enligt uppgifter från skogsbruksplanen omfattar fastigheten 1,3 ha jordbruksmark. Jordbruksmarken har brukats i egen regi. Jordbruksmarken är för liten för att vara berättigad till eu-stöd då den understiger 4 ha.

Jakt

Jakträtten fri för en köpare.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs för både privatperson och juridisk person som söks hos Länsstyrelsen och kostar 3700 kr för privatperson.
Förvärvstillstånd krävs dock ej för privatperson som varit mantalsskriven det senaste året eller längre inom glesbygd i aktuell kommun.

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 4 725 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Skogsinformation

Övrigt

Kontakta oss

Liknande fastigheter