Lantligt boende

Stenbro Gård 31,1 hektar

Högstbjudande

7 800 000 kr

Försäljningssätt

Anbud senast tor 31 okt, kl 15:00

Visning

  • sön 20 okt, kl 15:00 - 16:00

    Läs villkor

    Öppen visning, välkomna!

  • mån 21 okt, kl 15:30 - 16:30

    Läs villkor

    Öppen visning, välkomna!

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
31,1 ha
Övrigmark
1,7 ha
Skogsmark
13,9 ha
Åkermark
4,3 ha
Betesmark
10,3 ha
Småhusmark lantbruk
0,3 ha
Myr/kärr/mosse
0,6 ha
Virkesförråd
2 586 m3sk
Boyta
180 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

ESKILSTUNA LISTA-STENBRO 1:2

Adress

Stenbro gård 63513 Eskilstuna

Om fastigheten

Välkänd hästgård med lång tradition av hästverksamhet i ett strategiskt bra läge strax väster om Eskilstuna. Enskilt beläget med Sörmlands vackra småbrutna natur direkt utanför knuten men ändå med endast ca 15 minuters restid till Eskilstuna.

Stenbro gård består utöver 13,9 ha skogsmark, 14,6 ha åkermark och stora beteshagar av ett fullstort ridhus, uteridbana, rundkorall och egen galoppbana om ca 400 m, två stall med totalt 22 boxplatser, lösdrift med ligghall och två bostadshus. I närområdet finns dessutom gott om allmänna vägar och stigar möjliga att rida på.

Huvudbyggnaden i ett och ett halvt våningsplan uppförd på huggen stengrund med stomme av timmer. Taxerad bostadsyta om 100 kvm (verklig bostadsyta är sannolikt ca 180 kvm). Bostaden är indelad i sju rum och kök. Flygelbyggnaden är indelad i två rum och kök fördelat på ett och ett halvt våningsplan.

Perfekt gård för dig som vill ha egna hästar eller bedriva en verksamhet med uthyrning av boxplatser med möjligheten att erbjuda både ridbana, ridhus och stallplatser. Läget medför att du snabbt tar dig ut på motorvägen och har nära till flera stora tävlingsplatser.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Huvudbyggnad

Rymlig, högt belägen mangårdsbyggnad med sju rum och kök i ett och ett halvt våningsplan sannolikt uppförd någon gång i slutet av 1800-talet. Taxerad bostadsyta om 100 kvadratmeter. Den verkliga bostadsytan är sannolikt närmre 180 kvadratmeter. Någon exakt mätning har inte gjorts. Källare under del av huset. Stommen av timmer är rest på torpargrund av huggen sten med fasad av stående träpanel under tak av cementtegel. Kopplade tvåglasfönster. Uppvärmning sker med luftvärmepump (luft/luft), braskamin, vedspis, vedkamin och direktverkande el-element. Vatten och avlopp är enskilt. En borrad brunn (1995) förser bostadshusen med vatten. Vattnet är godkänt. Eget avlopp till trekammarbrunn med efterföljande infiltration separat för denna byggnad.

Fiber är ännu inte indraget i huset.

Interiör
Välbevarade trägolv i de flesta rummen.

UB
Stort lantkök med tillbörlig klassisk äldre inredning och utrustning samt fungerande vedspis, tre rum med ekparkett varav vardagsrummet med fungerande braskamin, Helkaklat badrum uppvärmt med el-golvvärme. Dusch, wc och kommod. Varmvattenberedare om 300 l. Tvättpelare. Badrummet renoverades för 6-7 år sedan. Tillkommer rymlig hall.

ÖB
Möblerbar hall med fungerande vedkamin och tre sovrum. Trägolv hela övervåningen. Kattvind med bra förvaringsmöjligheter.

Flygelbyggnad (Lillstugan)

Boningshus med yttermått om ca 5 x 7 meter. Taxerad bostadsyta saknas. Flygel till mangårdsbyggnaden. Bostaden är indelad i två rum och kök i ett och ett halvt våningsplan. Bostaden är sannolikt uppförd samtidigt som huvudbyggnaden. Stomme av timmer rest på torpargrund av huggen sten med fasad av stående träpanel under tak av cementtegel. Kopplade tvåglasfönster. Uppvärmning sker med luftvärmepump (luft/luft), braskamin och direktverkande el-element. Vatten och avlopp är enskilt. En borrad brunn (1995) förser bostadshusen med vatten. Vattnet är godkänt. Eget avlopp till trekammarbrunn med efterföljande infiltration separat för denna byggnad.

Fiber är ännu inte indraget i huset.

Interiör
Välbevarade trägolv i de flesta rummen.

UB
Kök och matplats med tillbörlig äldre fast inredning och utrustning samt fungerande braskamin, Badrum med bastu, dusch, wc och kommod. Tvättmaskin.

ÖB
Två sovrum med trägolv.

Ridhus

Ridhus uppfört 1985 med stomme av stål och fasad samt tak av plåt. Taxerad byggnadsyta 1200 kvadratmeter. Ridbana om 20 x 60 meter. Läktare.

"Nya stallet"

Häststall med 10 godkända boxplatser.Träkonstruktion med fasad av stående träpanel under tak av plåt. Varmvattenberedare.

"Gamla stallet"

Häststall med 7 + 4 godkända boxplatser samt en fölbox. Tillkommer foderbox med vatten. Träkonstruktion med fasad av stående träpanel under tak av plåt. Elcentral med automatsäkringar. Känt fel är att syllen har markkontakt på en sida.

Sadelkammare

Träkonstruktion med fasad av liggande timmer under tak av cementtegel. Eluppvärmt.

Magasin/verkstad

Träkonstruktion under tak av cementtegel. Indelat i magasin, lider, svinstia och verkstad.

Pumphus

Timmerkonstruktion med grävd brunn med vatten godkänd för djuren på gården.

Jordkällare

Jordkällare i normalt skick.

Pool

Äldre pool med renoveringsbehov. Poolen används inte längre och nuvarande ägare vet inte i vilket skick den befinner sig i.

Skogsuppgifter

Skogen har inventerats av Mellanskog inför försäljningen. Enligt skogsbruksplanen omfattar skogsmarken ca 13,9 ha med ett virkesförråd om totalt 2 586 m3sk varav ca 1 720 m³ sk är G2, S1- och S2 skog. Skogliga data se vidare i bifogad skogsbilaga.

Naturvärden

Inga nyckelbiotoper, höga naturvärden eller fornminnen finns registrerade på fastigheten. (Källa Skogsstyrelsen).

Åkermark

Taxerad åkerareal om 5 hektar. Enligt taxeringen med normal avkastning och kvalitet. Åkermarken är inte utarrenderad. Areal enligt skogsbruksplan och mätning ca 4,3 hektar.

Betesmark

Taxerad betesmark om 5 hektar. Enligt taxeringen med normal avkastning och kvalitet. Marken är inte utarrenderad. Befintliga stolpar och eltrådar ingår inte i försäljningen. Areal enligt skogsbruksplan och mätning ca 10,3 hektar

Jakt

God jakt efter de flesta klövviltsarter. Jakträtten är tillgänglig för köparen från och med tillträdesdagen.

Stödrätter

Stödrätter för marken ingår.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs alltid för juridisk person.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.

Besiktning och boendekalkyl
Besiktning kan ske vid visning eller vid särskilt tillfälle efter överenskommelse med undertecknad.

För upprättande av boendekostnadskalkyl kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Skogsinventering
Skogsinventeringen är upprättad med för skogsinventering gängse metoder och kan därför vara behäftad med osäkerhet i angivna uppgifter. Det åligger köparen att själv kontrollera uppgifterna i skogsinventeringen.

Fastighetsbeskrivningen och sidotjänster
Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en skrivelse där det betonas att de i fastighetsbeskrivningen lämnade uppgifterna är ungefärliga.

Informationen i fastighetsbeskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material. För felaktigheter i detta material ansvaras ej. För händelse som inte kunnat förutses eller påverkas och som ändrar givna förutsättningar ansvaras ej. LRF Konsult förbehåller sig rätten att ändra fastighetsbeskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande. LRF Konsult ägnar sig åt s.k. sidoverksamhet och förmedlar annonserbjudande till Hemnet Service HNS AB, fast ersättning lämnas indirekt med 300 - 800 kronor.

Dokumentation av budgivare
Fastighetsmäklaren är skyldig att upprätta en dokumentation över budgivare/intressenter med namn, kontaktuppgifter och belopp som bjudits. Vid avtalsslut skall dokumentationen överlämnas till köpare och säljare. Vill man vara anonym finns möjlighet att använda sig av ombud. Kontakta fastighetsmäklaren för mer information.

Gårdskartan

Den här fastigheten har en interaktiv Gårdskarta på www.lrfkonsult.se/fastigheter/ . Klicka upp Gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig och genom att klicka på olika områden få upp aktuell information om t.ex. skogens ålder och virkesvolym.

Övrigt

Rundkorall och uteridbana. Gårdens hagar har brukats tillsammans med en grannfastighet. Hagarna kommer därför delas av i fastighetsgräns.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 735 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter