Lantligt boende

Torp med 11 ha mark vid Snäcke, Dalsland.

Högstbjudande

995 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • tor 20 jun, kl 16:00 - 17:30

    Läs villkor

    Anmälan, egen besiktning av skog och mark.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
11,3 ha
Skogsmark
7,0 ha
Övrigmark
0,4 ha
Skogsimpediment
3,9 ha
Virkesförråd
1 193 m3sk
Boyta
40 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

ÅMÅL KILANE 4:18

Adress

Kilane 1110 66297 Ånimskog

Om fastigheten

Härligt belägen torp, med ca 11 ha mark med närhet till tjärn Östebosjön, strax norr om Snäcke-kanal, Dalsland. Skog, jakträtt, båt och bad.

Hitta hit

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Byggnaden uppförd under 1750-talet och där en tillbyggnad är gjord på 1950-talet. Stugan vilar på en stensatt torpargrund som är murad under tillbygget med en stomme i gamla delen av timmer, tak av plåt och fönster av typen 2-glas. Stugan är byggd i 1 1/2 plan där nedervåningen inrymmer två rum och kök och övre plan kallvind, förråd och ett inrett sovrum. Kök har enklare standard med vedspis, sovrum/vardagsrum med fattigmans kakelugn och sovrum på övre plan en vedkamin. Skorsten sotat senast 2017 och provtryckt 2019. God vatten tillgång från grävd brunn (4-5 ringar) på egen mark. Enklare avlopp från diskbänk och utedass. Uppvärmning via direktverkande el och vedeldning. Sedan 2008 då säljaren förvärvade fastigheten har tillbyggnaden renoverats med golv, fönster och takbyte. All el omdraget med jordfelsbrytare av elfirma. Bänkar i kök, elspis och kyl/frys är bytt.

Traktorgarage/förråd

Byggd av säljaren år 2015, träbyggnad på plintar ovanpå en bergsskärning under plåttak. Traktorgarage i bottenplan och förråd på loften.

Uthus

Vedskjul/redskapsbod med utedass. Äldre träbyggnad under tegeltak.

Skogsuppgifter

På fastigheten finns en skogsinventering utförd i maj 2019 av Anders Skogsberg, LRF Konsult. Enligt inventeringen omfattar fastigheten ca 7 ha
produktiv skogsmark. Virkesförrådet uppskattas till ca 1 200 m³sk. Fastighetens medelbonitet är beräknad till 7,9 m³sk/ha/år. För mer information se bifogad skogsbruksplan alternativt ring LRF Konsults Skogsmästare Anders Skogsberg på tel 0521-57 24 23. Spekulanter skall vara väl medvetna om att uppgifterna från skogsinventeringen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa.

Jakt

Egen jakt. Jakträtten övergår till köparen på tillträdesdagen. Marken ingår i ett älglag med ihop grannmarker.

Fiske

Fiskerätt inom Nedre upprudsälvens fiskevårdsområde med fasta redskap. Möjlighet finns till båtplats i Brandalsviken , Östebosjön, ca 150 m från torpet.

Förvärvstillstånd

Juridisk person behöver förvärvstillstånd liksom privatperson som ej varit mantalsskriven inom Åmåls kommun det senaste året. Kostnaden för förvärvstillstånd är 3700 kr för privatperson.

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Skogsinformation

Övrigt

Kontakta oss

Liknande fastigheter