Lantbruk

Trevligt Torp i Rudskoga

Utgångspris

500 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • mån 27 maj, kl 17:00 - 18:00

    Läs villkor

    Var god anmäl deltagande vid visning till Ansvarig fastighetsmäklare.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
3,0 ha
Skogsmark
1,0 ha
Åkermark
1,5 ha
Småhusmark lantbruk
0,3 ha
Övrigmark
0,2 ha
Boyta
30 kvm
Antal rum
4 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

KRISTINEHAMN REVSTEN 2:1

Adress

Revsten 3092 68196 Kristinehamn

Om fastigheten

Med utsikt över markerna ner mot Skagern finns det här fina torpet med bra ekonomibyggnader, lillstuga och nästan tre hektar mark. Ljust och härligt läge i en aktiv jordbruksbyggd med närhet till såväl bad, fiske och natur. Möjlighet att tillträda omgående för den som önskar.

Hitta hit

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Torpstugan

Mysig stuga där bottenvåningen består av kök , rum, hall och en toalett med dusch. Övervåningen är oinredd men skulle mycket väl kunna inredas med ett eller fler exempelvis sovrum eller allrum, dock är takhöjden något låg. Köksutrustningen omfattar vedspis, diskbänk samt kylskåp.

Lillstugan

Mysig liten drängstuga bestående av hall och två rum varav det ena är utrustat med en vedspis. Dock är det osäkert när det senast eldades i den så skorstenen behöver ses över innan användning. Under del av stugan finns en rejäl matkällare med gott om plats att förvara vin eller livsmedel eller kanske för att slappna av en varm sommardag.
Stugan är ej upptagen i fastighetstaxeringen och saknar således taxeringsvärde.

Ladugård och Loge

Rejäl och välvårdad uthuslänga med gott om utrymme. Byggnaden är uppförd i traditionell äldre stil med en murad ladugårdsdel där gårdens fyra mjölkkor inhystes samt en loge och garagedel uppförd i trä där det dessutom finns övervåning. Hela byggnaden har ett fint plåttak förutom den överbyggda gödselplattan där det är tegeltak. Gjutet golv i delar av byggnaden.

Stallet/pumphuset

Träbyggnad med tegeltak. I en del finns vattenpumpen placerad. Byggnaden är placerad vid "utskiftet" d.v.s en liten bit från övriga byggnader. Byggnaden ej upptagen i fastighetstaxeringen och saknar således taxeringsvärde.

Garage

Enkel träbyggnad med plåttak placerad längs vägen till Stallet/pumphuset. Byggnaden ej upptagen i fastighetstaxeringen och saknar således taxeringsvärde.

Byggnadssätt

Överlag är fastighetens byggnader i mycket välvårdat och omhändertaget bra skick med tanke på ålder.

Inägomark

Till fastigheten hörande inägomark är uppdelad i två skiften varav det största "hemskiftet" ligger i direkt anslutning till byggnaderna framför bostadshuset. "Utskiftet" som är är mindre, ca 1 tunnland, är beläget 100 meter mot sydöst intill gamla stallet. Inom denna del av fastigheten finns även ett område som är bevuxet med träd och buskar.
Se gärna bifogad fastighetskarta.

Arrende/nyttjanderätter

Åkermarken brukas under innevarande år av säljaren men är tillgänglig för köparen efter växtodlingssäsongen.

Naturvärden

Inga nyckelbiotoper, höga naturvärden eller fornminnen finns registrerade på fastigheten. (Källa Skogsstyrelsen).

Jakt

Fastigheten har ingen jakträtt i älgjaktlag. Småviltjakt bedrivs på egen fastighet.

Fiske

I närliggande sjön Skagern är fiske tillåtet mot lösen av fiskekort. Enligt Skagerns Fvof finns mer än 20 fiskarter i sjön där Lax, öring, gös och gädda har bra tillväxt. Alla sportfiskemetoder är tillåtna.

Tillträde

Möjlighet för köparen att tillträda fastigheten omgående om den så önskar.

Områdesbeskrivning

Rudskoga är en väldigt trevlig och aktiv landsbygd intill sjön Skagern i sydöstra Värmland. Förutom vacker natur finns många arrangemang med allt från teknikdagar, jordgubbslunk, dressinbana, vävstuga mm, mm. Kommunal badplats vid Gottbol med sandstrand och bryggor. Sammanfattningsvis en Svensk landsbyggdsidyll så som många föreställer sig.

Rekommenderar att surfa in på www.rudskoga.se för mer information.
Här uttrycker man i text den känsla som infinner sig på plats
"En levande småbrukarbygd där grusvägarna slingrar fram mellan byarna i ett vänligt mellansvenskt landskap och den mäktiga sjön Skagern speglar vädrets och årstidernas växlingar.
En modern småbrukarbygd, som följt med sin tid och där kreativa entrepenörer skapat många företag. Någon har kallat oss Värmlands Gnosjö".

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 500 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter