Lantligt boende

Utforma din drömgård intill Fyleån

Högstbjudande

900 000 kr

Visning

  • tis 18 jun, kl 17:00 - 18:00

    Läs villkor

    Anmälan krävs, kontakta mäklare eller assistent för att boka in er på visningen.

  • tor 27 jun, kl 17:00 - 18:00

    Läs villkor

    Anmälan krävs, kontakta mäklare eller assistent för att boka in er på visningen.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
3,0 ha
Tomtområde
3,0 ha

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

TOMELILLA NEDRABY 14:6 del av

Adress

Allevadstorp 27173 Köpingebro

Om fastigheten

Fantastisk möjlighet att ta sig an både ett unikt läge intill den porlande Fyleån och ett spännande byggnadsbestånd. Gården Allevadstorp har en rik historia och ett gediget fyrlängat gårdscentrum med tillhörande mark och vatten om ca 3 ha. Missa inte denna orörda oas.

Hitta hit

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadsbyggnad

Ståtlig och stor bostadsbyggnad med gårdsplan i söderläge och en norrsida med trädgård ut mot Nybroån. På entréplan finns 8 rum och kök, stora ytor och stora fönster. Övre plan har en stor möblerbar hall och 4 rum, snedtaken och takkupan skapar här flera vinklar och och spännande rum. Källare under delar av byggnaden, 3 st separata källarutrymmen.

Bostadsbyggnad är uppförd runt sekelskiftet. Flera förändringar och renoveringar har passerat, men de senaste åren har bostaden stått obebodd och ouppvärmd. Nu finns möjligheten att rusta upp bostaden på nytt och skapa precis de utrymmen som önskas.

Omfattande renovering krävs för att få fastigheten beboelig igen.

Sockel av gråsten, murad stenstomme och fasad av tegel. Yttertak av tegel med undantag av takkupan som nyligen är lagd i plåt. Kommunalt vatten och enskilt äldre avlopp (ej godkänt). Äldre och ej fungerande vattenburet värmesystem. Eldragningen är bristfällig.​

Gårdslängor

Gårdslängor i U-formation. Gårdens stora nav i sprungna tider när här fanns både kor, grisar, hästar, höns samt dräng och piga, alla samlade under dessa tak.
Den västra längan består huvudsakligen av äldre djurstall med magasin på övre plan. Den södra längan är en fortsättning av stalldelen i den västra längan och har även en stor loge, ovanför stalldelen finns ett loft. Den östra längan har en stor loge och flera något mindre ytor så som traktorgarage och hönshus. Varierande byggnadskonstruktion med korsvirke och stenväggar, yttertak av plåt och eternit.

Fyleån

Fyleån har sin start​ i den fagra fyledalen, där rinner delar av den söder ut och förenar sig vid Nedraby med Örupsån och bildar här Nybroån. Fastigheten har en lång gräns som följer Fyleån på ca 500 m och sträcker sig ända bort till bron intill det gamla mejeriet. I och kring ån finns ett rikt naturliv och en fängslande natur. Fyleån och Nybroån är bl.a. kända för sina stora öringar som årligen vandrar upp för att leka i ån.

Mark och arealer

Fastigheten kommer efter avstyckningen att ha en areal på ca 3 ha. Varav ca 1 ha åkermark samt ca 2 ha tomt och mark i anslutning till Fyleån.

Köpa till mer mark

Möjlighet finns att köpa till ytterligare areal mark. Antingen en mindre areal runt 1,5-4 ha i anslutning till gårdscentrumet, alternativt att man förvärvar hela fastigheten vilket omfattar ytterligare ca 29,5 ha. Kontakta mäklaren för att få klarhet i vilka områden som är aktuella att köpa till.​

Lantmäteriförrättning

Försäljningen gäller del av fastighet och lantmäteriförrättning/avstyckning krävs för att dela upp fastigheten. Ansökan om lantmäteriförrättning är inskickad och uppskattas vara klar om ca 1 år. Tillträde till fastigheten kan ske först efter att lantmäteriförrättningen är klar och har vunnit laga kraft. Vid önskan om tillgång till fastigheten före det att lantmäteriförrättningen är klar kan detta diskuteras med mäklaren.​

Friskrivning

En friskrivningsklausul kommer att finnas med i köpekontraktet där säljaren friskriver sig från fel eller brister i fastigheten. En köpare skall vara medveten om att en friskrivning av detta slag är mycket långtgående.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 630 300 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter