Lantligt boende

Vackert belägen gård i Fjäl

Högstbjudande

3 900 000 kr

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
37,3 ha
Åkermark
10,0 ha
Betesmark
3,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,1 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha
Övrigmark
24,0 ha
Boyta
287 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

ÖSTERSUND FJÄL 3:43

Adress

Fjäl 125 83691 Lit

Om fastigheten

Välkomna till denna välhållna och vackra gård med utsikt över Indalsälven, sjötomt och ca 20 minuters restid till Östersund. Smakfullt inrett bostadshus som både innehar badpool och grillplats på altanen, renoverat kök, kakelugn, bastu och eget bibliotek. Den här fastigheten har det mesta! Här finns även bryggstuga och ett flertal ekonombyggnader. Areal om ca 10 ha som i huvudsak utgörs av inägomark.

Hitta hit

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Planlösning entréplan

Entré till stor och pampig hall med gott om avhängningsmöjligheter och plats för möblemang! Till höger i hallen finner du tvättstugan, wc och ett förråd, rakt fram i hallen nås den stora salen med kakelugn och till höger nås köket. Från hallen finner du även trappan till övre plan samt nedgång till källaren.
Vägg: Tapet
Golv: Ekparkett??

Stort och modernt kök från Ballingslöv med allt du kan tänkas behöva! Här finns en köksö med stora matlagningsytor med såväl förvaring som infälld spishäll, fläkt och vinkyl. Köket rymmer plats för en större matgrupp och har en infälld sittbänk vid det ena fönstret. Här finns även en tjusig öppenspis centralt placerad och som förnimmer känslan om svunna tider. I det här köket trivs man! Från köket nås sedan ett rymligt matrum som sedan vidare tar dig ut till den inglasade altanen med badpool och grillplats.
Vägg: Tapet
Golv: Ekparkett??

Matrummet är ljust och trivsamt och har fönster som vetter mot Indalsälven och entré till den inglasade altanen. Från matrummet tar du dig sedan vidare till stora Salen.
Vägg: Spegelpanel/tapet
Golv: Parkettgolv

Stora salen, som även den är ljus och trivsam, har en kakelugn för sköna stunder och plats för större soffgrupp. Från salen tar du dig vidare till kontoret/biblioteket.
Vägg: Tapet
Golv: Ekparkett??

Mycket trivsamt kontor/bibliotek med inbyggda skåp och infällda spotlights.
Vägg: Målade
Golv: Laminatgolv

Rymlig tvättstuga med bra bänkytor, skåp, tvättho, tvättmaskin, torktumlare och två fönster.
Vägg: Våtrumstapet
Golv: Våtrumsmatta

Intill tvättstugan finns entréplanets wc. Här finns: wc, handfat??
Vägg: Våtrumstapet
Golv: Våtrumsmatta

Planlösning övre plan

Entré via trapp till stort allrum som i vinkel övergår till ett hobbyrum. Längs västra gaveln finns en alkov, två sovrum samt badrum med bubbelbad, dusch och toalett, golvvärme, klinkergolv och kakelväggar. Längs östra gaveln finns två sovrum, förråd, samt badrum med bastu, dusch och toalett, golvvärme, klinkergolv och kakelväggar. Från allrummet nås det s.k. vindsrummet som är isolerat och som idag används som rum. Från allrummet nås även en balkong i sydligt läge.

Planlösning källare

Enklare källare under del av huset med delvis gjutna väggar och delvis av naturstensblock samt gjutet golv. Rum för vatten och värme-anläggning (Thermia Diplomat bergvärmepump), varmvattenberedare och avhärdare. I källaren finns även en stenkilad jordkällare.

Bryggstuga

Bryggstuga: 1½-plans utan källare. Timmerstomme med ytterbeklädnad i stående träpanel. Plåttak (2010), kopplade tvåglasfönster. Står på stengrund, torpargrund.

1979 utfördes helrenovering men även under 2012 har vissa delar renoverats p.g.a. vattenskada från toaletten på övre våningen. Golv och toalettstol på toaletten på övre våningen är nytt. Golvet i köket är upptaget och återlagt efter samma skada. Renovering av tvättstuga har skett med bl.a. ny duschinredning. I övrigt 1970-tals standard. Parkett golv i kök och vardagsrum, trägolv på övre våningen.

Planlösning nedre våningen: Hall med trapp till övre våningen, kök. Vardagsrum med öppen spis, tvättstuga med dusch och varmvattenberedare, toalett samt grovingång.

Övre våningen: mindre möblerbar hall, två sovrum, toalett.

Uppvärmning: Direktverkande el samt öppen spis i vardagsrummet.

Vatten och avlopp gemensamt med bostadshuset.

Ekonomibyggnad

Ekonomibyggnad: ca 328 m2. Stomme och ytterbeklädnad av timmer, plåttak (-90-talet), står på stengrund. Byggnaden har från början använts som ladugård, stall och svinhus. Därefter har militären nyttjat byggnaden som förråd, varför övre våningen och delar av nedre våningen fortfarande är inrett som förråd med förrådshyllor.
Byggnaden inrymmer två garage med gjutet golv och vipportar. Snickarbod med full utrustning, uppvärmning från värmefläkt. Utedass, F.d. inbyggd gödselstad med gjutet golv, används som förråd. Förrådsdel, där det finns en gammal bakugn men som ej är i bruk. F.d. höskulle på övre våningen, används idag som förråd. El finns indraget.

Väst i bon” och ”Sönnerbuan

”Väst i bon” och ”Sönnerbuan”: 2½-plans ca 69 m2. Timmerstomme med ytterbeklädnad i stående träpanel. Nytt plåttak 2016, står på hörnsten. Norra delen är renoverad 2015. Trägolv. Inrymmer förrådutrymme och äldre sädesbod. El finns indraget.

Vedbod och förråd

Vedbod och förråd: ca 92 m2. Timmerstomme på södra delen och regelstomme på norra delen som har ytterbeklädnad och tegeltak. Står på hörnsten. Inrymmer vedbod och förråd med trägolv, förråd på övre våningen.

Loge

Loge: ca 150 m2. Timmerstomme och tegeltak uppförd på hörnsten. På baksidan finns en tillbyggnad med regelstomme.

Härbre

Timmerstomme, tegeltak uppförd på hörnsten. .

Härbre

Timmerstomme med plåttak uppförd på träplintar och hörnsten.

Lada

Timmerstomme med plåttak uppförd på hörnstenar i gott skick.

Övriga byggnader

Det finns ytterligare några lador ute på inägorna.

Byggnadssätt

Timmerstomme med ytterbeklädnad i stående träpanel på nedre våningen, samt liggande träpanel på övre våningen. Plåttak från 1980-talet, treglasfönster, delbara. Står på torpargrund av natursten, källare med naturstens- och gjutna väggar. Längs den västra gaveln finns en inglasad altan med badpool och grillplats, byggyta 9,5 x 5,5 m. Regelstomme med stora glaspartier, yttertak i plåt, står på gjuten grund.

Under de senaste 30 åren har byggnaden varit föremål för löpande renovering och modernisering i smakfull stil. Under 1990-talet borrades ny vattenbrunn och ny kakelugn installerades i salen av märket Cronspisen. Två badrum på övre våningen iordningställdes med golvvärme. 2012 renoverades köket, ny köksinredning med köksö. Salen renoverades samma år. 2013 installerades bergvärme med Thermia bergvärmepump och tre borrhål. Den senaste renovering gjordes 2015, där kontor/bibliotek fick ny väggfast inredning.

Vatten: Egen borrad brunn (1990-talet)
Avlopp: Egen 3-kammarbrunn
Uppvärmning: Bergvärme
Ventilation: Självdrag?

TV/Internet: TV via ??? och Internet via ???.

Energideklaration utförd: 2019-04-16
Energiklass: D
Specifik energianvändning: 79 kWh/m²
Energiprestanda, primärenergital: 94 kWh/m²

Fiske

Det är inte utrett huruvida fastigheten har fiskerätt.

Inägomark

Inägomarken är utarrenderad genom årligt avtal och övergår till köparen 2020-01-01.

Jakt

Ingen jakträtt medföljer försäljningen.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 843 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Kontakta oss

Liknande fastigheter