Fritid, tomt & övrigt

Vackert belägen gård med sjöutsikt

Utgångspris

2 500 000 kr

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
8,2 ha
Tomtområde
8,2 ha
Boyta
182 kvm
Antal rum
7 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

HYLTE FEMSJÖ-BOHULT 1:11

Adress

Bohult 106 31491 Hyltebruk

Om fastigheten

Vackert beläget i ett småbrutet landskap med direkt närhet till Hallasjön ligger denna gård. Pendling till Halmstad under timmen och bara 20 minuter till Hyltebruk.

Ett ombonat gårdscentrum beläget utmed byvägen och som består av ett rymligt bostadshus med flera altaner och balkonger. Här finns även en äldre ekonomibyggnad och ett gårdshus. Stor gräsmatta med potential.

Fastigheten omfattar 8,19 ha varav ca 4 ha är inägor och ca 3,5 ha består av trädbevuxen mark. Fastigheten sträcker sig ända ner till Hallasjön och har en ca 400 m lång strandlinje mot sjön. Med inägorna runt knuten finns möjlighet till odling, småskalig djurhållning eller annat brukande av marken.

Med både skog, inägor och vatten runt knuten finns här något för alla att sysselsätta sig med!

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnad

Bostadshus i 1 ½-plan från början av 1900-talet.

Elektricitet

Elledningarna fram till huset är nedgrävda, vilket avsevärt har minskat strömavbrotten.

Skorsten

Kakelugn är nyligen besiktigad utan anmärkning. Anmärkning av stegen på taket gjordes dock, detta kommer åtgärdas snarast av säljarna. Vedpannan är ej använd sedan 2006.

Övriga byggnader

Gårdshus/Förråd. Byggnadsmått om 6 * 12 m enligt mätning på karta. Trästomme, stengrund, locklistpanel, plåttak, fönster med spröjs.
Ekonomibyggnad. Byggnadsmått om 8 * 22 m enligt mätning på karta. Trästomme, plåttak, fasad av stående plan, två dubbelportar.

TV & Internet

Fastigheten är anmäld för fiberanslutning genom Femsjö-Färgaryds-Fiberförening. Fiber är framdraget till huset, inkoppling återstår. Anslutningsavgift tillkommer om ca 18.000 SEK

Utförda renoveringar

Löpande renoverat. Badrum och dusch omgjort 2014.

Rum

Planlösning
Nedre Plan: Entréhall med klinkergolv, två sovrum med laminatgolv och spontad panel i tak, tvättstuga med plastmatta och tapet, tvättmaskin och torktumlare, badrum med kakel och kliner, WC, handfat, dusch avskild med dekorativ glasvägg, eluppvärmning i golv. Kök med normalstandard, dubbla kyl och frys, laminatgolv, kakel vid bl a diskbänk och spis, rejäla arbetsytor. Badrum med våtrumstapet, svart och vitrutig våtrumsmatta, WC, kommod, dusch avskild med frostad glasvägg, eluppvärmning i golv. Hall mot altan, laminatgolv, bröstpanel och panel i tak. Tvådelat finrum med synligt tegel vid delningen, kakelugn, rymligt rum med bra ljusinsläpp. Vardagsrum med furuplankgolv, vitmålad panel i tak, dörr ut till veranda.

Övre plan: Hall med utgång till balkong. Tre sovrum, alla har plastmatta och delvis snedtak. Sovrum 1 har inbyggda garderober och egen balkong med uteplats. Sovrum 2 har inbyggda hyllor vid snedtak. Sovrum 3 har inbyggda garderober och inbyggda hyllor vid snedtak.

På nedre plan finns två altaner och en veranda, på övre plan finns två balkonger. Tillbyggt förråd.

Övrigt

Bostadshuset har under ett flertal år varit uthyrt veckovis via Novasol. Då huset är i gott skick och ligger mycket naturskönt har det inte varit något större problem att locka turister. Årlig intäkt har legat runt 100.000 SEK/år efter att Novasol tagit sin intäkt.

Områdesbeskrivning

Närmaste tätort är Hyltebruk (14 km, 20 min). Längs huvudgatan finns flera livsmedelsbutiker, bensinstation, annan handel, systembolag, restauranger och bank. Här finns även vårdcentral, räddningstjänst och apotek.
På orten finns förskolor, låg- och mellanstadieskolor, högstadieskla och gymnasium.
Fotbollsklubbar finns i både Hyltebruk, Unnaryd och Torup. Hylte Orienteringsklubb och Rydö Golfklubb bedriver en omfattande verksamhet. Ortens idrottsanläggning, Örnvallen, hyser flera fotbollsplaner bland annat en med konstgräs. På anläggningen bedriver Rydö ASK friidrott och Skidklubben har sitt CoolSki-spår i omgivningen. Inom volleybollen är Hyltebruk känt för sitt lag Hylte VBK.

Halmstad ligger inom timmen bort från fastigheten. Halmstad är centralort i Halmstads kommun och residensstad för Hallands län. Här finns något för alla. Shopping i centrums alla butiker, kulturvandring i stadskärnan, som bevarat mycket av tidig 1900-talets karaktär, eller längs den gamla befästningssystemet och besöka Norreport och Halmstad slott, ett 1600-talsslott. Årligen anordnas Internationella gatufestivalen.
För den badsugne finns Östra stranden, en av Sveriges längsta sandstränder och ett populärt turistmål. Andra populära turistmål i Halmstad är Sandhamn, stadsdelen Kärleken och Hagöns naturreservat.
I Halmstad finns en högskola med utbildning och forskning inom tre områden: innovationsvetenskap, informationsteknologi samt hälsa och livsstil. Försvarsmaktens tekniska skola och Militärhögskolan finns här.
Det finns flera framgångsrika idrottsföreningar i Halmstad, så som Halmstads BK (fotboll), HK Drott (handboll), SK Laxen (simning) och den äldsta av dem alla Halmstads GRF (rodd). Halmstad har flera golfklubbar, varav den mest kända är Halmstad GK i Tylösand.

Kommunikationer

I Hallands län utförs kollektivtrafiken av Hallandstrafiken. För tidtabeller, linjekartor och annan information, se Hallandstrafikens hemsida https://www.hallandstrafiken.se/
trafikeras Västkustbanan med länstrafikens (Skånetrafiken, Hallandstrafiken & Västtrafik) X31 under varumärket Öresundstågen samt med SJ AB:s egna tåg. https://www.oresundstag.se/
Halmstad City Airport är länets enda flygplats med reguljär flygtrafik. Trafikeras av Kullaflyg och NextJet med Arlanda och Bromma flygplats som destinationer. Även charterflygningar till Turkiet, Spanien och Kanarieöarna sker med flygbolag så som JetTime, Evelop och Freebird Airlines.

Vägbeskrivning

På objektets informationssida på lrfkonsult.se/fastighetsformedling finns möjlighet att få vägbeskrivning till fastigheten.

Dokument & bilagor

Kontakta oss