Lantligt boende

Vackert belägen gård

Utgångspris

3 000 000 kr

Försäljningssätt

Anbud senast tis 4 jun, kl 13:00

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
5,5 ha
Småhusmark lantbruk
0,5 ha
Åkermark
5,0 ha
Boyta
200 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

Västerås Långfallet 1:7

Adress

Långfallet 1 726 91 Skultuna

Om fastigheten

Omgiven av öppna fält och granskog ligger denna gård på en liten höjd i ett naturskönt läge. Pendlingsavstånd till Sala såväl som Västerås.

Gårdscentra består av bostadshus från början av 1900-talet, lillstuga, magasin/förråd, garage samt gammal ladugård med maskinhall. Till fastigheten finns ca 5 ha åkermark.

Inramad av en tät granhäck och en väldoftande syrenhäck finns en tilltagen trädgård med äppelträd, krusbär samt röda och svarta vinbär på sidan av bostadshuset.

Med inägorna runt knuten finns möjlighet till odling, småskalig djurhållning eller annat brukande av marken.

Hitta hit

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

1 ½-planshus från början av 1900-talet. Byggnadsarea 11 * 15 m. Stengrund, källare under del av byggnad. Timmerstomme med fasad av eternitplattor. Tak med 2-kupigt tegel, murade skorstenar och okopplade fönster. Balkong.

Bergvärme (2015), ventilation via självdrag. Enskilt vatten och avlopp, avloppsbädd (2016).

Planlösning
Nedre plan:
Hall med trapp till övervåning samt trapp till källare, öppet garderobsutrymme vid trapp, toalett med handfat. Badrum med klinker och badkar. Kök i 50-talsstil med plastmatta, fastbyggda högskåp, vedspis, frys, spis. Kallvattenkranen är ur funktion. Groventré till köket. Allrum med flera platsbyggda garderober. Finrum med fiskbensparkett, dubbeldörrar i vackert glas och bra ljusinsläpp. Mellan finrum och allrum finns ett mindre rum lämpligt för t ex hemmakontor.

Övre plan:
Rymlig hall med utgång till balkong, rutig platsmatta. Två större sovrum. Gamla köket med vedspis, spis och diskbänk, flertalet högskåp för förvaring. Fyra kattvindar, varav två är inredda till sovrum, en klädkammare och en med tillbyggd toalett samt utrymme för kontor eller dylikt. Gammal fuktskada i ena sovrummet/kattvinden.

Källare med varmvattenberedare, tvättmaskin, proppskåp, panna och pump för bergvärmen.

Lillstugan

Stuga med farstukvist, kök med vedspis och skafferi samt kammare med garderob. Källare med gammal tvättstuga, kamin och potatisförråd. Vindsutrymme med åtkomst utifrån. Byggnadsmått enligt mätning på karta 5 * 8 m. Stugan flyttades upp från vägen på 50-talet då även källaren byggdes till.

Ekonomibyggnader

Magasin/förråd
Byggnadsmått om 10 * 23 m enligt mätning på karta. Träregelstomme, liggande fasadbeklädnad, plåttak, fönster med spröjs. På kortsidan mot bostadshusen finns två mindre bodar/förråd. Vedbod i mitten. Redskapsbod/garageutrymme med grus/jordgolv samt skjutport och två dubbeldörrar. Trapp upp till magasinet som sträcker sig över hela byggnaden.

Maskinhall/G:a ladugården
Byggnadsmått om 11 * 67 m enligt mätning på karta. Maskindelen är byggd med träregelstomme, brädgolv och dubbelport. Ladugårdsdel i liggande timmer, gjutet golv, äldre inredning i trä, fönster med spröjs. Hönseri. Mjölkrum med gjuten kylbädd. Gammalt stall med utrymme för höns. Höskulle över hela ladugårdsdelen.

Garage
Byggnadsmått om 10 * 23 m enligt mätning på karta. Träregelstomme, plankbeklädd, tak av eternit, grusgolv. Fyra dubbelportar, tre avskilda utrymmen.

Skjul

Vägbeskrivning

På objektets informationssida på lrfkonsult.se/fastighetsformedling möjlighet att få vägbeskrivning till fastigheten.

Inägomark

Enligt taxeringsinformationen:
5 ha åkermark med normal avkastning och kvalitet, avviker max 30%. Dränering: Tillfredsställande dränerad eller självdränerad, ej klass 1.

Forn- och kulturlämningar

På fastigheten finns 1 lämning registrerad hos Riksantikvarieämbetet vid kontrolltillfället. Vid brukningscentra finns en fyndplats för boplats och viste, benämnt som övrig kulturhistoriska lämning. Källa: Fornsök, www.fmis.raa.se

Inteckningar

Summa: 108 000 SEK, ansökan om dödning är gjord och inteckningarna kommer att tas bort i fastigheten på säljarens bekostnad.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs alltid för juridisk person.
Förvärvstillstånd krävs inte för privatperson.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om deras skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges möjlighet att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari de befinner sig.
Köparen bör före köpet ha tagit del av en objektbeskrivning rörande fastighetens egenskaper.

Områdesbeskrivning

Västerås ligger ca 30 km (30 min) från fastigheten. I Västerås finns flygplats, buss- och tågstation som gör det lätt att pendla till ex. Stockholm. Stort utbud av skolor, för vidare skolgång finns gymnasium och högskola. För den kulturintresserade finns teater, konserthus och museum. Det finns ett stort idrottsintresse i staden och flertalet inom- och utomhusarenor vilket ger goda möjligheter till att utöva de flesta idrotter. Med trevliga stadsparker, tätortsnära skogar och en stor insjöhamn är Västerås en attraktiv sommarstad. För shopping finns Erikslund. Här hittar du matbutiker, bensinstationer och ett shopping center med ett stort utbud av restauranger och butiker, bl a. IKEA.

Sala ligger ca 21 km (22 min) från fastigheten. I Sala återfinns Sala silvergruva samt Väsby Kungsgård och Aguélimuseet. Sala är en charmig småstad med närhet till ett antal större städer såsom Västerås, Uppsala, Stockholm m.fl. I stadens centrum finns så väl småbutiker som en modern galleria, bibliotek, biograf, caféer, restauranger, matbutiker och tågstation för goda pendlingsmöjligheter. För den friluftsintresserade finns flera sjöar i Sala närhet med möjligheter till bad, fiske och utflykter längs fantastiska vandringsleder. Sala har ett rikt föreningsliv med drygt 200 föreningar med många olika verksamheter. Vid Lärkans sportanläggning strax utanför centrum finns idrottshall, badhus, hockeyhall, curlinghall samt flera bollplaner varav en med konstgräs. Är du intresserad av hästar finns en stor ridanläggning bara några kilometer utanför centrum.

Kommunikationer

I Västmanlands län utförs kollektivtrafiken av VL. För tidtabeller, linjekartor och annan information, se VL:s hemsida www.vl.se

Tågtrafik. För tidtabeller och annan information, se SJ:s hemsida: www.sj.se

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 108 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter