Lantligt boende

Underbara Sadelmakartorp!

Utgångspris

12 750 000 kr

Visning

 • sön 16 jun, kl 12:00 - 13:00

  Läs villkor

  Den här fastigheten har en interaktiv Gårdskarta. Klicka upp Gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig och genom att klicka på olika områden få upp aktuell information om t.ex. skogens ålder och virkesvolym.

 • mån 17 jun, kl 18:30 - 19:30

  Läs villkor

  Anmäl dig gärna till visningen.
  Den här fastigheten har en interaktiv Gårdskarta. Klicka upp Gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig och genom att klicka på olika områden få upp aktuell information om t.ex. skogens ålder och virkesvolym.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
32,0 ha
Skogsmark
20,0 ha
Åkermark
8,0 ha
Betesmark
3,0 ha
Övrigmark
1,0 ha
Virkesförråd
2 215 m3sk
Boyta
318 kvm
Antal rum
12 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

HANINGE EKTORP 2:4

Adress

Södertäljevägen 161 13793 Sadelmarktorp Tungelsta

Om fastigheten

Drömmer du om en egen oas med plats för hästar har vi nöjet att presentera en unik möjlighet att förvärva ett fantastiskt livsstilsboende på vackra Södertörn. Mangårdsbyggnad och gästhus med gamla anor. Total bostadsyta på knappt 400 m² fördelat på två hus och en bostadsdel på knappt 60 m² i ekonomibyggnaden. Gott om plats med andra ord och möjlighet till minst ett 20-tal gäster. Kommunalt vatten till hela anläggningen och ny bergvärmeanläggning från 2016. Inspirerande Sadelmakartorp erbjuder en stimulerande och rogivande miljö där nya idéer föds och där det alltid är nära till avkoppling. Fastigheten omfattar 32 hektar jord och skog (2 215 m3sk) med fina ridvägar. Vedasjön vid ekbacken och två dammar hör också till fördelarna och fyra kilometer bort ligger dessutom Runsten Equestrians ridanläggning. EU-bidrag för närvarande på 20 000 kr/år. Möjlighet till avstyckning/ar och försäljning av tomt- och skogsmark finns.

Vill man utforska Södertörn ännu mer är 100 vindlande vandringsmil i sörmländsk kulturbygd, fylld av historia, djupa skogar och glittrande sjöar längs med Sörmlandsleden ett bra alternativ. All tänkbar service med mataffär, barnomsorg, skolor och kommunikationer finns i din närhet och endast 30 minuter till Stockholm med bil är ett klart plus.

Välkommen till en naturskön miljö och en plats som gjord för att förverkliga dina drömmar.
Det finns fler bilder om du klickar upp Prospekt via webbannonsen.

Hitta hit

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Huvudbyggnad

Huvudbyggnaden ligger högt och vackert omgiven av den kuperade betesmarken med rogivande utsikt över hagarna. Fastighet med gamla anor som renoverats och moderniserats i omgångar under årens lopp. Stomme i timmer, torpargrund, kopplade fönster och tegeltak. Taxerad boarea är 175 m².
Ljust entréplan med lantkök med vedspis. Vardagsrum med ny braskamin. Charmig gäst-wc. Sovrum, arbetsrum med utgång till altandäck. Fint separat sovrum med eget helkaklat våtutrymme med klinkergolv och dusch. Övre plan med stort härligt allrum med fina trägolv. Stort sovrum med walk-in-closet (delbart till två). Renoverat, helkaklat badrum med klinkergolv och dusch med golvvärme. Suterrängdel med groventré, bastu, tvättstuga och pannrum. Bergvärmeanläggning installerad 2016. Dimensionerad för huvudbyggnad och gästhus.
Kommunalt vatten till hela gården och en trekammarbrunn för huvudbyggnad och gästhus. Tömning normalt 2 ggr/år.

Magasin / Gästhus

Trevligt, timrat gästhus, ursprungligen sädesmagasin. Tilläggsisolerat 2009 och nytt plåttak 2016. Taxerad boarea 143 m². Fint entréplan med mycket tilltalande kök och matplats. Altan i västerläge med utsikt över hagarna. Två sovrum. Våtutrymme med tvättmaskin, dusch och bastu. Utgång till altan i västerläge.
Övre plan med ljust vardagsrum, två sovrum, våtutrymme och förvaringsutrymme. Luft luft värmepump (2019) och kommunalt vatten.
Gäststuga i anslutning.

Bostad / Stall / Loge / Förråd

Bostadsdel om 56 m² med öppen planlösning. Sällskapsrum med braskamin och kök. Sovloft med förvaringsutrymme. Våtutrymme med dusch och tvättmaskin. Värme från braskamin och elradiatorer, avlopp till tank.

Stalldelen med höskulle har 5 boxar med vatten, sadelkammare, takhöjd drygt 2,3 meter. Övrig del utgörs av loge och förråd.

Övriga byggnader

Friggebod (sovstuga) byggd i lösvirke med tegeltak, ca 15 kvm byggyta.

Förrådsbyggnad med jordkällare. Timmerstomme och plåttak.

Förråd / verkstad med gjutet golv och höskulle. Timmerstomme och tegeltak.

Skogsuppgifter

Skogsuppgifterna är hämtade från Skogsbruksplan upprättad av Per Larsson Mellanskog i maj 2019, kontaktperson på Mellanskog angående skogsfrågor är Pär Bylander tfn 010-482 82 12. Det totala virkesförrådet är ca 2 220 m3sk fördelat på 21% tall, 54% gran och 25% löv, medelförrådet per hektar är 150 m3sk. Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Inägomark

Inägomarken omfattar ca 10 ha. Kuperad mark som lämpar sig väl för hästhållning. Jordarten är sanddominerad i den norra delen, mot Vedasjön blir den mer finkornig.

Jakt

Fina jaktmarker med rådjur, vildsvin och älg. Jakten är upplåten till 2020-06-30.

Fastighetgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Använd länk till gårdskartan.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs för juridisk person.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 500 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter