Lantbruk

Välskött gård i Norra Strö om ca 23 ha

Högstbjudande

5 800 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast mån 11 Nov, kl 09:00

Visning

  • tor 24 okt, kl 15:00 - 16:00

    Läs villkor

    Anmälan krävs, varmt välkommen att maila för att anmäla dig till visning! Ingen visning innan första erbjudna visningstillfälle.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
23,1 ha
Övrigmark
1,0 ha
Skogsmark
4,0 ha
Åkermark
14,0 ha
Betesmark
4,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,1 ha
Boyta
130 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

KRISTIANSTAD STRÖ 20:5

Adress

Vinslövsvägen 168 28890 Vinslöv

Om fastigheten

Välskött gård i Norra Strö om ca 23 ha på ett vackert läge med Nävlingeåsen i förgrunden. Arealen fördelar sig på ca 14 ha bra åkermark (klass 9), ca 4 ha bete samt ca 4 ha skog. Egen jakträtt. Här finns gott om utrymmen med plats för djur, flertalet garage, verkstad, f.d. hönshus och maskinhall. Bostadshuset är en charmig äldre skånelänga som blivit varsamt renoverad. Här bor du fritt och härligt på landet med endast 6 km till Vinslöv, 8 km till Önnestad och 17 km till Kristianstad.

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

3D-foto

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Bostadshus byggt 1897 i 1-plan på ca 130 kvm om 4 rum och kök. Huset är byggt på torpargrund med stomme av sten, tilläggsisolerat invändig som ger djupa fönsternischer, 2-glas fönster (isoler) som sattes in för ca 5-6 år sedan, fasad med målad träpanel och tak med tegelpannor. Huset har genomgått en större renovering och modernisering med avsikten att behålla den äldre charmen som synliga takbjälkar och spegeldörrar. De två murstockarna finns kvar (inga kaminer installerade). Enskilt vatten från grävd brunn med saltfilter för kalk. Enskilt avlopp till trekammarbrunn med efterföljande infiltrationsanläggning. Vattenburen uppvärmning med vedpanna från CTC med elpatron (2016), 2 st ackumulatortankar om 500 l var. Fiber installerat. Välskött trädgård med flertalet stora päronträd.

Planlösning: Entréhall med skjutgarderober som ger gott om förvaringsmöjligheter. Hallen leder vidare till två sovrum med ekparkett, badrum, WC, tvättstuga med pannrum och kontor innanför och in i storstugan med trägolv. Från storstugan nås köket, sedan salen med parkettgolv och finentrén.

Kök från Ballingslöv (ca 1987) med stenskiva. Vattenburen golvvärme och klinker. Matplats med utgång till stenbelagd uteplats som vetter mot söder. Utrustning: kyl (Husqvarna), spis och fläkt, diskmaskin (Bosch).

Badrum med kakel och klinker (ca 2010). Utrustning: toalett, tvättställ, dusch, badkar och vattenburen golvvärme.

WC med plastmatta på golvet och tapet på väggarna. Utrustning: toalett samt tvättställ.

Tvättstuga med äldre plastmatta. Utrustning: tvättmaskin, torktumlare, vask, frysbox och dusch.

Garage , verkstad och stall

Det f.d. svinhuset som ligger parallellt med bostadshuset inrymmer verkstad med dubbelgips och port samt garage med plats för två bilar. I förlängningen till bostadshuset ett äldre stall med gatsten på golvet samt rum för sprutmedel. I andra änden ett traktorgarage med portar på gaveln, golvet är grusat, dieseltanken förvaras här. Stomme av trä, rödfärgad träpanel och tak av eternit samt cementpannor.

F.d. hönshus

F.d. hönshus med loft och rum som används till förvaring. Delvis putsad stomme och resterande i trä med rödfärgad träpanel, tak med tegelpannor.

Loge/maskinhall

Loge/maskinhall byggd på 1930-talet med stomme av trä, grusat golv och tak av eternit. Hög skjutport i plåt på gavel samt träport på ena långsidan. På andra gaveln en hundrastgård samt vedbod.

Bod

Mindre bod (f.d. traktorgarage) med stomme av trä, rödfärgad träpanel och tak av eternit. Portar på ena gaveln.

Åkermark

Högkvalitativ åkermark om ca 14 ha, där 13,33 ha är stödberättigad areal. Jorden är styv lerjord som är dikad och återfinns inom klass 9 enligt Länsstyrelsens jordartsklassificering. Åkermarken lämpar sig väl för odling av raps, vete, korn och vall. Åkermarken överlåts med 5,1 ha insådd, 3,5 ha höstvete och 5 ha plöjd åker.

Betesmark

Betesmark om ca 4 ha varav 3,16 ha är stödberättigad areal. Betesmarken har de senaste åren betats av får.

Stödrätter

Enligt SAM-ansökan uppgår den stödberättigade arealen på fastigheten till 16,49 ha fördelat på 13,33 ha åkermark och 3,16 ha betesmark. Till fastigheten följer stödrätter för all areal. Miljöåtaganden finns avseende bevarande av betesmarker.

Damm

På betesmarken i öster finns en grävd damm där vattennivån regleras med hjälp av en munk.

Skogsuppgifter

På fastigheten finns ca 4 ha skog enligt taxeringen, både löv och barr bland annat ek, gran, tall och björk. En avdelning planterades med gran ca 1964/1965, och en är yngre. En del av skogen längst i öster är inhägnad och används som betesmark.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Jakt

Jakträtten är inte upplåten utan övergår till köparen på tillträdesdagen. Fastigheten har tidigare erbjudit jakt på vildsvin, rådjur och dovhjort.

Driftskostnader

Nuvarande ägares driftskostnader 2018 fördelades på uppvärmning samt hushållsel 5 672 kWh (ca 16 800 kr) och 30 m3 ved, försäkring 9 248 kr varav lantbruk 4 981 kr, avlopp (slamtömning) 1 500 kr, renhållning 4 184 kr.

Energideklaration

Energideklaration är ej utförd. Säljaren kommer i köpekontraktet ta med en klausul som avtalar bort rätten att upprätta en energideklaration på säljarens bekostnad.

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som han kan grunda sitt köpbeslut på.

Skog och mark kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 125 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Övrigt

Kontakta oss

Liknande fastigheter