Lantbruk

Välskött gård med utsikt över Kougstasjön

Högstbjudande

1 500 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
30,2 ha
Skogsmark
24,5 ha
Skogsimpediment
0,8 ha
Åkermark
3,5 ha
Väg och kraftledning
0,8 ha
Småhusmark lantbruk
0,6 ha
Virkesförråd
1 471 m3sk
Boyta
77 kvm
Antal rum
4 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

Krokom Kougsta 2:7

Adress

Kougsta 327 83593 Alsen

Om fastigheten

Sällsynt charmigt bostadshus med tillhörande ekonomibyggnader som bildar en trevlig gårdsbild i den fina byn Kougsta. Två skogsskiften med en areal om 30 ha varav 25 ha skogsmark och 3 ha åker. Virkesförråd om 1500 m³ sk med större delen av volymen i yngre åldrar. Jakt inom Kougsta jaktlag som omfattas av 1200 ha. Fiskerätt i Kougstasjöns FVO.

Hitta hit

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Entréplan: Hall med matta och ljus träpanel på vägg.
Kök med matta och ljus träpanel utrustat med vedspis med en rejäl spiskåpa, el-spis, diskmaskin, micro och kyl/frys. Skåpluckor i furu, kakel ovan spis och diskbänk. Kammare med matta och tapet, här finns även utgång till den delvis inglasade altanen. Salen med parkettgolv och tapetserad vägg. Toalett med matta på golv och väv på vägg, utrustad med WC och handfat. Duschrum med matta på golv och vägg. Här återfinns även tvättmaskin och varmvattenberedare.

Övre plan: Hall med trägolv och panel på vägg. Sovrum 1 med trägolv och tapetserad vägg. Sovrum 2 med trägolv och tapet, här finns även en tvätthörna. Två mindre skrubbar som används som förråd.

Lösvirkeshus uppförd på torpargrund med installerad avfuktare. (2001) Nya 3-glasfönster samt nya elinstallationer. Uppvärmning med spispanna kompletterat med direktverkande el. Djupborrat vatten och enskilt avlopp med 3-kammarbrunn installerad 2017. Äldre plåttak.

Gammelstugan

Lösvirkeshus med plåttak i enkelt skick.

Ladugård

Timmerbyggnad med plåttak i 2-plan, betonggolv. Äldre djurstallsinredning och stall på nedre våningen. Hel höbotten med körbrygga på övre våningen.

Garage

Delvis timrad byggnad med gjutet golv och plåttak.

Skogsuppgifter

På fastigheten finns en skogsbruksplan upprättad i september 2018 av Bertil Johansson. Planen är uppräknad en tillväxtsäsong av LRF Konsult. Enligt skogsbruksplanen omfattar skogsmarken 24,5 ha med ett virkesförråd om 1 471 m³sk varav 604 m³sk är G2, S1 och S2 skog.

Skogsvård

Enligt skogsbruksplanen belastas fastigheten ej av några lagstadgade skogsvårdsåtgärder. Det finns dock behov av röjning om ca 10 ha.

Det åligger köparen att överta ansvaret för samtliga lagstadgade åtgärder som finns på fastigheten per kontraktsdagen.

Skogsvårdslagen

På brukningsenheter med produktiv skogsmark om 0 - 100 ha får maximalt 50 ha vara kalmark och skog under 20 år. På brukningsenheter över 100 ha produktiv skogsmark får föryngringsavverkning inte ske i sådan utsträckning att mer än hälften av brukningsenhetens produktiva skogsmarksareal kommer att bestå av kalmark och skog yngre än 20 år (den sk 50% regeln).

Som brukningsenhet räknas normalt den produktiva skogsmark inom en kommun som tillhör samma ägare.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Jakt

Fastigheten Krokom Kougsta 2:7 ingår Kougsta jaktlag som omfattar ca 1200 ha. Jaktlaget ingår i sin tur i Västjämtlands älgskötselområde med en areal om 116 930 ha.

Fiske

Fiskerätt i Kougstasjöns FVO.

Naturvärden

Inga höga naturvärden eller nyckelbiotoper finns registrerade på fastigheten. (Källa SeSverige)

Forn- och kulturlämningar

Inga forn- eller kulturlämningar finns registrerade på fastigheten. (Källa: SeSverige)

Visning

För visning av byggnaderna kontakta fastighetsmäklaren 063-157122 eller fastighetsmäklarassistent Jennie Pålsson 063- 157114.
Ingen organiserad visning av fastighetens skogsmark kommer att ske via fastighetsmäklaren, en köpare får själv låta besikta och undersöka fastigheten. Vederbörlig hänsyn skall därför tas till jakt, rekreation samt intilliggande fastighetsägare.

Tillträde

För köpare som behöver förvärvstillstånd skall tillträde ske inom 14 dagar från beviljandet därav om inget annan avtalats. I övriga fall enligt särskild överenskommelse. I båda fallen gäller som förutsättning för tillträde att köpeskillingen erlagts i sin helhet.

Åkermark

Marken brukas idag av arrendator enligt muntligt avtal t.o.m. 2019-12-31 varefter den övergår till köparen. Nuvarande arrendator är intresserad av att förlänga avtalet med en köpare.

Vägar

Köparen övertar fastighetens andelar i befintliga skogsbilvägar.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs för privatperson ej bosatt inom Krokoms kommun.

Förvärvstillstånd krävs alltid för juridisk person.

Tillståndspliktigt förvärv söks hos Länsstyrelsen i Jämtlands län.
Ansökningsavgift för privatperson 3 700 kr och för juridisk person 5 700 kr.

Övriga upplysningar gällande förvärvstillstånd: Förvärvstillstånd ansökes av köparen i samband upprättande av köpekontrakt mellan parterna (köpare och säljare). Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller ansökningshandlingar och medverkar till att ansökan lämnas in till Länsstyrelsen.

Områdesbeskrivning

Kougsta ligger i vad som brukar kallas Västbygden, som är en levande jordbruksbygd med ett stort hjärta hos de boende och man jobbar för varandra. I närliggande byn Kluk finns en lanthandel samt en bygdegård med en alldeles ny bowlinghall och lunchservering. Här arrangeras varje år Kluksfestivalen som är en musikfestival i dagarna två med lokalt anknutna artister. I väldigt nära omgivning hittar man även travsportens anläggning Wången med både utbildning och andra hästarrangemang.

Vägbeskrivning

Från Östersund kör Europaväg 14 ca 3 mil västerut, sväng höger i Kingsta. Kör sedan ca 2 mil och sväng höger mot Kluk. Kör 4 km där fastigheten ligger på vänster sida om vägen.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 6 500 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Skogsinformation

Kontakta oss

Liknande fastigheter