Din drivkraft ger dig alla möjligheter på LRF Konsult

Engagemang som syns och känns, kundvärde som gör skillnad och affärsmässighet i allt vi gör. Tre värderingar som HR-chefen Henrik Gradin är mer än stolt över. – Dessa i kombination med möjlighet att få påverka och göra skillnad gör oss attraktiva

LRF Konsult är rådgivningsföretaget som får landets småföretagare att växa. De erbjuder tjänster inom ekonomi och skatt, juridik, fastighetsförmedling och affärsrådgivning. Med 1 400 anställda och 130 kontor är de Sveriges största rådgivningsfö- retag. Förutom nomineringen som ”Årets Employer Branding Manager” finns de även på topp 20-listan över ”Sveriges Bästa Arbetsgivare”.

– Som medarbetare hos oss ska du alltid känna att du har de bästa förutsättningarna att växa, både som individ och i din yrkesroll. Det är endast din egen drivkraft som sätter begränsningarna. Vi har haft en tydlig plan för vad vi vill uppnå och följt den – nu får vi ett kvitto från våra medarbetare – både genom nomineringar men också genom att vårt medar- betar- och ledarindex har ökat markant de senaste åren. Det är fantastiskt, säger Henrik Gradin.

Årets employer branding manager
Trots att det är Henrik själv som är nominerad till ”Årets Employer Branding Manager” så beror det enligt honom inte på hans enskilda arbete som HR- chef, utan på hela organisationen tillsammans.

– Jag tror att man har uppmärksammat det vi har gjort. Vi har en långsiktighet och ett engagemang gällande Employer Branding och har prioriterat att lägga tid på de här frågorna. Det räcker inte med att ha en lockande rekryteringsannons och på så vis attrahera medarbetare, den känsla vi vill förmedla ska finnas kvar när man klivit innanför dörrarna. Vill man vara en av de mest attraktiv arbetsgivarna måste man också kontinuerligt satsa på att utveckla sina medarbetare.

Studenter hjälper oss driva utveckling
LRF Konsult är mitt uppe i en generationsväxling och har under hösten startat ett internship för att studenter ska få insikt och förståelse för vad de gör och kunna vara med och driva deras utveckling.

– Det är första gången vi har det här konceptet, men jag är säker på vi kommer fortsätta framöver – för oss är det otroligt viktigt och värdefullt att kunna ta del av studenternas färska kompetens och få dem att vara med och utveckla framtidens rådgivnings- företag. LRF Konsult arbetar aktivt med att delta på 

utvalda universitet och skolor där de också under- visar och föreläser, något som är uppskattat av både medarbetare och studenter.

Nytt och modernt
Digitaliseringen i branschen sker med stormfart. Kunder ställer andra krav än tidigare och support ska gärna finnas en knapptryckning bort. Därför blir det allt viktigare att inte bara hänga med i förändringen utan också att vara en av spelarna som driver den.

– Kunden kan redan idag göra mycket själv, och har andra förväntningar på oss som rådgivare. Vi implementerar en ny affärsmodell, digitaliserar våra tjänster och gör det enklare för kunden. Det är en stor, spännande resa hos oss nu. Vill man ha möjlighet att påverka och göra skillnad? Då ska man välja LRF Konsult!

Namn: Henrik Gradin
Titel: HR-chef
Utbildning: Fristående kurser i psykologi och pedagogik, Stockholms universitet, Mittuniversitetet och Handelshögskolan i Stockholm.
Vilket är ditt smultronställe i Sverige? Någonstans i Stockholms skärgård.