"Ekonomi ska vara lätt, förenkling är framtiden!"

LRF Konsult ser sina medarbetare vilket gett Annette Johansson möjlighet att påverka riktning för sig själv och företaget.

Redovisningskonsulten Annette Johansson är mitt i ett byte av roll på LRF Konsult. Från sin rena konsultroll rör hon sig mot en mer dynamisk roll med mer ansvar för marknad, utveckling, och projektledare för Lönsamhetsbarometern.

2011 började Annettes karriär inom LRF Konsult. Möjligheten att verkligen påverka i sitt arbete och chansen att utvecklas lockade henne.

– LRF Konsult är väldigt moderna i den aspekten att de verkligen lyssnat på mina behov och önskemål och hjälpt mig att hitta min karriärväg. Jag är social och driven och har fått chansen att visa framfötterna. Tillsammans har vi hittat den här rollen som jag tror kommer passa mig utmärkt.

Bara en vecka innan jag pratar med Annette har hon kommit tillbaka från en resa till Guatemala som hon fått via ett internt stipendium. En studieresa där Annette fick chansen att se hur biståndsorganisationen We Effect – där LRF-koncernen är medlem – arbetar med hjälp till självhjälp i landets slumområden.

– Vi fick se hur de arbetar med till exempel jämställdhet, lantbrukskunskap och bostäder, för att hjälpa människor att komma bort från slummen. Vi träffade några som fått hjälp att bygga sina egna hus och det var helt underbart att se stoltheten i deras ögon. Jag är väldigt stolt över att jobba för en arbetsgivare som hjälper människor med sämre förutsättningar att få ett bättre liv.
mycket av lrf Konsults arbete just nu fokuserar på kvalificerad rådgivning och ett digitaliserat arbetssätt. För att öka flexibiliteten ligger stort fokus på elektroniska tjänster för att möta den nya generationen och tala kundens språk.

– Till exempel elektronisk fakturahantering. I dag vill man kunna sköta sitt jobb oavsett var i världen man befinner sig. Som småföretagare är det inte givet att du har någon som kan sköta faktureringen om du är på annan ort, då underlättar en datafil i mejlkorgen. Vi jobbar hårt för att göra hanteringen av ekonomiska dokument så enkel som möjligt för våra kunder. Då kan vi fokusera våra kundsamtal på att utveckla affären. Förenkling är framtiden!

Namn: Annette Daugaard
Titel: Marknadskoordinator, projektledare och auktoriserad redovisningskonsult.

Utbildning: Redovisningsekonom, IHM Business School, examen 2010.
Om jag inte blivit konsult hade jag blivit: Friskvårdsrådgivare