VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

Hanna Carlid är vår nya Auktoriserade Redovisningskonsult i Gnesta

Vi träffar här Hanna Carlid som är redovisningskonsult på Gnestakontoret. Välkommen Hanna!

Hanna Carlid

Hur gjorde du för att få jobb hos LRF Konsult?

Jag skickade in en spontanansökan med CV och ett personligt brev där jag beskrev mig själv. Ansökan skickade jag direkt till Gnestakontoret eftersom det var det kontoret jag helst ville arbeta på. Därefter blev jag kontaktad inom kort. Det visade sig att man precis hade haft en annons ute men att man inte hade hittat någon som passade bra ihop med profilen i tjänsten så det blev en perfekt ingång för mig. Det kändes väldigt rätt, för både mig och LRF Konsult, när vi träffades för en intervju, så vi kom snabbt överrens om att jag skulle få en anställning. 

Hur har din första tid varit på LRF Konsult?

Den har varit väldigt intensiv eftersom jag började mitt i högsäsong, dvs under våren då det är som mest att göra ute på kontoren och vi har deklarations och bokslutsperioder. Jag har fått kasta mig in i arbetet från dag ett och tagit mycket eget ansvar, vilket har varit mycket roligt och utmanande.

Självklart finns det stöttning på kontoret från chef och kollegor och jag får dessutom en ordentlig introduktion som är utvecklad speciellt för nyanställda ekonomer. Den hjälper mig att lära känna organisationen, våra verksamhetsmål, hur vi arbetar och i vilka system samt berättar hur vi ska agera som rådgivare. Under introduktionsutbildningen får jag en bra möjlighet till att nätverka med andra nyanställda. Det känns väldigt roligt.

Vad är det bästa med att arbeta på LRF Konsult?

Mina fantastiska kollegor som har gjort allt dom kunnat för att, trots hög arbetsbelastning, få mig att känna mig välkommen, vilket dom lyckats med. Det är varma goa och ödmjuka kollegor som stöttar en på ett väldigt fint sätt.

Jag har också fått träffa flera glada och trevliga kunder som jag ser fram emot att få följa och hjälpa i många år. Det känns meningsfullt att få arbeta med småföretagare inom alla olika branscher och ge råd som verkligen kan göra skillnad i deras vardag. 

LRF Konsult satsar dessutom mycket på vidareutveckling för sina medarbetare och det känns som att man verkligen kommer att kunna utvecklas som rådgivare. Jag tror att jag verkligen kommer att växa i min yrkesroll eftersom den ena dagen inte är den andra lik och att man får arbeta med en stor variation av kunder. Man lär sig just därför något nytt varje dag. Jag gillar också att det finns ett stort eget ansvar, - frihet med stort ansvar och jag gillar att arbetstiderna är flexibla. Så länge jag levererar det jag ska så kan jag lägga upp arbetsdagen som jag själv önskar.

 

Hosam Sager

Bollnäskontoret

Hanna Carlid

Gnestakontoret

Emil Sahrling

Robertsforskontoret

Robin Lindström

Umeåkontoret

Ewa Eaglewing

Örebrokontoret

Kristian Hederfeldt

Visbykontoret

Sandra Contenius

Lidköpingskontoret

Fredrik Rosén

Tranåskontoret

Erika Hellstrand

Västeråskontoret