VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

Kristian Hederfeldt - Ny redovisningskonsult i Visby

Varmt välkommen hälsar vi Kristian Hederfeldt som är vår nya redovisningskonsult i Visby. Läs mer om hans första intryck under sin anställning.

Hur gjorde du för att få jobb hos LRF Konsult?

Min första kontakt med LRF Konsult var på ekonomernas arbetsmarknadsmässa på Linköpings Universitet, nästan två år innan min examen. På samma mässa hade jag ett kontaktsamtal med en kravlös intervju, som resulterade i att jag fick kontakt med både kontorschefen på Gotland och HR-avdelningen i Stockholm.

Därefter uppehölls kontakten löpande under mina sista år i utbildningen då jag bland annat besökte Linköpingskontoret på en studentkväll och hade kontakt med anställda både i Norrköping och i Visby. Tillslut kom det ut en intressant tjänst på Gotland som jag sökte och fick efter ett par intervjuer och personlighetstest.

Hur har din första tid varit på LRF Konsult?

Den har varit otroligt lärorik och full med utmaningar. Samtidigt som jag gått tre olika interna kurser på ganska kort tid så har det också varit många olika företag och rutiner att sätta sig in i.

Jag gillar att jag fått mycket ansvar och blivit inkastad i arbetet och dialogen med kund direkt och jag känner att jag har lärt mig massor från utbildningar, kollegor och kunder men att jag fortfarande lär mig många nya saker varje dag. Efter ett första halvår med mycket inlärning går vi nu in i det som alla benämner som ”säsong”, vilket skall bli väldigt kul och spännande!

Vad är det bästa med att arbeta på LRF Konsult?

För mig är det bästa att det är en väldigt trivsam miljö med härliga människor både på Gotlandskontoret och när man åker iväg på utbildningar. Sen gillar jag att det är en stor organisation som vill framåt, vilket innebär stora möjligheter att utvecklas som person och i sin roll som rådgivare.

I arbetet är det mycket småföretag, vilket ligger mig varmt om hjärtat och var något jag kände att jag ville hålla på med när jag tog examen. Jag tycker det är kul att få en helhetsbild från verksamheten, företagsledaren, de ekonomiska bitarna och vad det slutligen resulterar i hos ägarna form av utveckling och/eller avkastning.