VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

LRF Konsult överträffade Jennys höga förväntningar

Jenny Linder är nyfiken och engagerad vilket lett till en snabb utveckling hos LRF Konsult. Efter bara ett och ett halvt år ansvarar hon lokalt för IT och vissa marknadsföringsaktiviteter samtidigt som hon byggt upp en egen kundstock.

Mot slutet av studierna började Jenny Linder titta på olika arbetsgivare inom rådgivnings- och redovisningsbranschen och fastnade för LRF Konsult. Hon tog kontakt
med företaget på en arbetsmarknadsdag på universitetet vilket resulterade i uppsatshandledning med anställning som följd.

– När jag skrev uppsatsen här fick jag chans att se innanför väggarna och blev positivt överraskad av medarbetarnas enorma engagemang, öppenhet och kompetens. En annan sak som lockade mig var LRF Konsults inriktning mot ägarledda företag. Att arbeta med mindre företag ger vanligtvis en mer personlig kontakt med kunden. Dessutom har LRF Konsults ägare fokus på en hållbar samhällsutveckling och en del av avkastningen går till detta ändamål istället för att gå till delägarnas fickor. Det gör att man som anställd på LRF Konsult är med och bidrar till något bra, vilket jag värdesätter.

Individuell utveckling
Som nyanställd på LRF Konsult får man tidigt börja med kundarbete som varvas med internutbildningar. Du får en handledare och individuell utvecklingsplan som kontinuerligt följs upp.

– Det ger en trygghet och stöttning i rollen som konsult. Dessutom är möjligheten att påverka din egen utveckling stor. Det är dina egna intressen och ambitioner som styr i vilken takt, omfattning och riktning du rör dig. För Jennys del har detta lett till att hon i dag är självgående redovisningskonsult med eget kundansvar. Utöver sin roll som redovisningskonsult är Jenny specialiserad på e-bokföring och arbetar mycket med IT och marknadsföring.

– Denna vecka ska jag till exempel på fyra olika event och prata om LRF Konsult och de tjänster vi erbjuder. Däremellan är det arbete med bokslut och deklarationer som står på agendan.

Störst och äldst
Redovisning och ekonomisk rådgivning är den största delen av LRF Konsults verksamhet. Men här finns även jurister, affärsrådgivare och mäklare vilket gör att företaget har en unik bredd och kompetens.

– Vi har en helhet att erbjuda våra kunder som många av våra konkurrenter saknar. Dessutom är vi både störst och äldst i branschen vilket inger förtroende och trygghet för våra kunder. En vanlig missuppfattning är att LRF Konsult enbart arbetar mot företag inom den gröna näringen men faktum är att nästan hälften av våra kunder är verksamma inom andra branscher och vi välkomnar anställda med många olika typer av bakgrunder.

Vi är nya på jobbet - klicka och träffa oss

Hosam Sager

Bollnäskontoret

Hanna Carlid

Gnestakontoret

Emil Sahrling

Robertsforskontoret

Robin Lindström

Umeåkontoret

Ewa Eaglewing

Örebrokontoret

Kristian Hederfeldt

Visbykontoret

Sandra Contenius

Lidköpingskontoret

Fredrik Rosén

Tranåskontoret

Erika Hellstrand

Västeråskontoret