VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

Mathias Ek - nyanställd Skogsekonom i Borås

Vi får här träffa Mathias Ek som börjat jobba som Skogsekonom på vårt kontor i Borås.

Hur gjorde du för att få jobbet hos LRF Konsult?

Jag hade samarbetat en del med LRF Konsult hos min tidigare arbetsgivare och när de sökte nytt folk ringde de upp mig och erbjöd mig en intervju. Jag tackade självklart ja eftersom det kändes spännande med nya arbetsuppgifter och att ta klivet vidare i min egen yrkeskarriär. Efter intervjuer och ett trevligt möte med kontorschefen kände jag mig övertygad om att detta var rätt arbetsplats för mig. Därför var det självklart för mig att tacka ja när jag sedan fick ett erbjudande från LRF Konsult. Det är jag idag väldigt glad för.

 

Hur har din första tid varit på LRF Konsult?

Det har varit en spännande, utvecklande och lärorik start för mig. Jag blev anställd på LRF Konsult lagom till deklarationssäsongen tog sin början. Det har varit mycket nytt att lära sig men med kunniga och engagerade kollegor och en förstående chef har allt gått smidigt. Det finns mängder med vidareutbildningar och LRF Konsult satsar stort på att kompetensutveckla sin personal. Inledningsvis har jag fått en introduktionsutbildning som har hjälpt mig att komma in i arbetet, något som alla nyanställda får. Det kändes bra att under introduktionsutbildningen få lära känna företaget, andra nyanställda och skapa sig ett större nätverk bland likasinnade samtidigt som vi fick lära oss de program som vi dagligen arbetar i. Kursutbudet och upplärningen av nyanställda har varit bra och det har varit lätt att bli en i gänget. Jag har även snabbt fått möjlighet att ta eget ansvar i mina arbetsuppgifter och i samarbete med nära kollegor tror jag att jag kommer att få chansen att växa och utvecklas till fulla i min yrkesroll som skogsekonom på LRF Konsult.

 

Vad är det bästa med att arbeta på LRF Konsult?

Den stora bredden på arbetsuppgifter gör arbetet utmanande och givande. Inget uppdrag är det andra likt och det är väldigt roligt att veta att jag gör skillnad varje dag i mitt arbete då jag hjälper landets småföretagare att vara lönsamma och fortsatt framgångsrika. Vårt nära samarbete och närheten till kunderna gör att mitt arbete känns väldigt viktigt och roligt. Att jag dessutom får möjlighet att arbeta med specialist

er inom mitt område och kan erbjuda våra kunder en bred av kompetenser inom ekonomi & skatt, juridik, fastighetsförmedling och affärsrådgivning gör mig trygg i att vi erbjuder våra kunder kvalificerad rådgivning med bästa kvalitet. Interna kurser i företaget gör att man känner sig bekväm med sin kunskapsnivå för att lösa sina arbetsuppgifter. Stödet från kollegorna gör också arbetet lättare. LRF Konsult känns som ett företag som

 satsar på sina medarbetare och får dem att utvecklas. Jag är övertygad om att det är därför alla medarbetare trivs så bra. Vi har ju trots utsetts som en av Sveriges bästa arbetsgivare två år i rad enligt Universum och det säger ju en hel del.

 

Hosam Sager

Bollnäskontoret

Hanna Carlid

Gnestakontoret

Emil Sahrling

Robertsforskontoret

Mathias Ek

Skellefteåkontoret

Sandra Contenius

Lidköpingskontoret

Fredrik Rosén

Tranåskontoret

Maria Wendel

Uppsalakontoret