Skogsekonom

Med lokal närvaro och spetskompetens är LRF Konsult den mest anlitade rådgivaren för Sveriges skogsägare. Som Skogsekonom hos oss arbetar du med hela skogsägarens livskurva; från köp av skog, utveckling av ägandet till överlåtelse av fastighet.

Några av en Skogsekonoms huvudsakliga arbetsuppgifter är ekonomisk rådgivning, värderingar av skogs- och lantbruksfastigheter, inkomstdeklarationer, skogsbruksplaner samt skogsbeskattningsrådgivning.

En framgångsfaktor för våra Skogsekonomer är att de har många kunder med kontinuerlig och tät kundkontakt. Du arbetar aktivt med att anordna skogsägarskolor och andra kund- och marknadsaktiviteter för att identifiera nya kunder och nätverka med andra aktörer på marknaden så som banker, skogsinspektorer, virkesköpare. Detta gör att du skapar dig ett stort professionellt närverk när du arbetar hos LRF Konsult

Vi satsar mycket på våra interna utbildningar för att våra medarbetare ständigt ska kompetensutvecklas. Som Skogsekonom kan du exempelvis bli Auktoriserad Generationsskiftare där du genomför generationsskiften av fastigheter utifrån parters önskemål, behov, möjligheter och förväntningar.  Eller är du mer intresserad av att specialisera dig inom skogs- och lantbruksfastigheter?  Då finns möjlighet att auktorisera dig som lantbruksvärderare. Oavsett om du väljer att specialisera dig eller inte kommer ditt arbete ha en dynamisk och omväxlande roll med möjligheter att engagera dig i interna projekt och nätverk.

Många av våra skogsakademiker väljer att vidareutbilda sig till mäklare – här kan du läsa mer om att vara Fastighetsmäklare på landets största förmedlare av skog- och lantbruksfastigheter.

 

Träffa några av våra rådgivare på LRF Konsult

Annette

Annette Daugaard är affärsrådgivare i Göteborg

Johan

Johan Roos är affärsutvecklingschef i Stockholm

Jenny

Jenny Linder är redovisningskonsult i Linköping