Full fart tillsammans med Internship på LRF Konsult!

Av Jonathan Ahlm, 2018-11-01

När jag sträckte fram handen för att nå entrédörren så öppnades den i samma stund och jag höll på att bli översprungen av kontorschefen i Skara, det var första gången jag träffade honom.

Varmt välkommen till LRF Konsult i Skara

”Varmt välkommen” sa han, ”vi har väntat på dig.” Det var öppet hus och alla kunder som ville var välkomna att hämta gamla fysiska papper och dokument, nu ska LRF Konsult digitaliseras!

Jonathan Ahlm heter jag och jag tillhör de som under hösten 2018 ska få en unik inblick i hur en vardag ser ut på LRF Konsult. Jag har avslutat min grundutbildning och tog skogsmästarexamen i juni 2018 men jag har valt att läsa in behörighet för att kunna bli fastighetsmäklare inom jord- och skogsbruk. Jag hade bestämt mig tidigt under utbildningen att jag skulle söka Internshipprogrammet för att jag har varit alltför intresserad i siffror och ekonomi. Vid sidan om mina studier är jag anställd som planteringsledare hos en skogsentreprenör så min höst har bestått av fart och fläkt, vilket gjorde att det dröjde länge innan jag fick träffa mina blivande kollegor på Skarakontoret. Mina närmaste arbetskollegor, mäklarna, träffade jag endast genom intervju via Lync strax innan semestern, Anders Sigurd, min kontorschef avslutade webbintervjun med orden, ”Vi vill om du vill.” Wow, tänkte jag, det gick fort!

Nyutexaminerad Skogsmästare på LRF Konsult 

När jag väl hade gått varvet runt bland kontoret i Skara och hälsat på jurister, affärsrådgivare, redovisningskonsulter, ekonomer och mäklare så kände jag mig mycket välkommen och vilken kompetens det finns, inom alla kategorier. Det gäller att passa på så att man hinner träffa dem allihop under några timmar så att man får se vad dem kan göra. Här gäller det att visa framfötterna så att man får möjlighet att lära sig så mycket som möjligt! Alla visste att någon nyutexaminerad skogsmästare skulle komma och sänka medelåldern något, mycket roligt och varmt välkomnande. Jag känner definitivt inga svårigheter att hitta min plats runt det fikabordet!

För att nämna något om kick-offen så hade vi otroligt trevligt, vi lagade mat, åkte båt och hade teambuilding. Trots att man inte kände någon så blev vi snabbt ett team och hade mycket roligt tillsammans. Maria Crona som, Projektledare för Internship, och LRF Konsult hade planerat dagarna mycket väl.

Det som jag ser fram emot mest denna höst är all den varierande praktik som jag ska få göra. Mina mäklarkollegor har redan planerat in några dagar med kommande värderingar, kontraktskrivningar samt introduktion i deras olika system. Det ska verkligen bli en intressant höst, jag hoppas att jag på sikt kommer kunna bidra med kunskap inom skog och skogsbruk samt förmedling, men just nu så hoppas jag på lärorika dagar under min praktik!

Vi hörs!

Med vänliga hälsningar,
Jonathan Ahlm

Jonathan Ahlm

Fler blogginlägg

Nu knyts säcken ihop

av Henning Ekselius - 5 december 2018

Temadagar, förväntningar och erfarenheter

av Malin Ahlqvist - 1 november 2018

Lärorik höst med LRF Konsult

av Elias Alvebro - 1 november 2018

LRF Konsult Internship - kombination av teori och praktik

av Björn Beckman - 1 november 2018