LRF Konsult Internship - kombination av teori och praktik

Av Björn Beckman, 2018-11-01

Jag heter Björn och går tredje året på lantmästarlinjen med inriktning mot företagsekonomi på SLU Alnarp. Jag har mina rötter i de östra delarna av Skåne och har fått möjligheten att delta i LRF Konsults internship på Österlenkontoret.

Därför sökte jag mig till LRF Konsult Internship

Jag valde att söka Internship eftersom det känns som en bra kombination med min utbildning. En möjlighet att få förena teori och praktik. Jag har ett genuint intresse för företagande, framförallt inom den gröna näringen. Mina förväntningar på Internship är att praktiken på LRF Konsult ska bidra till att jag kan bredda samt utveckla min förståelse och kunskap kring de ekonomiska aspekterna i företagandet. Jag hoppas också att få nya insikter och kunskaper kring produktionsrådgivning och fastighetsmäklardelen inom LRF Konsult. Det ska bli intressant, att få möjlighet att ta del av den aktuella debatten som pågår inom den gröna näringen och de frågor som diskuteras där.

Mycket planerat närmaste tiden - följa med fastighetsmäklare och kontorsbesök i Skara 

Nu har jag varit på kontoret fyra gånger och då fått arbeta med e-learning, bokföring, värderingar samt att göra en plan för min fortsatta praktik på kontoret. Planen är att jag ska vara inne på kontoret på fredagar. Framöver kommer jag att få följa med en fastighetsmäklare och dessutom vara med och se hur en produktionsrådgivares dag ser ut. Det är även inplanerat att vi på Österlenkontoret kommer få besök av en av mina Internshipkollegor vilket känns väldigt kul. Jag ska även få resa till Skara för att hälsa på kontoret där, vilket kommer bli spännande.

Internship på LRF Konsult i Tomelilla 

Det har nu gått en månad sedan jag för första gången satte foten på kontoret i Tomelilla, redan från dag ett har jag blivit omhändertagen på ett lysande sätt. Alla är glada och hjälpsamma. Jag ser verkligen fram emot de kommande månaderna på kontoret då jag kommer få chansen att lära mig ännu mer om LRF Konsults olika tjänster och bli ännu bättre, samt få större inblick i de områden jag redan arbetar inom.

Ha de gott tills vi hörs och ses nästa gång och tveka inte på att göra som jag, sök Internship och få chansen till mer kunskap om hur LRF Konsult arbetar!

Hälsningar,
Björn Beckman

Björn Beckman

Fler blogginlägg

Nu knyts säcken ihop

av Henning Ekselius - 5 december 2018

Full fart tillsammans med Internship på LRF Konsult!

av Jonathan Ahlm - 1 november 2018

Temadagar, förväntningar och erfarenheter

av Malin Ahlqvist - 1 november 2018

Lärorik höst med LRF Konsult

av Elias Alvebro - 1 november 2018