Temadagar, förväntningar och erfarenheter

Av Malin Ahlqvist, 2018-11-01

Mitt namn är Malin Ahlqvist, jag läser sista året på min kandidatexamen inom företagsekonomi med inriktning mot redovisning och styrning via högskolan i Gävle. Jag bor i Uppsala och det är även där jag kommer spendera mina praktikdagar, en dag i veckan.

Temadagar på huvudkontoret i Stockholm

I början av oktober träffades vi återigen i Stockholm för två dagar av intressanta diskussioner och föredrag. Första dagen möttes vi på huvudkontoret i Stockholm och inledde dagen med lite frukost innan vi kickade igång första föredraget. Första temadagen inleddes med två timmar diskussioner om digitalisering, automatisering och effektivisering utifrån ett redovisningsperspektiv med företagets IT-ansvarig. Efter lunch fortsatte vi dagen med att diskutera affärsrådgivning och kundmöten, blandat med lite mer praktiska övningar inom ämnet. Kvällen avlutade vi tillsammans med bowling och middag, där även våra två kursledare inför morgondagen var med.

Effektivt arbetssätt inför framtiden 

Under dag två fick vi en ”snabb-version” av introkursen alla nyanställda får gå. Denna kurs är i vanliga fall fem dagar så vår version var en mycket snabb genomgång i jämförelse. Vi fick en genomgång i Ekonomi-online, Byrå och Bokslut. Även denna dag hade vi stort fokus på hur vi skapar ett effektivt arbetssätt inför framtiden.

Förväntningar inför mitt Internship? 

Mina förväntningar när jag ansökte om att göra min internshiphöst på LRF Konsult var att få sätta mina teoretiska kunskaper på ett praktiskt prov. Mitt mål var att få en praktiskt kunskap och erfarenhet, som i framtiden kommer komplettera min teoretiska utbildning på ett fint sätt. Jag förväntade mig även att få en inblick i flera olika avdelningar inom LRF Konsult för att förstå deras arbete på en djupare nivå.

Nu har ca hälften av internship tiden gått, så hur har det gått? Hittills har jag som förväntat fått använda mina teoretiska kunskaper i praktiken, med inriktning mot redovisning. Jag har framförallt fått arbeta med löpandebokföring och avstämningar. Jag har fått en snabb genomgång inom arbetsområdet skog hittills, men under återstående period kommer jag se till att även få insyn i både sälj och juridik för att bredda mina kunskaper!

Hittills har jag lärt mig massor och ser mycket fram emot resterande tid samt allt jag kommer lära mig!

Med vänliga hälsningar,
Malin Ahlqvist.

Malin Ahlqvist

Fler blogginlägg

Nu knyts säcken ihop

av Henning Ekselius - 5 december 2018

Full fart tillsammans med Internship på LRF Konsult!

av Jonathan Ahlm - 1 november 2018

Lärorik höst med LRF Konsult

av Elias Alvebro - 1 november 2018

LRF Konsult Internship - kombination av teori och praktik

av Björn Beckman - 1 november 2018