VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

Rivstartad höst! "LRF Konsult känns som en bra arbetsplats med fina utvecklingsmöjligheter"

Av Per Moberg, 2018-10-15

De intryck jag fått av LRF Konsult hittills är överväldigande positiva, det känns som att det är en bra arbetsplats med fina utvecklingsmöjligheter.

Jag är inne på mitt fjärde år på jägmästarutbildningen och på grund av att det är en ganska teoretisk utbildning utan praktik på företag så känns det som en utmärkt möjlighet att få praktisera och komma ut i arbetslivet ”på riktigt” nu under hösten.

När jag skriver detta har det gått drygt några veckor sedan jag och elva andra förväntansfulla studenter klev in genom dörren till huvudkontoret i Stockholm. Vi började dagen med en kort introduktion av oss själva, Maria Crona som är projektledare för internshipprogrammet berättade lite om upplägget de närmsta dagarna och sedan fick vi besök av VD Katarina Klingspor och HR-chef Henrik Gradin som hälsade oss välkomna inför en höst med LRF Konsult.

Dagen flöt på med lunch och lite gruppövningar om värderingar vilket var givande då man fick en chans att reflektera lite över sina egna värderingar vilket man sällan gör annars.

Framåt eftermiddagen berättade Maria att vi skulle ta en promenad, för att det väntade en överraskning för oss internshipare nere vid vattnet, nämligen en tur i Stockholms inre skärgård med ribbåt! Mycket trevligt att få se Stockholm från vattnet och att få åka 60 knop, det ruskar om bra i håret när man sitter i en öppen liten båt! Efter båtturen var det dags för lite mer teambuilding, bland annat att på fem minuter komma på ett nytt namn och en ny logotyp för LRF Konsult, inte helt lätt! Dessutom bygga ihop en legofigur på kortast tid, vilket mitt lag klarade med bravur! Det är bra med lite teknisk kompetens och förmåga att läsa ritningar. 

Efter båtturen checkade vi in på hotellet och begav oss iväg mot kvällens aktivitet, middag med den lilla twisten att vi skulle tillaga den själva! När jag hörde om aktiviteten kom jag genast att tänka på det välkända citatet ”Ju fler kockar, desto sämre soppa”, men jag är imponerad över resultatet. Vi internshipare och några lokala kontorschefer delades in i tre grupper som tillsammans lyckades laga till en fin trerätters middag. Det var en lyckad aktivitet.

Under den andra dagen hade vi genomgång av det centrala projektet som vi ska arbeta med parallellt med praktiken nu under hösten.

Jägmästare ute på kontoret

Mina förväntningar om hösten är att jag ska få bredda mina kunskaper inom framförallt rådgivning och bokföring samt få visa mina kunskaper om skog och skogsbruk ute på kontoret. Jag är inne på mitt fjärde år på jägmästarutbildningen och på grund av att det är en ganska teoretisk utbildning utan praktik på företag, så känns det som en utmärkt möjlighet att få praktisera och komma ut i arbetslivet ”på riktigt” nu under hösten. Jag tycker att det är viktigt att ha praktiserat lite ute på något företag för att man ska vara redo för arbetslivet och snabbt kunna komma igång med jobbet efter examen. Det gynnar både mig och arbetsgivaren.

Jag har under föregående vecka gjort mina första två praktikdagar på Vänersborgskontoret vilket har varit väldigt givande. Jag har fått följa med på en skogsinventering som ska ligga till grund för en fastighetsvärdering, visat en fastighet som ligger ute till försäljning för en potentiell köpare, gjort prospekt inför en kommande försäljning och uppdaterat skogsbruksplaner.

Nästa gång jag kommer till kontoret är tanken att jag ska få sitta med en redovisningskonsult och komma igång med lite bokföring vilket jag också ser fram emot. De intryck jag fått av LRF Konsult hittills är överväldigande positiva, det känns som att det är en bra arbetsplats med fina utvecklingsmöjligheter. Nästa gång ni hör av mig har jag hunnit vara ett antal gånger på mitt kontor och säkerligen kommit in ordentligt i arbetet, ha det fint tills nästa gång!

Hälsningar

Per Moberg
Jägmästarstudent med internship på Vänersborgskontoret

Per Moberg

Per gör sin internship på Vänersborgskontoret.

Fler blogginlägg

Lärorik höst med LRF Konsult

1 november 2018

Lantmästarprogrammet och LRF Konsult Internship - en bra kombination!

av Henning Ekselius - 1 november 2018

LRF Konsult Internship - kombination av teori och praktik

av Björn Beckman - 1 november 2018

Förväntansfull inför höstens internship

av Casper Lissvik Boström - 30 oktober 2018