VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

En tillbaka blick på en intensiv men magisk höst

Av Maria Crona, 2017-12-22

När jag ser tillbaka på internshiptiden på LRF Konsult denna höst är det exakt så som i rubriken jag känner. Denna höst har varit otroligt intensiv men hela upplevelsen, som gick så snabbt förbi, hade något magiskt över sig, där utmaningar och möjligheter dök upp bakom varje hörn och bara väntade på att bli tagna itu med.

När jag satt i fikarummet på LRF Konsult kontoret i Göteborg, som nu ska bli min första arbetsgivare efter examen, och firade Lucia tillsammans med de andra kollegorna, tänkte jag tillbaka på hur allt började med en inspirerande kickoff i Stockholm i augusti. När jag klev in på huvudkontoret i slutet av augusti hade jag ingen aning om att jag skulle lära känna 21 andra drivna internshipstudenter, ett inspirerande HR team, få ett utmanande internshiptprojekt och även komma fram till mitt ex-jobb ämne, som nu skulle handla om LRF Konsult.

För mig som går det sista året på min utbildning International Management vid Jönköping University, var LRF Konsults Internshipprogram ett av de bästa valen jag har gjort under min utbildningstid. Jag har fått uppleva teorierna jag har lärt mig i verkligheten och prova på att omsätta teori till praktik. Det har känts som en unik och fantastisk möjlighet att få skriva mitt ex-jobb och samtidigt ha praktik på en av Sveriges topp Karriärföretagen, vilket på ett sätt verkligen var att knyta ihop säcken, av alla år av studier och teorier.

Under hela Internshiptiden, där vi jobbade med ett centralt projekt som handlade om förvärv samt där vi fick testa på alla möjliga arbetsuppgifter som utförs inom LRF Konsult upplevde jag ett enormt stöd och välkomnande från alla kollegor och handledare. Oavsett tiden, eller hur många frågor man redan hade ställt, var alla ändå öppna för att bolla idéer och frågor, vilket jag uppskattade mycket. Detta gällde så klart alla dagar förutom dagen innan moms :-)…

När någon frågade mig hur denna höst har varit kan jag bara upprepa att det inte går att skymla med att detta var en otroligt intensiv höst. Men det var värt det! Jag fick inte bara den fantastiska möjligheten att gå Internship 2017, men även att skriva mitt ex-jobb på LRF Konsult, vilket får mig att säga att denna höst verkligen var fylld av LRF Konsult.

Och för alla som vill testa på att jobba på en av Sveriges största redovisningsbyråer och, enligt mig, ett av de företagen som verkligen bryr sig om sina medarbetare och deras karriär, säger jag bara kör! Sök LRF Konsult Internship 2018, ge järnet, visa initiativ och du kommer få 200% tillbaka.

Jag är innerligen stolt över att jag idag får säga att LRF Konsult är min arbetsgivare.

Tack för allt Frida Karlsson och LRF Konsult.

Med vänlig hälsning

Maria Crona 

Maria Crona

Maria har genomfört sin internship på vårt kontor i Göteborg där hon nu också jobbar.

Fler blogginlägg


Hösten har verkligen varit lärorik och som en berg- och dalbana

av Anni Frick - 19 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning, Rådgivning

Snipp snapp slut, så var internshipet slut…

av Sara Hansson - 11 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning, Rådgivning

"Jag är otroligt nöjd med hur hösten utvecklat sig"

av Christian Östh - 5 december 2017

Digitalisering, Ekonomi

"Det bästa med internshipet är att jag har kunnat kombinera det med skolan"

av Amanda Ohlsson - 30 november 2017

Digitalisering, Ekonomi, Redovisning, Rådgivning