VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

Snipp snapp slut, så var internshipet slut…

Av Sara Hansson, 2017-12-11

Tiden har bokstavligt talat flugit iväg, och det känns verkligen som att vi precis inledde denna höst och internship med en härlig kick-off i Stockholm där jag fick möjligheten att lära känna både LRF Konsult som företag och de andra 21 internshipare från hela Sverige med olika utbildningsinriktningar; allt från jägmästare och agronomekonomer till civilekonomer.

För mig som läser sista året på ett helt teoretiskt masterprogram med inriktning ledarskap och organisation, så har detta internship verkligen varit en unik möjlighet att kombinera studier med praktik. Under en dag i veckan har jag fått applicera mina kunskaper i praktiken och känna på hur det är att arbeta på ett av Sveriges största konsultföretag. På kontoret i Göteborg har jag bland annat fått delta på ett kundmöte, utvärderat en nulägesanalys och suttit med löpande bokföring.

Som en del av internshipet har vi även genomfört ett centralt projekt med fokus på förvärv. Det har varit ett väldigt spännande och lärorikt projekt som varit både kul och utmanande eftersom vi under eget ansvar fått diskutera med chefer och medarbetare, kartlägga och analysera för att sen lyfta fram. Det är en erfarenhet som jag utan tvekan kommer att ha nytta av och bära med mig vidare i arbetslivet.

Som avslutning på internshipet åkte vi alla till Stockholm för att presentera vårt centrala projekt inför LRF Konsults företagsledning, chefer och anställda runt om i landet. Det var nervöst och pirrigt men samtidigt spännande att få respons på sin egen presentation samt höra hur de andra tagit sig an projektet. Jag måste säga att det engagemanget och den responsen som vi fick från företagsledning, chefer och anställda var fantastisk! Det var en bekräftelse på att vårt projekt varit en stor och viktig del av LRF Konsults tillväxtresa, och jag är stolt över det vi tillsammans åstadkommit.
Jag kan helt ärligt säga att jag visste väldigt lite om LRF Konsult innan jag påbörjade internshipet. Denna hösten har gett mig en mycket mer ingående bild av företaget, och det finns ett par saker jag vill lyfta fram. LRF Konsult är ett företag som med stort engagemang antar utmaningar och visar vägen framåt i en bransch som just nu genomgår en avgörande förändringsresa i form av digitalisering och automatisering av tjänster. Hela verksamheten genomsyras även av ett tydligt fokus på proaktiv rådgivning för att få Sveriges småföretagare att växa.

Om du som läsare vill vara med på denna tillväxtresan och få Sveriges småföretagare att växa så är LRF Konsult din framtida arbetsgivare!

Sara Hansson

Sara genomför sin internship på vårt kontor i Göteborg.

Fler blogginlägg


En tillbaka blick på en intensiv men magisk höst

av Maria Crona - 22 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning

Hösten har verkligen varit lärorik och som en berg- och dalbana

av Anni Frick - 19 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning, Rådgivning

"Jag är otroligt nöjd med hur hösten utvecklat sig"

av Christian Östh - 5 december 2017

Digitalisering, Ekonomi

"Det bästa med internshipet är att jag har kunnat kombinera det med skolan"

av Amanda Ohlsson - 30 november 2017

Digitalisering, Ekonomi, Redovisning, Rådgivning