VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

"Det bästa med internshipet är att jag har kunnat kombinera det med skolan"

Av Amanda Ohlsson, 2017-11-30

Hej på er! Så har det blivit min tur att skriva i Internshipbloggen. Jag heter Amanda Ohlsson och är 23 år gammal. Jag läser Civilekonomprogrammet i Växjö och är inne på det sista utav fyra år med inriktning controller. Jag är uppväxt på en gård utanför Kristianstad och det är även på Kristianstadskontoret som jag gör min praktik.

Att få vara en del av detta internship är något jag är väldigt glad, tacksam och stolt över. Det är otroligt lärorikt och jag ångrar inte en sekund att jag tackade ja till denna möjlighet. Som alla andra fantastiska internshipare redan nämnt har vi varit i Stockholm två gånger för att lära känna LRF konsult, varandra och för att ha tematräffar. Dessa träffar tycker jag har varit väldigt roliga och intressanta, man får väldigt mycket inspiration och en förståelse för vad LRF Konsult arbetar med.

Under min praktik har jag fått vara med i det dagliga arbetet på kontoret där jag fått bokföra en del och göra några momsrapporter. Jag har varit med vid ett kundbesök för fastighetsvärdering och vid ett möte om generationsskifte. De olika mötena och dagarna på praktiken har varit väldigt lärorika, dels i själva arbetet men också för min personliga del. Det är roligt att få prata med kollegorna på kontoret och få deras syn på hur det är att arbeta på LRF Konsult.

Det bästa med internshipet är att jag har kunnat kombinera det med skolan. Vissa veckor har jag varit på kontoret en dag, ibland två och vissa veckor inget alls. Det är väldigt skönt att kunna lägga upp det så att det passar med mitt övriga liv och framförallt skolan då det är en bit att pendla. Att vara med i internshipet har gett mig en inblick i hur det skulle kunna vara i mitt framtida arbetsliv vilket gör att jag längtar ännu mer efter examen och att få börja mitt arbetsliv.

Om ni någonsin funderar på att ansöka till eller gå med i ett internship, gör det! Ni kommer inte ångra er!

Ha det gott!

Amanda Ohlsson

Amanda genomför sin internship på vårt kontor i Kristianstad.

Fler blogginlägg


En tillbaka blick på en intensiv men magisk höst

av Maria Crona - 22 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning

Hösten har verkligen varit lärorik och som en berg- och dalbana

av Anni Frick - 19 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning, Rådgivning

Snipp snapp slut, så var internshipet slut…

av Sara Hansson - 11 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning, Rådgivning

"Jag är otroligt nöjd med hur hösten utvecklat sig"

av Christian Östh - 5 december 2017

Digitalisering, Ekonomi